Ruokapalvelujen ammattitutkinto | Ravintola- ja catering-ala

Ruokapalvelujen ammattitutkinto, ravintolakokki

Ravintolakokki on ravintola-alan ammattilainen, joka hallitsee ravintolaruoan valmistuksen, viimeistelyn ja esillepanon.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Ammattitutkinto

Hakuaika:

non stop

Opintojen laajuus:

150 (osp)

Opintojen kesto:

1,5 - 2 vuotta

Opiskelutapa:

Monimuoto-opiskelu

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Niskala

Lähipäivät:

Lähiopetusta on 1-2 päivänä kuukaudessa.

Koulutuksen sisältö

Ravintolakokki valmistaa ja suunnittelee annoksia ja ateriakokonaisuuksia ravintolan asiakkaille. Työssä tarvitaan kädentaitoja, mielikuvitusta sekä hyvää väri-, maku- ja hajuaistia. Ravintolakokin työ on pääasiassa vuorotyötä, joten töissä ollaan myös viikonloppuisin.

Tutkinnon perusteet

Kenelle

Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja tai työkokemusta ravintola-alalta.
Koulutus on tarkoitettu ravintola- ja catering-alalla ruoanvalmistustehtävissä työskenteleville. Opinnot suoritetaan pääsääntöisesti oppisopimuksella.

Työssä tärkeimmät ominaisuudet alan ammattilaiselle ovat kiinnostus ravintola-alan trendeihin, tiimityö- ja asiakaspalvelutaidot ja joustavuus.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Valintahaastattelut järjestetään oppilaitoksessa jatkuvan haun aikataulun  mukaisesti. Kutsu lähetetään sähköpostitse.

Perustiedot

B1.1 Toimiva peruskielitaito

Ammatillinen perustutkinto

Alalla toimiminen edellyttää hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita ovat allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Opiskelijat valitaan haastattelun sekä tarvittaessa kielitestin perusteella. Haastattelusta hakija voi saada maksimissaan 60 pistettä. Hakija voidaan jättää valitsematta, jos koulutuksen järjestäjä arvioi, ettei hakijalla ole valmiutta tutkinnon suorittamiseen.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakijan kielellisiä edellytyksiä tavoitetutkinnon suorittamiseksi voidaan arvioida kielitestillä, joka sisältää haastattelun.

Koulutus on maksuton. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti.

Opintojen jälkeen

Ammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Työpaikkana ovat eri tyyppiset ruokaravintolat.

Tulosta