Maarakennusalan erikoisammattitutkinto | Kaivos-, maarakennus- ja infrarakentamisala

Maarakennusalan erikoisammattitutkinto

Maarakennusalan erikoisammattitutkinnon suorittanut toimii oman tehtäväalueensa monipuolisissa asiantuntija- ja kehittämistehtävissä kuten mm. työprosessien laadun, tehokkuuden ja taloudellisuuden arviointia sekä työnjohto-, opastus- ja perehdytystehtäviä.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Erikoisammattitutkinto

Hakuaika:

Ilmoitetaan myöhemmin

Opintojen laajuus:

180 (osp)

Aloituspäivämäärä:

ilmoitetaan myöhemmin

Opintojen kesto:

1 - 1,5 vuotta

Opiskelutapa:

Monimuoto-opiskelu

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Jukolankatu

Lähipäivät:

Lähipäivät sovitaan opintojen aloituksen yhteydessä.

Koulutuksen sisältö

Koulutus antaa valmiudet toimia taloudellisesti ja laadukkaasti maa- ja infrarakennustyömaiden vaativissa työtehtävissä ympäristönäkökohdat ja -vaikutukset huomioiden. Koulutus antaa lisää osaamista työnjohtamisesta, ohjauksesta, työn suunnittelusta ja taloudesta.

Työtehtäviä ovat mm. työprosessien laadun, tehokkuuden ja taloudellisuuden arvioinnit, sekä työnjohto-, opastus- ja perehdytystehtävät.

Tehtäväalueina ovat esimerkiksi työryhmän etumiestyöt, ammatinohjaus, mittaustyöt, louhintatyön johtaminen, yritystoiminta, yrityksen toiminnan ja henkilöstön kehittäminen, sekä maarakentamisen erityisen laaja-alainen hallinta.

Koulutuksen kautta voi täydentää puuttuvia tai vanhentuneita pätevyyksiä sekä työssä tarvittavia lupakortteja.

Tutkinnon perusteet

Kustannukset

Opetus on maksutonta.
Kustannuksia voi syntyä opiskelumateriaaleista, koko tutkinnon suorittavalle 200 € ja tutkinnon osan tai osia suorittavalle 100€. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti

Opiskelijavalinta

Maarakennusalalla työskentelevät tai yrittäjänä toimivat henkilöt, joilla on pitkä ja monipuolinen työkokemus alalta. Maarakennusalan ammattitutkinnon suorittaneet henkilöt.

Tässä koulutuksessa edellytetään opiskelijalta suomen kielen taitotasoa YKI 4 tai B2.2 toimivaa itsenäistä kielitaitoa.Jos äidinkielesi ei ole suomi, liitä hakemukselle todistus suomen kielen taidosta. Katso hyväksytyt todistukset kielitaidosta.

Työskentely alalla edellyttää hyvää fyysistä kuntoa ja terveydentilaa.

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelu järjestetään oppilaitoksen tiloissa. Haastattelukutsu lähetetään hakijalle sähköpostitse.
Haastatteluja järjestetään jatkuvan haun aikataulun mukaisesti.

Opintojen jälkeen

Erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Työpaikkoja tarjoavat maa- ja vesirakennusalan yritykset sekä kaivos- ja infra-alan eri toimijat.

Tulosta