Elintarvikealan osaamisala

Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto | Elintarvikeala

Elintarvikealan osaamisala

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintoon sisältyy mm. elintarvikehygieniaa, omavalvontaa, elintarviketuotantoa, tuotekehitystä sekä yritystoiminnan kehittämistä.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Ammattitutkinto

Hakuaika:

jatkuva haku

Opintojen laajuus:

150 (osp)

Opintojen kesto:

1,5 vuotta

Opiskelutapa:

Oppisopimuskoulutus

Paikkakunta:

Nurmes

Kampus:

Nurmes

Lähipäivät:

Lähiopetusta on 2-3 päivää kuukaudessa

Koulutuksen sisältö

Elintarvikejalostajan opinnoissa ja työssä avainasioita ovat hygieenisten työskentelytapojen hallitseminen ja elintarvikeprosessien hallinta.

Opintojen aikana tutuksi tulevat mm.
- elintarvikelainsäädäntö, omavalvontasuunnitelma ja HACCP
- työskentely- ja henkilökohtainen hygienia
- valmistusprosessin hallinta raaka-aineen vastaanotosta tuotteen valmistukseen, aistinvaraiseen arviointiin ja valmiin tuotteen laadunarvointiin
- työympäristön puhtaanapito ja puhtauden seuranta
- laatujärjestelmä mukainen työskentely
- tuotekehitys
- työturvallisuus ja hätäensiaputaidot

Tutkinnon perusteet

Kustannukset

Opetus on maksutonta. Kustannuksia voi tulla koulutukseen liittyvistä viranomaisten myötämistä lupakorteista sekä mahdollisista opintomatkojen osallistumismaksuista.

Opiskelijavalinta

Koulutus soveltuu yrittäjänä tai työntekijänä pienimuotoisessa elintarvikkeiden jalostuksessa toimiville sekä yritystoimintaa aloittaville aiempaa kokemusta elintarvikkeiden jalostuksesta omaaville henkilöille.  

Oppisopimusta varten hakijalla tulee olla soveltuva työpaikka.

B1.1 = YKI 3

Työskentely alalla vaatii hyvää fyysistä kuntoa.

Opintojen jälkeen

Ammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Tutkinnon suorittanut voi työskennellä elintarvikeita jatkojalostavissa yrityksissä tai toimia yrittäjänä pienimuotoisessa elintarvikkeiden jalostuksessa.

Tulosta