Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | Hius- ja kauneudenhoitoala

Kosmetologi

Kosmetologi palvelee asiakkaita, tekee kasvo-, jalka- ja käsihoitoja sekä opastaa asiakkaita ihon itsehoidossa. Hän voi toimia toisen palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Perustutkinto

Hakuaika:

ilmoitetaan myöhemmin

Opintojen laajuus:

180 (osp)

Aloituspäivämäärä:

ilmoitetaan myöhemmin

Opintojen kesto:

2 - 3 vuotta

Opiskelutapa:

Lähiopiskelu

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Peltola

Lähipäivät:

Opiskelu kahdessa vuorossa vaihdellen
- aamuvuoro n. klo 8.00-14.00
- iltavuoro n. klo 13.00-19.00.

Koulutuksen sisältö

Kosmetologin työ on kauneudenhoitotyötä, myynti- ja markkinointitehtäviä sekä tuote-esittelyä. Hoitotyössä kosmetologi suunnittelee, toteuttaa ja markkinoi asiakkaalle kasvojen, vartalon, jalkojen ja käsien hoitoja sekä ehostuspalveluja. Hän myy ihonhoitotuotteita, ohjaa asiakasta ihon ja kehon kotihoidossa, ihonhoitotuotteiden valinnassa ja käytössä sekä oman persoonallisen tyylin löytämisessä.

Opintojen aikana tutuksi tulevat:
- kasvojen, käsien, jalkojen ja vartalon ihon perus- ja erikoishoidot
- ihonhoidon ohjaus
- ehostus
- kauneudenhoitoalan yritystoiminta

Tutkinnon perusteet

Kenelle

Kauneudenhoitoalalla tarvitaan luovuutta, kekseliäisyyttä ja yhteistyökykyä. Ala edellyttää myös taiteellista näkemystä ja ilmaisullista kykyä sekä halua tehdä työtä erilaisten ihmisten kanssa.

Perustiedot

B1.1 Toimiva peruskielitaito

Perusopetuksen oppimäärä tai vastaavat tiedot

Hyvä fyysinen kunto. Terveydellisiä rajoitteita ovat astma, allergiat, ihottumat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Opiskelijat valitaan haastattelun sekä tarvittaessa kielitestin perusteella. Haastattelusta hakija voi saada maksimissaan 60 pistettä. Hakija voidaan jättää valitsematta, jos koulutuksen järjestäjä arvioi, ettei hakijalla ole valmiutta tutkinnon suorittamiseen.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakijan kielellisiä edellytyksiä tavoitetutkinnon suorittamiseksi voidaan arvioida kielitestillä, joka sisältää haastattelun.

Opetus on maksutonta. Kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista ja -kengistä, työvälineistä sekä viranomaismaksuista. Kustannukset ovat yhteensä noin 550 euroa.

Oppivelvolliselle opiskelusta ei aiheudu kustannuksia. Oppilaitos tarjoaa oppikirjat, -materiaalit ja opiskelussa tarvittavat työasut ja -välineet.

Opintojen jälkeen

Ammatillisen perustutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Kosmetologi työskentelee kauneushoitoloissa, kosmetiikkamyymälöissä, kylpylöissä, tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla tai kosmetiikan maahantuojien palveluksessa. Kosmetologi voi toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Tulosta