Luontoalan ammattitutkinto | Matkailupalveluala

Kolin ja Pielisen eräoppaat

Monimuotokoulutus, joka tähtää yrittäjyyteen.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Ammattitutkinto

Hakuaika:

28.08.2023 - 03.11.2023

Opintojen laajuus:

150 (osp)

Aloituspäivämäärä:

08.02.2024

Opintojen kesto:

1,5 vuotta

Opiskelutapa:

Monimuoto-opiskelu

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Niskala

Lähipäivät:

Lähijaksoja on kerran kuukaudessa, 1-3 päivää kerrallaan. Lisäksi etäyhteydellä iltaopetusta 1-3 kertaa kuukaudessa.

Koulutuksen sisältö

Ammattitaitoinen erä- ja luonto-opas osaa toimia ryhmän kanssa erä- ja luontoympäristössä. Opas suunnittelee opastuksen ryhmälle sopivaksi ja soveltaa luontotuntemustaan asiakkaiden parhaaksi.
Eräoppaan taitoihin kuuluu myös luontoon perustuvien tuotteiden suunnittelu, ryhmän turvallisuudesta huolehtiminen sekä alan yritystoiminnan tuntemus ja verkostoituminen.

Tutkinnon perusteet

Kenelle

Pääsyvaatimuksena on vähintään 18 vuoden ikä, hyvät ryhmätyötaidot ja motivaatio sitoutua opintoihin.
Koulutus edellyttää vahvaa kokemusta luonnossa liikkumisesta ja erätaidoista sekä asiakaspalveluhenkisyyttä ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn.

Opiskelijavalinta

Valintahaastattelut järjestetään 13.11.2023 klo 8.30-15.00. Haastattelukutsut lähetetään sähköpostitse.

Perustiedot

B1.2 Sujuva peruskielitaito

Perusopetuksen oppimäärä tai vastaavat tiedot

Alalla työskentely edellyttää hyvää psyykkistä ja fyysistä kuntoa.

Opiskelijat valitaan haastattelun sekä tarvittaessa kielitestin perusteella. Haastattelusta hakija voi saada maksimissaan 60 pistettä. Hakija voidaan jättää valitsematta, jos koulutuksen järjestäjä arvioi, ettei hakijalla ole valmiutta tutkinnon suorittamiseen.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakijan kielellisiä edellytyksiä tavoitetutkinnon suorittamiseksi voidaan arvioida kielitestillä, joka sisältää haastattelun.

Opetus on maksutonta. Vähäisiä kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista sekä koulutukseen sisältyvien kurssien pätevyystodistuksista. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti.

Oppivelvollisille opiskelu on maksutonta.

Opintojen jälkeen

Ammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Erä- ja luonto-opas voi työskennellä matkailuyrityksessä tai toimia itsenäisenä yrittäjänä. Opintojen tavoitteena voi olla myös kehittää luontoon liittyvän opastamisen taitoja nykyisen ammatin tueksi esimerkiksi kasvatus-, sosiaali- tai liikunta- alalla. 

Tulosta