Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto | Ravintola- ja catering-ala
Tarjoilija (AT)
Ravintolan asiakaspalvelussa työskentelevien jatko-koulutus.
Koulutuksen tiedot
Tutkintotyyppi:
Ammattitutkinto
Hakuaika:
non stop
Opintojen laajuus:
120 (osp)
Opintojen kesto:
1 - 1,5 vuotta
Opiskelutapa:
Monimuoto-opiskelu
Paikkakunta:
Joensuu
Kampus:
Joensuu Niskala
Lähipäivät:
Lähiopetusta on 1-2 päivänä kuukaudessa.
Koulutuksen sisältö
Tarjoilija tuntee ravintolan liikeidean. Hän esittelee, suosittelee ja myy ravintolan ateriakokonaisuuksia. Hän käyttää sujuvasti maksujärjestelmiä sekä ravintolan koneita ja laitteita.
Kenelle
Pääsyvaatimuksena on ravintola-alan tutkinto tai vähintään muutaman vuoden työkokemus ravintolan asiakaspalvelusta. Koulutus on tarkoitettu ravintolan asiakaspalvelussa työskentelevien jatkokoulutukseksi. Opiskelijalla tulee olla työpaikka, jossa tutkinnonosien vaatimusten mukainen työskentely on mahdollista.
Opiskelijavalinta
Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Valintahaastattelut järjestetään oppilaitoksessa jatkuvan haun aikataulun mukaisesti. Kutsu lähetetään sähköpostitse.
Perustiedot
B1.1 Toimiva peruskielitaito
Ammatillinen perustutkinto
Alalla toimiminen edellyttää hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita ovat allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet. Lisäksi tarvitaan paineensietokykyä ja hyviä vuorovaikutustaitoja.
Opiskelijat valitaan haastattelun sekä tarvittaessa kielitestin perusteella. Haastattelusta hakija voi saada maksimissaan 60 pistettä. Hakija voidaan jättää valitsematta, jos koulutuksen järjestäjä arvioi, ettei hakijalla ole valmiutta tutkinnon suorittamiseen.
Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakijan kielellisiä edellytyksiä tavoitetutkinnon suorittamiseksi voidaan arvioida kielitestillä, joka sisältää haastattelun.
Koulutus on maksuton. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti.
Opintojen jälkeen
Ammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.
Työpaikkoja ovat ruokaravintolat, joilla on anniskeluoikeudet.