Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto | Elintarvikeala
Liha-alan osaamisala
Lihateollisuudessa on kysyntää osaajista! Koulutus antaa hyvät valmiudet työskennellä lihateollisuudessa teurastajana, lihanleikkaajana tai tuotannon eri vaiheissa valmistus-, pakkaus-, varastointi-, lähettämötehtävissä.
Koulutuksen tiedot
Tutkintotyyppi:
Ammattitutkinto
Hakuaika:
non stop
Opintojen laajuus:
150 (osp)
Opintojen kesto:
1,5 vuotta
Opiskelutapa:
Oppisopimuskoulutus
Paikkakunta:
Nurmes
Kampus:
Nurmes
Lähipäivät:
Lähiopetusta on 2-3 päivää kuukaudessa
Koulutuksen sisältö
Koulutus antaa hyvät valmiudet työskennellä lihateollisuudessa teurastajana, lihanleikkaajana tai tuotannon eri vaiheissa valmistus-, pakkaus-, varastointi-, lähettämötehtävissä. Koulutuksessa on myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen mahdollista.
Hygieenisten työskentelytapojen hallitseminen ja lihan laadukas käsittely tuotantoprosessin eri vaiheissa ovat avainasioita elintarviketeollisuuden ammattitutkinnon opinnoissa ja työssä.
Opintojen aikana tutuksi tulevat mm.
- elintarvikelainsäädäntö ja omavalvonta
- työskentely- ja henkilökohtainenhygienia
- laatujärjestelmä mukainen työskentely
- työturvallisuus ja ergonomia
- tuotantoprosessien koneet ja laitteet
- tuotantoprosessien eri vaiheissa työskentely
- raaka-aineen ja valmiin tuotteen laadun arviointi
Koulutuksen aikana suoritetaan hygieniapassi, hätäensiapu ja työturvallisuuskortti. Lisäksi on mahdollista suorittaa lopetusasetuksen mukainen kelpoisuustodistus.
Kenelle
Koulutus soveltuu lihateollisuudessa jo toimiville ja lihateollisuudesta kiinnostuneille henkilöille.
Oppisopimusta varten hakijalla tulee olla soveltuva työpaikka.
Perustiedot
B1.1 Toimiva peruskielitaito
Ammatillinen perustutkinto
Työskentely alalla vaatii hyvää fyysistä kuntoa.
Opetus on maksutonta. Kustannuksia voi tulla koulutukseen liittyvistä viranomaisten myötämistä lupakorteista sekä mahdollisista opintomatkojen osallistumismaksuista.
Opintojen jälkeen
Ammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.
Työpaikkoja ovat lihateollisuuden yritykset.