Kokki - Riveria

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | Ravintola- ja catering-ala

Kokki

Kokkina tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä osaat niiden käsittelyn. Toimit ruoanvalmistuksen tehtävissä ja valmistat maukasta, ravitsevaa sekä terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Perustutkinto

Hakuaika:

13.02.2025 - 04.06.2025

Opintojen laajuus:

180 (osp)

Aloituspäivämäärä:

05.08.2025

Opintojen kesto:

2 - 3 vuotta

Opiskelutapa:

Lähiopiskelu

Paikkakunta:

Lieksa

Kampus:

Lieksa

Lähipäivät:

Lähiopetusta on maanantaista perjantaihin klo 8-16 välillä.

Koulutuksen sisältö

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suoritettaneena kokkina osaat
- toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu­, toteuttamis- ja myyntitehtävissä
- palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti
- hyödyntää ammattisanastoa ja kulttuurien tuntemusta
- toimia myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti sekä hygieniavaatimusten ja vastuullisen toimintatavan mukaisesti.

Koulutus antaa valmiudet toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Osaat valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot sekä laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle asiakasmäärälle.

Tutkinnon perusteet

Kustannukset

Opetus on maksutonta. Kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista ja työvaatteista. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti.

Oppivelvolliselle opiskelusta ei aiheudu kustannuksia. Oppilaitos tarjoaa oppikirjat, -materiaalit ja opiskelussa tarvittavat työasut ja -välineet sekä kannettavan tietokoneen.

Opiskelijavalinta

Koulutus soveltuuu sinulle, jos et pelkää fyysistä työtä ja olet kiinnostunut ruokaelämysten tuottamisesta asiakkaille erilaisissa ravitsemisalan yrityksissä ja toimipaikoissa.

Tässä koulutuksessa edellytetään opiskelijalta suomen kielen taitotasoa YKI 2 tai A2.2 Kehittyvä peruskielitaito. Jos äidinkielesi ei ole suomi, liitä hakemukselle todistus suomen kielen taidosta. Katso hyväksytyt todistukset kielitaidosta.

Alalla toimiminen edellyttää hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita voivat olla allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Opiskelijat valitaan pääsy- ja soveltuvuuskokeen ja haastattelun perusteella.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeen teet verkossa. Testilinkki ja ohje lähetetään sinulle sähköpostilla.

Haastattelut järjestetään oppilaitoksessa 22.-23.4.2025 ja 16.-17.6.2025. Haastattelut järjestetään oppilaitoksessa jatkuvan haun aikataulun mukaisesti. Vain verkkotestin tehneet voidaan kutsua haastatteluun.

Saat haastattelukutsun sähköpostitse. Vain verkkotestin tehneet voidaan kutsua haastatteluun. Opiskelijat valitaan näiden tulosten perusteella.

Lue tarkemmat valintaperusteet.

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelu järjestetään oppilaitoksessa jatkuvan haun aikataulun mukaisesti. Haastattelukutsun saat sähköpostitse.

Lue tarkemmat valintaperusteet.

Opintojen jälkeen

Ammatillisen perustutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla­ ja pitopalveluissa, lasti­ ja matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.

Tulosta