Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | Ravintola- ja catering-ala

Kokki | Tarjoilija

Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä osaat niiden käsittelyn. Tarjoilijan työ on asiakaspalvelua ja myyntityötä mm. erilaisissa ravintoloissa ja kahviloissa.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Perustutkinto

Hakuaika:

19.02.2024 - 20.03.2024

Opintojen laajuus:

180 (osp)

Aloituspäivämäärä:

ilmoitetaan myöhemmin

Opintojen kesto:

Opintojen kesto noin 3 vuotta.

Opiskelutapa:

Lähiopiskelu

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Niskala

Lähipäivät:

Opetusta ja ohjausta on arkisin, pääsääntöisesti klo 8 ja 15 välillä. Aikataulut vaihtelevat tutkinnon osittain. 

Koulutuksen sisältö

Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä osaa niiden käsittelyn. Hän valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa ja osaa ottaa huomioon myös erityisruokavalioasiakkaat.

Opintojen aikana tutuksi tulevat
- lounas-, tilaus- ja juhlaruokien valmistus
- À la carte -ruokien valmistus
- asiakaspalvelu
- kahvilapalvelut
- elintarvikehygienia
- puhtaanapito.

Tarjoilijan työ on asiakaspalvelua ja myyntityötä. Hän on asiakaspalveluhenkinen ja omaa hyvän paineensietokyvyn eikä pelkää fyysistä työtä, jossa vietetään paljon aikaa seisten.

Opintojen aikana tutuksi tulevat
- asiakaspalvelu ja myynti
- annosruokien ja juomien tarjoilu
- À la carte -tarjoilu
- kokouspalvelut
- alkoholilainsäädäntö
- juomien myynti ja tarjoilu
- kahvilapalvelut
- elintarvikehygienia
- puhtaanapito.

Tutkinnon perusteet

Kenelle

Peruskoulun päättävät tai sen aikaisemmin päättäneet oppivelvolliset.

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinnat julkaistaan 13.6.2024.

Perustiedot

B1.1 Toimiva peruskielitaito.

Perusopetuksen oppimäärä tai vastaavat tiedot.

Hyvä fyysinen ja henkinen kunto. Terveydellisiä rajoitteita ovat allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Oppivelvollisille opiskelu on maksutonta.

Opintojen jälkeen

Ammatillisen perustutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi siis jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Kokille työpaikkoja tarjoavat ravintolat, henkilöstöravintolat, suurkeittiöt sekä juhlapalveluyritykset.

Tarjoilijalle työpaikkoja tarjoavat ravintoloat, henkilöstöravintoloat, kahvilat, pikaruoka-, juhlapalvelu- ja matkailuyritykset, liikenneasemat sekä suurtalousalan toimipaikat.

Tulosta