Eläintenhoitaja - Riveria

Maatalousalan perustutkinto | Maatalousala

Eläintenhoitaja

Eläintenhoitajan työ sopii, jos erilaisten kotieläinten hoitaminen kiinnostaa. Osaaminen voi painottua joko tuotanto- tai pieneläinten hoitamiseen ja hyvinvointiin.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Perustutkinto

Hakuaika:

Ilmoitetaan myöhemmin

Opintojen laajuus:

180 (osp)

Aloituspäivämäärä:

Ilmoitetaan myöhemmin

Opintojen kesto:

2 vuotta

Opiskelutapa:

Lähiopiskelu

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Peltola

Lähipäivät:

Lähijaksot n. 2 kk koululla ja yhteistyöyrityksissä arkisin klo 8 - 15, jonka jälkeen n. 2 kk työssäoppimisjakso opittujen tietojen ja taitojen syventämiseksi.

Koulutuksen sisältö

Eläintenhoitaja huolehtii eläinten hyvinvoinnista ja terveydestä ja hoitaa erilaisia tuotanto- ja pieneläimiä. Hän osaa käyttää eläintenhoitotyössä tarvittavia koneita ja laitteita sekä pitää huolta eläinten ympäristöstä.

Tutkinnon perusteet

Kustannukset

Opetus on maksutonta. Kustannuksia voi tulla työvaatteista ja -kengistä sekä passi- ja korttimaksuista.
Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti

Oppivelvolliselle opiskelusta ei aiheudu kustannuksia. Oppilaitos tarjoaa oppikirjat, -materiaalit ja opiskelussa tarvittavat työasut ja -välineet. Oppivelvollisuuden piiriin kuuluville opiskelijoille tietokone annetaan omaksi henkilökohtaiseen käyttöön opintojen alussa.

Opiskelijavalinta

Eläintenhoitajan koulutus sopii eläinrakkaille, rauhallisille, oma-aloitteisille ja määrätietoisille henkilöille, jotka ovat valmiita työskentelemään vaihtelevissa olosuhteissa.

Tässä koulutuksessa edellytetään opiskelijalta suomen kielen taitotasoa YKI 3 tai B1.1 toimivaa peruskielitaitoa. Jos äidinkielesi ei ole suomi, liitä hakemukselle todistus suomen kielen taidosta. Katso hyväksytyt todistukset kielitaidosta.

Opinnot ja alalla työskentely vaativat hyvää fyysistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita ovat allergiat, astma sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Opiskelijat valitaan pääsy- ja soveltuvuuskokeen ja haastattelun perusteella. Pääsy- ja soveltuvuuskokeen teet verkossa. Testilinkki ja ohje lähetetään sinulle sähköpostilla.

Haastattelu järjestetään jatkuvan haun aikataulun mukaisesti oppilaitoksessa.

Saat haastattelukutsun sähköpostitse. Vain verkkotestin tehneet voidaan kutsua haastatteluun. Opiskelijat valitaan näiden tulosten perusteella.
Haastattelussa on esitettävä ajokortti ja ote ajokorttirekisteristä.

Lue tarkemmat valintaperusteet.

Opintojen jälkeen

Ammatillisen perustutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi siis jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Työpaikkoja tarjoavat maatilat, kotieläinpuistot, lemmikkihoitolat ja eläinkaupat. Eläintenhoitaja voi toimia myös yrittäjänä.

Tulosta