Opastuspalvelujen ammattitutkinto, matkaopas

Opastuspalvelujen ammattitutkinto | Matkailupalveluala

Matkaopas

Matkaopas on matkailualan ammattilainen! Matkaoppaat toimivat harrastuksen tai teeman mukaisina erikoisoppaina, ulkomaan kohdeoppaina ja matkanjohtajina.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Ammattitutkinto

Hakuaika:

jatkuva haku

Opintojen laajuus:

120 (osp)

Aloituspäivämäärä:

sovitaan henkilökohtaisesti

Opintojen kesto:

2 vuotta

Opiskelutapa:

Monimuoto-opiskelu

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Niskala

Lähipäivät:

Lähiopetusta on kerran kuukaudessa, muut opetuskerrat etäyhteydellä kerran viikossa klo 17.00-20.00

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen aikana perehdyt erilaisiin opastustekniikoihin ja -tilanteisiin sekä opit tuotteistamaan opastuspalveluita ympäristö- ja turvallisuuskysymykset huomioiden. Matkaoppaana osaat toimia joustavasti ja reagoida nopeasti asiakkaiden esittämiin toivomuksiin sekä ohjata matkailijoita asiakaslähtöisesti. Koulutukseen voi osallistua etänä – edellyttää omia tietoliikenneyhteyksiä.

Tutkinnon perusteet

Kustannukset

Koulutus on maksuton. Kustannuksia voi aiheutua lähiopetuksena toteutettavista opintomatkoista. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti.

Opiskelijavalinta

Koulutus soveltuu kulttuureista, historiasta ja vieraista kielistä kiinnostuneille, 18 vuotta täyttäneille matkailualalla jo toimiville tai matkailualasta kiinnostuneille. Aiempi alan ammatillinen perustutkinto tai asiakaspalvelun työkokemus katsotaan eduksi. Koulutusta voi hyödyntää ammatillisena lisäkoulutuksena koulutusalan ammattilaisille tai kansainvälisissä tehtävissä toimiville.

Työ edellyttää vuorovaikutus- ja esiintymistaitoja, täsmällisyyttä, oma-aloitteellisuutta, kielitaitoa, ongelmanratkaisutaitoa sekä yllättävien tilanteiden ja ryhmän hallintakykyä.

Tässä koulutuksessa edellytetään opiskelijalta suomen kielen taitotasoa YKI 3 tai B1.2 Sujuva peruskielitaito. Jos äidinkielesi ei ole suomi, liitä hakemukselle todistus suomen kielen taidosta. Katso hyväksytyt todistukset kielitaidosta.

Työskentely alalla vaatii hyvää fyysistä kuntoa.

Opiskelijat valitaan pääsy- ja soveltuvuuskokeen ja haastattelun perusteella.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeen teet verkossa. Testilinkki ja ohje lähetetään sinulle sähköpostilla.

Haastattelut järjestetään oppilaitoksessa jatkuvan haun aikataulun mukaisesti.

Saat haastattelukutsun sähköpostitse. Vain verkkotestin tehneet voidaan kutsua haastatteluun. Opiskelijat valitaan näiden tulosten perusteella.

Lue tarkemmat valintaperusteet.

Opintojen jälkeen

Ammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Matkaopas voi työskentellä paikallis- ja kohdeoppaana, matkanjohtajana tai vaihtoehtoisesti ulkomaan kohdeoppaana, matkailuneuvonnassa, matkailukeskuksen neuvontatehtävissä tai matkailun muilla osa-alueilla. Työpaikkoja matkaoppaille on esimerkiksi matkailualan yrityksissä kotimaassa tai ulkomailla.

Tulosta