Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto | Kulttuuriala

Pelituotannon toteuttaja, pelidevaaja

Huippuluokan pelidevaaja-koulutus tarjoaa innostavan ja käytännönläheisen pohjan pelimoottoreiden ja 3D-sovellusten hallintaan, kokonaan verkko-opintoina! Pelien kehitys ja pelituotanto ovat olennainen osa koulutusta, aina pelin suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen saakka. Koulutuksessa toteutetaan lukuisia peliprojekteja yhteistyössä pelialan yritysten kanssa.

Pelialan opinnot antoivat minulle vahvan perusosaamisen pelinkehityksen eri osa-alueilta sekä aikaa keskittyä ja perehtyä itseäni eniten kiinnostaviin työtehtäviin.
-Samuli Jolkio, Remedy Entertainment-

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Perustutkinto

Hakuaika:

15.02.2024 - 15.05.2024

Opintojen laajuus:

180 (osp)

Aloituspäivämäärä:

06.08.2024

Opintojen kesto:

2 vuotta

Opiskelutapa:

Monimuoto-opiskelu

Paikkakunta:

Outokumpu

Kampus:

Outokumpu

Lähipäivät:

Verkossa tapahtuva opetus on tiistaista torstaihin klo 9-15. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikataulut sovitaan työpaikan kanssa.

Koulutuksen sisältö

Suosittu pelidevaaja -koulutus tarjoaa tiedot ja taidot pelintekijäksi pelialalle, yhteistyössä alan yritysten kanssa. Koulutus toteutetaan joustavasti täysin verkko-opintoina!

Opetusta on verkossa kolmena päivänä viikossa. Opintoihin kuuluu myös itsenäisesti ja tiimeissä toteutettavia harjoitustöitä ja pelien kehitystä. Opintojen loppuvaiheessa viimeiset 6 kk on työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Verkkokoulutus antaa hyvät valmiudet myös alalla käytäntönä olevaan etä-/hybridityöhön. Olennaisena osana pelidevaaja-koulutusta on verkostoituminen muiden pelintekijöiden kanssa. Aktiivisessa yhteisössä voi vaihtaa ideoita ja jakaa osaamista alan ammattilaisten kanssa.

Kouluttajina toimivat pelialan konkarit, jotka jakavat laajan kokemuksensa ja auttavat opinnoissa kasvun pelintekijäksi. Vierailevat kouluttajat pelialan yrityksistä tuovat jokainen oman näkökulmansa ja osaamisensa pelituotannoista.

Teemme yhteistyötä useiden korkeakoulujen kanssa, ja hakija voi halutessaan suorittaa Väylä-opintojen kautta myös korkeakouluopintoja. Opintojen aikana on mahdollisuus hakeutua myös kansainvälisiin työpaikkoihin osana työpaikalla oppimista.

Opintojen aikana tutuiksi tulevat:
- Pelimoottoreiden Unrealin ja Unityn monipuolinen hallinta, laadukkaiden ja innovatiivisten pelien luomiseksi.
- Peliohjelmoinnin perusteet, ja peliohjelmointi pelien toteutuksessa
- 3D-osaaminen, alalla vakiintuneiden 3D-ohjelmien käyttö kuten Maya, Z-Brush
- Peligrafiikka ja animointi
- Pelin kehitys ja pelituotanto, digimarkkinointi, pitchaus ja julkaisu
- Yrittäjyys pelialalla
- Peliprojektit yhteistyössä pelialan yritysten kanssa

Tutkinnon perusteet

Kustannukset

Opetus on maksutonta. Opiskelijalla tulee olla oma tietokone ja hyvät verkkoyhteydet.

Opiskelijavalinta

Koulutus sopii aikuisopiskelijoille ja henkilöille, jotka haluavat täydentää aiempaa osaamistaan. Aikaisempaa kokemusta ei edellytetä, mutta kiinnostus pelien tekemiseen esim. harrastuneisuuden kautta katsotaan eduksi.

Verkko-opinnot edellyttävät opiskelijalta itseohjautuvuutta ja pitkäjänteisyyttä. Pelialalla työskentely edellyttää hyviä kommunikointi- ja tiimityötaitoja, valmiutta ja halua oppia koko ajan uutta sekä kehittää omaa työskentelyä.

Opetuskielenä on suomi. Käytettävät ohjelmistot ovat englanninkielisiä ja alalla on tyypillisesti työkielenä englanti.

Suomen kielen kielitaitovaatimus on YKI 3 taitotaso B1.1 Toimiva peruskielitaito.

Opiskelijat valitaan ennakkotehtävän, verkossa tehtävän pääsy- ja soveltuvuuskokeen sekä haastattelun perusteella. Ennakkotehtävän ohje lähetetään hakijoille sähköpostitse hakujakson päätyttyä ja tuotos esitellään haastattelun yhteydessä.

Valintahaastattelut järjestetään etäyhteydellä. Kutsu valintahaastatteluun lähetetään sähköpostitse. Haastatteluja järjestetään jatkuvan haun aikataulun mukaisesti.

Jos hakijan äidinkieli ei ole suomi, hänen on liitettävä hakemukseen todistus koulutuksen edellyttämästä suomen kielen taidosta. Katso hyväksyttävät todistukset sivulta Kielitaito.

Opintojen jälkeen

Ammatillisen perustutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Pelialan osaajia työllistävät pelialan yritykset kansallisesti ja kansainvälisesti, elokuvatuotantoyhtiöt, mainostoimistot. Alalle työllistytään myös paljon oman start-up yrittäjyyden kautta.

Tulosta