Kulttuuriala

Näyttelijäntyön koulutus – Teatteri Rajarikko

Kiinnostaako näyttelijäntyö?

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Kansanopisto

Hakuaika:

01.02.2023 - 15.09.2023

Aloituspäivämäärä:

21.08.2023

Opintojen kesto:

Opintojen kesto on 1 vuosi.

Opiskelutapa:

Lähiopiskelu

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Niittylahti

Koulutuksen sisältö

Riveria kansanopiston näyttelijäntyön koulutuksessa opiskellaan teatteri- ja elokuvatyötä: kokonaisilmaisua, läsnäoloa ja esiintymisrohkeutta tiiviissä yhteisössä. Koulutuksen sisällöt mukailevat Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ensimmäisen vuoden opintoja. Keskeisiä sisältöjä ovat teatteri- ja elokuvatieto sekä esityksellisten ja draamallisten keinojen hallinta ja tuntemus. Lisäksi opintoihin sisältyy monologia, dialogia, improvisaatiota, rytmiikkaa, nykytanssia, akrobatiaa, aikidoa ja laulua.

Lisäksi perehdytään teatteri- ja esitystekniikkaan sekä kuvaan ja ääneen, mihin antaa mahdollisuuden yhteistyö Riverian Outokummun kulttuurialan opiskelijoiden kanssa (mm. äänityö, teatteri- ja esitystekniikka, lavaste rakentaminen, tanssi). Opiskelija saa roppakaupalla kokemusta yleisön ja kameran edessä olemisesta, sekä kosketuksen ohjaamiseen. Lukuvuosi vaatii ammatillista asennetta: tahtoa tehdä näyttelijäntyötä ja sitoutumista työskentelyyn ryhmässä. Koulutusta luotsaa rautaisella ammattitaidolla näyttelijä (FIA), TeM Janne Hyytiäinen, ja lisäksi koulutuksessa opettaa useita eri alojen ammattilaisia.

Opiskelija etenee opinnoissa henkilökohtaisesti laaditun oman oppimispolun mukaisesti aiempi kokemus ja koulutus huomioiden. Tavoitteena on, että opiskelija löytää oman ilmaisun ja läsnäolon näyttelijäntyössä, saa varmuutta työskentelyyn ja kehittyy ammatillisesti. Tavoitteemme on myös antaa valmiuksia esimerkiksi Teatterikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston teatteri- ja näyttelijätyön koulutuksiin hakeville. Koulutus on ollut myös suora väylä näyttelijäntyön ammattiin kymmenille opiskelijoillemme. Yhteistyö esimerkiksi kaupunginteattereiden ja elokuvatuotantojen kanssa mahdollistaa sen, että näyttelijäkiinnityksiä produktioihin tehdään opiskelijoiden joukosta jo lukuvuoden aikana.

Kenelle

Koulutus sopii
- Näyttelijäntyön koulutuksiin (esim. TeAK, TaY:n teatteri- ja näyttelijäntyön koulutus (NäTy) lisävalmiuksia hakeville
- Kaikille näyttelijän, esiintyjän tai teatterialan töihin haluaville
- Teatteria intohimoisesti harrastaville
- Esiintymisrohkeuden kartuttamista haluaville.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastatteluja järjestetään joustavasti. Kutsu lähetetään sähköpostitse.

Perustiedot

Opiskelumaksu on 67,50 €/viikko. Asumisen kanssa viikkomaksu on 152,50 €/viikko sisältäen opetuksen, asumisen ja ruokailut. Kaikilta hakemuksen lähettäneiltä tarkastetaan luottotiedot.

Työssäoppimisjaksoon liittyvät matkat ovat omakustanteisia. Opetukseen sisältyvät matkat, kuten siirtymiset kuvaus- ja esityspaikoille tai mahdolliset retket kustantaa oppilaitos.

Opintoihin on mahdollista hakea Kelan myöntämää opintotukea, ja asuntolassa asumiseen opintotuen asumislisää. Aikuisopiskelijat voivat hakea myös aikuiskoulutusrahaa.

Oppilaitoksen verkostojen avulla opiskelijoiden on mahdollista työllistää itseään opintojen aikana ja jälkeen esimerkiksi erilaisiin teatteriproduktioihin tai mainoskuvauksiin.

Opintojen jälkeen

Riverian kansanopistolla on yhteistyösopimus Taideyliopiston kanssa. Joitakin osia näyttelijäntyön opinnoista saa hyväksiluettua Teatterikorkeakoulun avoimen yliopiston opintoihin.

Tulosta