Ruokapalvelujen ammattitutkinto | Ravintola- ja catering-ala

Ruokapalvelujen ammattitutkinto, ravintolakokki

Ravintolakokki on ravintola-alan ammattilainen, joka hallitsee ravintolaruoan valmistuksen, viimeistelyn ja esillepanon.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Ammattitutkinto

Hakuaika:

jatkuva haku

Opintojen laajuus:

150 (osp)

Aloituspäivämäärä:

sovitaan henkilökohtaisesti

Opintojen kesto:

1,5 - 2 vuotta

Opiskelutapa:

Monimuoto-opiskelu

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Niskala

Lähipäivät:

Lähiopetusta on 1-2 päivänä kuukaudessa.

Koulutuksen sisältö

Ravintolakokkina valmistat ja suunnittelet annoksia ja ateriakokonaisuuksia ravintolan asiakkaille. Työssä tarvitset kädentaitoja, mielikuvitusta sekä hyvää väri-, maku- ja hajuaistia. Ravintolakokin työ on pääasiassa vuorotyötä, joten töissä ollaan myös viikonloppuisin.

Tutkinnon perusteet

Kustannukset

Koulutus on maksuton. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti.

Opiskelijavalinta

Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja tai työkokemusta ravintola-alalta.
Koulutus on tarkoitettu ravintola- ja catering-alalla ruoanvalmistustehtävissä työskenteleville. Opinnot suoritetaan pääsääntöisesti oppisopimuksella.

Työssä tärkeimmät ominaisuudet alan ammattilaiselle ovat kiinnostus ravintola-alan trendeihin, tiimityö- ja asiakaspalvelutaidot ja joustavuus.

Tässä koulutuksessa edellytetään opiskelijalta suomen kielen taitotasoa YKI 3 tai B1.1 Toimiva peruskielitaito. Jos äidinkielesi ei ole suomi, liitä hakemukselle todistus suomen kielen taidosta. Katso hyväksytyt todistukset kielitaidosta.

Alalla toimiminen edellyttää hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita ovat allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Opiskelijat valitaan pääsy- ja soveltuvuuskokeen ja haastattelun perusteella.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeen teet verkossa. Testilinkki ja ohje lähetetään sinulle sähköpostilla.

Haastattelut järjestetään oppilaitoksessa jatkuvan haun aikataulun mukaisesti.

Saat haastattelukutsun sähköpostitse. Vain verkkotestin tehneet voidaan kutsua haastatteluun. Opiskelijat valitaan näiden tulosten perusteella.

Lue tarkemmat valintaperusteet.

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Valintahaastattelut järjestetään oppilaitoksessa jatkuvan haun aikataulun  mukaisesti. Kutsu lähetetään sähköpostitse.

Opintojen jälkeen

Ammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Työpaikkana ovat eri tyyppiset ruokaravintolat.

Tulosta