Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto | Elintarvikeala
Elintarvikealan osaamisala
Elintarvikejalostuksen ammattitutkintoon sisältyy mm. elintarvikehygieniaa, omavalvontaa, elintarviketuotantoa, tuotekehitystä sekä yritystoiminnan kehittämistä.
Koulutuksen tiedot
Tutkintotyyppi:
Ammattitutkinto
Hakuaika:
jatkuva haku
Opintojen laajuus:
150 (osp)
Opintojen kesto:
1,5 vuotta
Opiskelutapa:
Oppisopimuskoulutus
Paikkakunta:
Nurmes
Kampus:
Nurmes
Lähipäivät:
Lähiopetusta on 2-3 päivää kuukaudessa
Koulutuksen sisältö
Elintarvikejalostajan opinnoissa ja työssä avainasioita ovat hygieenisten työskentelytapojen hallitseminen ja elintarvikeprosessien hallinta.
Opintojen aikana tutuksi tulevat mm.
- elintarvikelainsäädäntö, omavalvontasuunnitelma ja HACCP
- työskentely- ja henkilökohtainen hygienia
- valmistusprosessin hallinta raaka-aineen vastaanotosta tuotteen valmistukseen, aistinvaraiseen arviointiin ja valmiin tuotteen laadunarvointiin
- työympäristön puhtaanapito ja puhtauden seuranta
- laatujärjestelmä mukainen työskentely
- tuotekehitys
- työturvallisuus ja hätäensiaputaidot
Kustannukset
Opetus on maksutonta. Kustannuksia voi tulla koulutukseen liittyvistä viranomaisten myötämistä lupakorteista sekä mahdollisista opintomatkojen osallistumismaksuista.
Opiskelijavalinta
Koulutus soveltuu yrittäjänä tai työntekijänä pienimuotoisessa elintarvikkeiden jalostuksessa toimiville sekä yritystoimintaa aloittaville aiempaa kokemusta elintarvikkeiden jalostuksesta omaaville henkilöille.
Oppisopimusta varten hakijalla tulee olla soveltuva työpaikka.
B1.1 = YKI 3
Työskentely alalla vaatii hyvää fyysistä kuntoa.
Opintojen jälkeen
Ammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.
Tutkinnon suorittanut voi työskennellä elintarvikeita jatkojalostavissa yrityksissä tai toimia yrittäjänä pienimuotoisessa elintarvikkeiden jalostuksessa.