Kalatalouden ammattitutkinto | Matkailupalveluala

Kalastusopas

Harrastuksesta ammatilaiseksi - kalastusopas järjestää asiakkaille monipuolisia kalastuselämyksiä erilaisissa olosuhteissa.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Ammattitutkinto

Hakuaika:

ilmoitetaan myöhemmin

Opintojen laajuus:

150 (osp)

Aloituspäivämäärä:

ilmoitetaan myöhemmin

Opintojen kesto:

1,5 vuotta

Opiskelutapa:

Monimuoto-opiskelu

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Niskala

Lähipäivät:

Lähijaksoja on kerran kuukaudessa, 1-3 päivää kerrallaan. Lisäksi etäyhteydellä iltaopetusta 1-3 kertaa kuukaudessa.

Koulutuksen sisältö

Ammattitaitoisia kalastusoppaita tarvitaan järjestämään asiakkaille monipuolisia kalastuselämyksiä erilaisissa olosuhteissa. Kalastusopas tuntee toimialueen kalakannat ja niiden elinympäristöt, suunnittelee ja toteuttaa erilaisia kalastusohjelmapalveluja sekä hyödyntää kalakantoja vastuullisesti.

Tutkinnon perusteet

Kenelle

Koulutus soveltuu 18 vuotta täyttäneelle, jolla on jo monipuolista kokemusta kalastusharrastuksesta ja joka haluaa kehittää ammattitaitoaan opastuksessa, erilaisissa kalastusmuodoissa sekä yritystoiminnassa.

Perustiedot

B1.2 Sujuva peruskielitaito

Ammatillinen perustutkinto

Opiskelijat valitaan haastattelun sekä tarvittaessa kielitestin perusteella. Haastattelusta hakija voi saada maksimissaan 60 pistettä. Hakija voidaan jättää valitsematta, jos koulutuksen järjestäjä arvioi, ettei hakijalla ole valmiutta tutkinnon suorittamiseen.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakijan kielellisiä edellytyksiä tavoitetutkinnon suorittamiseksi voidaan arvioida kielitestillä, joka sisältää haastattelun.

Koulutusmaksu on 350 €. Opiskelijalle voi syntyä kuluja myös pätevyystodistuksista, kalastusluvista sekä majoituksesta.

Opintojen jälkeen

Ammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Kalastusopas voi toimia yrittäjänä tai työskennellä matkailupalvelualan yrityksissä. Kalastusoppaan osaamista on mahdollista hyödyntää myös monissa muissa ammateissa esimerkiksi koulutuksen, ohjelmapalveluiden tai ohjaamisen parissa.

Tulosta