Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | Ravintola- ja catering-ala

Kokki | Tarjoilija

Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä osaa niiden käsittelyn. Tarjoilijan työ on asiakaspalvelua ja myyntityötä mm. erilaisissa ravintoloissa ja kahviloissa.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Perustutkinto

Hakuaika:

02.12.2023 - 10.01.2024

Opintojen laajuus:

180 (osp)

Aloituspäivämäärä:

08.02.2024

Opintojen kesto:

2 - 3 vuotta

Opiskelutapa:

Lähiopiskelu

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Niskala

Lähipäivät:

Lähiopetusta on maanantaista perjantaihin klo 8-16 välillä.

Koulutuksen sisältö

Kokki tuottaa ruoka- ja palveluelämyksiä asiakaslähtöisesti yhteistyössä muiden alalla toimivien kanssa. Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä osaa niiden käsittelyn. Hän valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa ja osaa ottaa huomioon myös erityisruokavalioasiakkaat.

Opintojen aikana tutuksi tulevat:
- lounasruokien valmistus
- À la carte -ruokien valmistus
- tilaus- ja juhlaruokien valmistus
- asiakaspalvelu
- kahvilapalvelut
- elintarvikehygienia
- puhtaanapito.

Tarjoilijan työ on asiakaspalvelua ja myyntityötä. Hän on asiakaspalveluhenkinen ja omaa hyvän paineensietokyvyn eikä pelkää fyysistä työtä, jossa vietetään paljon aikaa seisten.

Opintojen aikana tutuksi tulevat
- asiakaspalvelu ja myynti
- annosruokien ja juomien tarjoilu
- À la carte -tarjoilu
- kokouspalvelut
- alkoholilainsäädäntö
- juomien myynti ja tarjoilu
- kahvilapalvelut
- elintarvikehygienia
- puhtaanapito.

Tutkinnon perusteet

Kenelle

Koulutus soveltuuu fyysistä työtä pelkäämättömille henkilöille, joilla on kiinnostus ruokaelämysten tuottamiseen asiakkaille erilaisissa ravitsemisalan yrityksissä ja toimipaikoissa.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Valintahaastattelut järjestetään Niskalassa 23.1.2024. Haastattelukutsu lähetetään sähköpostitse.

Opiskelupaikan vahvistaminen tapahtuu osallistumalla StartUp-päiviin 8.-9.2.2024 osoitteessa Niskakatu 17, Joensuu. Läsnäolo StartUP-päivissä on välttämätön, muutoin opiskelupaikka mitätöidään. Päivien aikana tutustutaan tarkemmin alan opintoihin, uramahdollisuuksiin, opiskeluympäristöön ja henkilökuntaan.

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, kutsutaan kielitestiin ellei hän ole suorittanut jotain seuraavista: suomalainen peruskoulu, lukio tai ammatillinen perustutkinto tai yleinen kielitutkinto taitotasolla YKI 3.

Seuraava kielitesti pidetään Joensuussa 22.1.2024. Hakijat, joiden kielitaito on riittävä (B1.1), kutsutaan valintahaastatteluun. Hakemus peruuntuu, jos hakijan kielitaito on riittämätön tai hän ei osallistu kielitestiin.

Perustiedot

B1.1 Toimiva peruskielitaito.

Perusopetuksen oppimäärä tai vastaavat tiedot

Alalla toimiminen edellyttää hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita voivat olla allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Opetus on maksutonta. Kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista ja viranomaismaksuista. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti.

Oppivelvolliselle opiskelusta ei aiheudu kustannuksia. Oppilaitos tarjoaa oppikirjat, -materiaalit ja opiskelussa tarvittavat työasut ja -välineet sekä kannettavan tietokoneen.

Opintojen jälkeen

Ammatillisen perustutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Kokin työpaikkoja tarjoavat ravintolat, kahvilat, henkilöstöravintolat, suurkeittiöt sekä juhlapalveluyritykset.

Tarjoilijalle työpaikkoja tarjoavat ravintolat, henkilöstöravintolat, kahvilat, pikaruoka-, juhlapalvelu- ja matkailuyritykset, liikenneasemat sekä suurtalousalan toimipaikat.

Tulosta