Kokki | Tarjoilija - Riveria

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | Ravintola- ja catering-ala

Kokki | Tarjoilija

Tarjoilijan työ on asiakaspalvelua ja myyntityötä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Kokkina tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä osaat niiden käsittelyn. Toimit ruoanvalmistuksen tehtävissä valmistaen maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Perustutkinto

Hakuaika:

05.12.2024 - 12.02.2025

Opintojen laajuus:

180 (osp)

Aloituspäivämäärä:

16.04.2025

Opintojen kesto:

2 - 3 vuotta

Opiskelutapa:

Lähiopiskelu

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Niskala

Lähipäivät:

Lähiopetusta on maanantaista perjantaihin klo 8-16 välillä.

Koulutuksen sisältö

Tarjoilijan työ on asiakaspalvelua ja myyntityötä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa.

Kokkina tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä osaat niiden käsittelyn. Toimit ruoanvalmistuksen tehtävissä valmistaen maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittaneena osaat
- toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu­, toteuttamis- ja myyntitehtävissä
- palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti
- hyödyntää ammattisanastoa ja kulttuurien tuntemusta
- toimia myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti sekä hygieniavaatimusten ja vastuullisen toimintatavan mukaisesti.

Perustutkinnossa voit erikoistua tarjoilu- tai ruoanvalmistustehtäviin.

Tutkinnon suorittaneena tarjoilijana osaat
- toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
- kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä ruoka- ja juomatuotteita
- esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia.

Tutkinnon suorittaneena kokkina osaat
- toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
- valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot
- laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle asiakasmäärälle.

Koulutus järjestetään, jos hakijoita on riittävästi.

Tutkinnon perusteet

Kustannukset

Opetus on maksutonta. Kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista ja työvaatteista. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti.

Oppivelvolliselle opiskelusta ei aiheudu kustannuksia. Oppilaitos tarjoaa oppikirjat, -materiaalit ja opiskelussa tarvittavat työasut ja -välineet sekä kannettavan tietokoneen.

Opiskelijavalinta

Koulutus soveltuuu sinulle, jos olet kiinnostunut ruokaelämysten tuottamisesta asiakkaille erilaisissa ravitsemisalan yrityksissä ja toimipaikoissa etkä pelkää fyysistä työtä.

Tässä koulutuksessa edellytetään opiskelijalta suomen kielen taitotasoa YKI 2 tai A2.2 Kehittyvä peruskielitaito. Jos äidinkielesi ei ole suomi, liitä hakemukselle todistus suomen kielen taidosta. Katso hyväksytyt todistukset kielitaidosta.

Alalla toimiminen edellyttää hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita voivat olla allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Opiskelijat valitaan pääsy- ja soveltuvuuskokeen ja haastattelun perusteella.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeen teet verkossa. Testilinkki ja ohje lähetetään sinulle sähköpostilla.

Haastattelut järjestetään oppilaitoksessa 24.–25.2.2025.

Saat haastattelukutsun sähköpostitse. Vain verkkotestin tehneet voidaan kutsua haastatteluun. Opiskelijat valitaan näiden tulosten perusteella.

Lue tarkemmat valintaperusteet.

Jos äidinkielesi ei ole suomi, liitä hakemukselle todistus suomen kielen taidostasi. Katso hyväksytyt todistukset kielitaidosta.

Opintojen jälkeen

Ammatillisen perustutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Tarjoilija työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.

Kokki työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, lasti- ja matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä

Tulosta