Kartoittaja, maanmittausalan perustutkinto

Maanmittausalan perustutkinto | Maanmittausala

Kartoittaja

Kartoittaja mittaa ja kartoittaa maastoa monenlaisissa ympäristöissä sekä tekee karttoja ja maastomalleja eri tarkoituksiin.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Perustutkinto

Hakuaika:

jatkuva haku

Opintojen laajuus:

180 (osp)

Aloituspäivämäärä:

sovitaan henkilökohtaisesti

Opintojen kesto:

2 - 3 vuotta

Opiskelutapa:

Oppisopimuskoulutus

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Jukolankatu

Lähipäivät:

Lähiopetusta on aloitusjaksolla maanantai - torstai klo 8-15.
Jatkossa lähipäiviä noin kerran kuukaudessa.

Koulutuksen sisältö

Maanmittausalan perustutkinto valmentaa toimimaan maanmittaus-, maa- ja infrarakennusalalla. Koulutuksen aikana opitaan käyttämään nykyaikaisia mittalaitteita ja välineitä sekä paikkatietoa ja eri maanmittausalan ohjelmistoja

Opintojen aikana tutuksi tulevat
- perusmittaukset ja mittaustyöt
- kartasto- ja paikkatietotyöt
- inframittaukset
- maaperä- ja ympäristötutkimukset.

Oppisopimuskoulutuksessa työnantaja kouluttaa jo työsuhteessa olevan työntekijän tai uuden työntekijän. Työntanaja tekee määräaikainen työsopimuksen oppisopimuskoulutuksen ajaksi.

Työpaikalla tulee olla nimetty työpaikkaohjaaja, joka voi olla esimerkiksi esihenkilö tai kolleega. Työpaikkaohjaaja toimii tukihenkilönä ja neuvonantajana työpaikalla.

Tutkinnon perusteet

Kustannukset

Opetus on maksutonta.

Opiskelijavalinta

Koulutus soveltuu digitaalisesta tiedonkäsittelystä, ongelmien ratkaisemisesta ja käsillä tekemisestä kiinnostuneille. Koulutus erityisesti soveltuu alan vaihtajille ja on erinomainen vaihtoehto rakentamisen aloilla työuralla etenemistä suunnitteleville.

Oppisopimuskoulutukseen hakija on vähintään 15-vuotias, kiinnostunut ja motivoitunut opiskelemaan. Hakijalla tulee olla työpaikka oppisopimuskoulutukseen hakiessa.

Yrittäjä voi solmia ns. yrittäjän oppisopimuksen, jolloin toinen yrittäjä toimii mentorina.

Tässä koulutuksessa edellytetään opiskelijalta suomen kielen taitotasoa YKI 5 tai C1.1 taitavaa kielitaidon perustasoa. Jos äidinkielesi ei ole suomi, liitä hakemukselle todistus suomen kielen taidosta. Katso hyväksytyt todistukset kielitaidosta.

Opintojen jälkeen

Ammatillisen perustutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Kartoittaja työskentelee kaupunkien, kuntien ja eri organisaatioiden palveluksessa.

Tulosta