Kalatalouden ammattitutkinto | Matkailupalveluala
Kalastusopas
Harrastuksesta ammatilaiseksi - kalastusopas järjestää asiakkaille monipuolisia kalastuselämyksiä erilaisissa olosuhteissa.
Koulutuksen tiedot
Tutkintotyyppi:
Ammattitutkinto
Hakuaika:
ilmoitetaan myöhemmin
Opintojen laajuus:
150 (osp)
Aloituspäivämäärä:
ilmoitetaan myöhemmin
Opintojen kesto:
1,5 vuotta
Opiskelutapa:
Monimuoto-opiskelu
Paikkakunta:
Joensuu
Kampus:
Joensuu Niskala
Lähipäivät:
Lähijaksoja on kerran kuukaudessa, 1-3 päivää kerrallaan. Lisäksi etäyhteydellä iltaopetusta 1-3 kertaa kuukaudessa.
Koulutuksen sisältö
Ammattitaitoisia kalastusoppaita tarvitaan järjestämään asiakkaille monipuolisia kalastuselämyksiä erilaisissa olosuhteissa. Kalastusopas tuntee toimialueen kalakannat ja niiden elinympäristöt, suunnittelee ja toteuttaa erilaisia kalastusohjelmapalveluja sekä hyödyntää kalakantoja vastuullisesti.
Kenelle
Koulutus soveltuu 18 vuotta täyttäneelle, jolla on jo monipuolista kokemusta kalastusharrastuksesta ja joka haluaa kehittää ammattitaitoaan opastuksessa, erilaisissa kalastusmuodoissa sekä yritystoiminnassa.
Perustiedot
B1.2 Sujuva peruskielitaito
Ammatillinen perustutkinto
Opiskelijat valitaan haastattelun sekä tarvittaessa kielitestin perusteella. Haastattelusta hakija voi saada maksimissaan 60 pistettä. Hakija voidaan jättää valitsematta, jos koulutuksen järjestäjä arvioi, ettei hakijalla ole valmiutta tutkinnon suorittamiseen.
Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakijan kielellisiä edellytyksiä tavoitetutkinnon suorittamiseksi voidaan arvioida kielitestillä, joka sisältää haastattelun.
Koulutusmaksu on 350 €. Opiskelijalle voi syntyä kuluja myös pätevyystodistuksista, kalastusluvista sekä majoituksesta.
Opintojen jälkeen
Ammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.
Kalastusopas voi toimia yrittäjänä tai työskennellä matkailupalvelualan yrityksissä. Kalastusoppaan osaamista on mahdollista hyödyntää myös monissa muissa ammateissa esimerkiksi koulutuksen, ohjelmapalveluiden tai ohjaamisen parissa.