Matkailupalvelujen ammattitutkinto | Matkailupalveluala

Matkailupalvelujen ammattitutkinto

Yhteistyötä eri toimijoiden kesken ja yli maakuntarajojen! Matkailu työllistää monialaisia osaajia ja tarjoaa vaihtelevan työympäristön.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Ammattitutkinto

Hakuaika:

non stop

Opintojen laajuus:

150 (osp)

Opintojen kesto:

2 vuotta

Opiskelutapa:

Monimuoto-opiskelu

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Niskala

Lähipäivät:

Lähiopetusta on kerran kuukaudessa, muutoin opetus etäyhteydellä kerran viikossa klo 17.00-20.00

Koulutuksen sisältö

Matkailupalvelujen koulutuksessa perehdytään hotelli-, majoitus- ja tapahtuma-alan toiminteisiin, matkailualan asiakasneuvonta- ja myynti- ja markkinointitehtäviin sekä verkostomaiseen toimintaan eri toimijoiden kanssa.

Koulutukseen on mahdollista osallistua etänä. Etänä osallistuminen edellyttää omia tietoliikenneyhteyksiä.

Tutkinnon perusteet

Kenelle

Koulutus soveltuu 18 vuotta täyttäneille matkailualalla jo toimiville tai matkailualasta kiinnostuneille henkilöille. Aiempi alan ammatillinen perustutkinto tai asiakaspalvelun työkokemus katsotaan eduksi. Koulutusta voi hyödyntää myös ammatillisena lisäkoulutuksena koulutusalan ammattilaisille tai kansainvälisissä tehtävissä toimiville.

Työ edellyttää vuorovaikutus- ja esiintymistaitoja, täsmällisyyttä, oma-aloitteellisuutta, kielitaitoa, ongelmanratkaisutaitoa sekä yllättävien tilanteiden ja ryhmän hallintakykyä.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Valintahaastattelut järjestetään oppilaitoksessa jatkuvan haun aikataulun  mukaisesti. Kutsu lähetetään sähköpostitse.

Perustiedot

B1.2 Sujuva peruskielitaito

Ammatillinen perustutkinto

Työskentely alalla vaatii hyvää fyysistä kuntoa.

Opiskelijat valitaan haastattelun sekä tarvittaessa kielitestin perusteella. Haastattelusta hakija voi saada maksimissaan 60 pistettä. Hakija voidaan jättää valitsematta, jos koulutuksen järjestäjä arvioi, ettei hakijalla ole valmiutta tutkinnon suorittamiseen.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakijan kielellisiä edellytyksiä tavoitetutkinnon suorittamiseksi voidaan arvioida kielitestillä, joka sisältää haastattelun.

Koulutus on maksuton. Kustannuksia voi aiheutua lähiopetuksena toteuttavista opintomatkoista. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti.

Opintojen jälkeen

Ammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Matkailupalvelujen ammattilainen voi toimia matkailuyrityksessä yrittäjänä tai työskennellä matkailuorganisaatiossa, kokous- ja kongressipalveluissa, hotellissa, ohjelmapalveluyrityksessä tai tapahtuma-alalla.

Tulosta