Ruokapalvelujen ammattitutkinto | Ravintola- ja catering-ala
Ruokapalvelujen ammattitutkinto, ravintolakokki
Ravintolakokki on ravintola-alan ammattilainen, joka hallitsee ravintolaruoan valmistuksen, viimeistelyn ja esillepanon.
Koulutuksen tiedot
Tutkintotyyppi:
Ammattitutkinto
Hakuaika:
jatkuva haku
Opintojen laajuus:
150 (osp)
Aloituspäivämäärä:
sovitaan henkilökohtaisesti
Opintojen kesto:
1,5 - 2 vuotta
Opiskelutapa:
Monimuoto-opiskelu
Paikkakunta:
Joensuu
Kampus:
Joensuu Niskala
Lähipäivät:
Lähiopetusta on 1-2 päivänä kuukaudessa.
Koulutuksen sisältö
Ravintolakokkina valmistat ja suunnittelet annoksia ja ateriakokonaisuuksia ravintolan asiakkaille. Työssä tarvitset kädentaitoja, mielikuvitusta sekä hyvää väri-, maku- ja hajuaistia. Ravintolakokin työ on pääasiassa vuorotyötä, joten töissä ollaan myös viikonloppuisin.
Kustannukset
Koulutus on maksuton. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti.
Opiskelijavalinta
Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja tai työkokemusta ravintola-alalta.
Koulutus on tarkoitettu ravintola- ja catering-alalla ruoanvalmistustehtävissä työskenteleville. Opinnot suoritetaan pääsääntöisesti oppisopimuksella.
Työssä tärkeimmät ominaisuudet alan ammattilaiselle ovat kiinnostus ravintola-alan trendeihin, tiimityö- ja asiakaspalvelutaidot ja joustavuus.
Alalla toimiminen edellyttää hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita ovat allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.
Opiskelijat valitaan pääsy- ja soveltuvuuskokeen ja haastattelun perusteella.
Pääsy- ja soveltuvuuskokeen teet verkossa. Testilinkki ja ohje lähetetään sinulle sähköpostilla.
Haastattelut järjestetään oppilaitoksessa jatkuvan haun aikataulun mukaisesti.
Saat haastattelukutsun sähköpostitse. Vain verkkotestin tehneet voidaan kutsua haastatteluun. Opiskelijat valitaan näiden tulosten perusteella.
Lue tarkemmat valintaperusteet.
Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Valintahaastattelut järjestetään oppilaitoksessa jatkuvan haun aikataulun mukaisesti. Kutsu lähetetään sähköpostitse.
Opintojen jälkeen
Ammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.
Työpaikkana ovat eri tyyppiset ruokaravintolat.