Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | Ravintola- ja catering-ala
Kokki | Tarjoilija
Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä osaat niiden käsittelyn. Tarjoilijan työ on asiakaspalvelua ja myyntityötä mm. erilaisissa ravintoloissa ja kahviloissa.
Koulutuksen tiedot
Tutkintotyyppi:
Perustutkinto
Hakuaika:
19.02.2024 - 20.03.2024
Opintojen laajuus:
180 (osp)
Aloituspäivämäärä:
ilmoitetaan myöhemmin
Opintojen kesto:
Opintojen kesto noin 3 vuotta.
Opiskelutapa:
Lähiopiskelu
Paikkakunta:
Joensuu
Kampus:
Joensuu Niskala
Lähipäivät:
Opetusta ja ohjausta on arkisin, pääsääntöisesti klo 8 ja 15 välillä. Aikataulut vaihtelevat tutkinnon osittain.
Koulutuksen sisältö
Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä osaa niiden käsittelyn. Hän valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa ja osaa ottaa huomioon myös erityisruokavalioasiakkaat.
Opintojen aikana tutuksi tulevat
- lounas-, tilaus- ja juhlaruokien valmistus
- À la carte -ruokien valmistus
- asiakaspalvelu
- kahvilapalvelut
- elintarvikehygienia
- puhtaanapito.
Tarjoilijan työ on asiakaspalvelua ja myyntityötä. Hän on asiakaspalveluhenkinen ja omaa hyvän paineensietokyvyn eikä pelkää fyysistä työtä, jossa vietetään paljon aikaa seisten.
Opintojen aikana tutuksi tulevat
- asiakaspalvelu ja myynti
- annosruokien ja juomien tarjoilu
- À la carte -tarjoilu
- kokouspalvelut
- alkoholilainsäädäntö
- juomien myynti ja tarjoilu
- kahvilapalvelut
- elintarvikehygienia
- puhtaanapito.
Kenelle
Peruskoulun päättävät tai sen aikaisemmin päättäneet oppivelvolliset.
Opiskelijavalinta
Opiskelijavalinnat julkaistaan 13.6.2024.
Perustiedot
B1.1 Toimiva peruskielitaito.
Perusopetuksen oppimäärä tai vastaavat tiedot.
Hyvä fyysinen ja henkinen kunto. Terveydellisiä rajoitteita ovat allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.
Oppivelvollisille opiskelu on maksutonta.
Opintojen jälkeen
Ammatillisen perustutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi siis jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.
Kokille työpaikkoja tarjoavat ravintolat, henkilöstöravintolat, suurkeittiöt sekä juhlapalveluyritykset.
Tarjoilijalle työpaikkoja tarjoavat ravintoloat, henkilöstöravintoloat, kahvilat, pikaruoka-, juhlapalvelu- ja matkailuyritykset, liikenneasemat sekä suurtalousalan toimipaikat.