Kokki | Tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | Ravintola- ja catering-ala

Kokki | Tarjoilija

Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä osaat niiden käsittelyn. Tarjoilijan työ on asiakaspalvelua ja myyntityötä mm. erilaisissa ravintoloissa ja kahviloissa.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Perustutkinto

Hakuaika:

18.02.2025 - 18.03.2025

Opintojen laajuus:

180 (osp)

Aloituspäivämäärä:

Elokuu 2025

Opintojen kesto:

Opintojen kesto noin 3 vuotta.

Opiskelutapa:

Lähiopiskelu

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Niskala

Lähipäivät:

Opetusta ja ohjausta on arkisin, pääsääntöisesti klo 8 ja 15 välillä. Aikataulut vaihtelevat tutkinnon osittain. 

Koulutuksen sisältö

Oletko käsistäsi kätevä kulinaristi, joka viihtyy keittiön lisäksi ihmisten parissa? Riveriassa voit erikoistua ravintola- ja cateringalalle kokiksi tai tarjoilijaksi.

Kokkina tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä osaat niiden käsittelyn. Valmistat maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa ja osaat ottaa huomioon myös erityisruokavalioasiakkaat. Työtehtäviäsi ovat muun muassa ruokien valmistelu, ruokalistojen suunnittelu, ruokien kokkaus ja kypsennys, annosten viimeistely ja esillepano.

Tarjoilijana työsi on asiakaspalvelua ja myyntityötä. Otat asiakkaat vastaan, esittelet ruokalistan ja vastaanotat tilaukset, tarjoilet ruoat ja juomat ja huolehdit maksusta. Pidät huolta, että asiakkaat saavat positiivisen kokemuksen ruokailustaan. Työhösi kuuluu myös pöytien siistiminen ja kattaminen.

Oman osaamisalasi valitset opintojen aikana.

Tutkinnon perusteet

Kustannukset

Oppivelvollisille opiskelu on maksutonta.

Opiskelijavalinta

Voit hakea koulutukseen, jos olet peruskoulun tänä vuonna tai aikaisemmin päättänyt oppivelvollinen.

Ala sopii sinulle, jos olet oma-aloitteinen, asiakaspalveluhenkinen etkä pelkää fyysistä työtä. Pidät nopea tahtisesta työskentelystä ja sinulla on hyvä kädentaidot.

Suomen kielen kielitaitovaatimus on YKI 2 tai A2.2 Kehittyvä peruskielitaito.

Alalla toimiminen edellyttää hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa. Alalla työskentelyä voivat rajoittaa allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Valintaperusteet ammatilliseen perustutkintoon

Yhteishaun opiskelijavalinnat julkaistaan 12.6.2025. Opiskelupaikka on vahvistettava viimeistään 26.6.2025. Varasijoilta voi tulla valituksi 15.8.2025 saakka.

Opintojen jälkeen

Ammatillisen perustutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi siis jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Kokin työpaikkoja ovat ravintolat, henkilöstöravintolat, suurkeittiöt sekä juhlapalveluyritykset.

Tarjoilijan työpaikkoja ovat ravintolat, henkilöstöravintoloat, kahvilat, pikaruoka-, juhlapalvelu- ja matkailuyritykset, liikenneasemat sekä suurtalousalan toimipaikat.

Tulosta