Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto | Kulttuuriala

Mediapalvelujen toteuttaja

Monipuolisissa media-alan tehtävissä voi suuntautua mediatuotantoon, peli- ja 3D-tuotantoon tai äänituotantoon ja esitystekniikkaan.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Perustutkinto

Hakuaika:

ilmoitetaan myöhemmin

Opintojen laajuus:

180 (osp)

Aloituspäivämäärä:

02.11.2023

Opintojen kesto:

2 - 2,5 vuotta

Opiskelutapa:

Lähiopiskelu

Paikkakunta:

Outokumpu

Kampus:

Outokumpu

Lähipäivät:

Lähiopetusta on tiistaista perjantaihin klo 9 -15 välillä.

Koulutuksen sisältö

Mediapalvelujen toteuttaja toimii monenlaisissa media-alan työtehtävissä:
- käyttää erilaisia laitteita ja ohjelmistoja ja työskentelee usein osana toteutustiimiä
- toteuttaa videoita ja valokuvia esimerkiksi markkinointitarkoituksiin
- voi tehdä äänityksiä studiossa tai muissa ympäristöissä
- käyttää esitystekniikan valo- tai äänijärjestelmiä tapahtumissa.

Työympäristönä voi olla myös tietokone, kuten 3D- ja pelisuunnittelussa.

Tutkinnossa on mahdollisuus valita valmiita opintopolkuja, tai hankkia osaamista eri opintopolkuja yhdistellen. On mahdollista valita myös kuvallisen ilmaisun osaamisalalta täydentäviä opintoja esimerkiksi graafisesta suunnittelusta tai verkkojulkaisuista. Koulutukseen voi hakeutua suorittamaan myös yksittäisiä tutkinnon osia.

Opintojen aikana tutuksi tulevat
- alan laitteet ja erilaiset tietokone-ohjelmistot
- viestintä ja ilmaisu
- julkaisukanavat
- tiimityötaidot
- alan toimintakulttuuri
- alan yrittäjyys

Koulutuksessa toteutetaan paljon työelämälähtöisiä asiakas- ja tilaustöitä, usein yhteistyössä eri alojen ja opintopolkujen kanssa. Opiskelu on projektipainotteista ja käytännönläheistä. Koulutus toteutetaan pääosin lähiopintoina. Tutkinnon yhteiset aineet on mahdollista toteuttaa täysin verkkoympäristössä.

Tutkinnon perusteet

Kenelle

Media-ala soveltuu tekniikasta ja luovuudesta pitävälle henkilölle, joka pystyy työskentelemään myös ajoittaisen paineen alla. Hän työskentelee asiakaslähtöisesti ja ratkaisukeskeisesti, osana tiimiä. Työ voi olla hyvin vaihtelevaa ja jotkut työtehtävät ajoittuvat myös iltoihin ja viikonloppuihin. Oman osaamisen esille tuominen ja markkinointi on tärkeää työllistymisen kannalta.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun yhteydessä hakijoita pyydetään esittämään työnäytteitä tai portfolio, joista käy ilmi soveltuvuus alalle. Työnäytteitä tai portfoliota ei pisteytetä erikseen, vaan ne muodostavat osan haastattelun pisteytyksestä.

Perustiedot

B1.1 Toimiva peruskielitaito

Perusopetuksen oppimäärä tai vastaavat tiedot

Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet voivat rajoittaa työskentelyä joissakin alan työtehtävissä.

Opiskelijat valitaan haastattelun sekä tarvittaessa kielitestin perusteella. Haastattelusta hakija voi saada maksimissaan 60 pistettä. Hakija voidaan jättää valitsematta, jos koulutuksen järjestäjä arvioi, ettei hakijalla ole valmiutta tutkinnon suorittamiseen.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakijan kielellisiä edellytyksiä tavoitetutkinnon suorittamiseksi voidaan arvioida kielitestillä, joka sisältää haastattelun.

Opetus on maksutonta. Kustannuksia voi tulla työkengistä. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti.

Oppivelvolliselle opiskelusta ei aiheudu kustannuksia. Oppilaitos tarjoaa oppikirjat, -materiaalit ja opiskelussa tarvittavat työasut ja -välineet.

Opintojen jälkeen

Ammatillisen perustutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Media-alalla on hyvin erilaisia työtehtäviä ja työympäristöjä. Media-alan osaajia työllistävät mm. mediatalot, markkinointitoimistot, erilaiset somesisällöntuotantoa tarjoavat yritykset, elokuvatuotannot, kulttuurikeskukset, teatterit ja tapahtuma-alan toimijat. Alalle työllistytään usein yrittäjinä, jotka tarjoavat palveluja muille yrityksille tai yhteisöille.

Teatteri- ja tapahtumatekniikan opiskelija kuvaa esitystä videokameralla.
Valokuvauksen opiskelija ottaa kuvaa metsässä.
Media-alan opiskelijat hoitavat Studioliven monitoreja.
Opiskelija säätää ääniä äänistudiossa.
Tulosta