Maatalousalan perustutkinto | Maatalousala

Eläintenhoitaja

Eläintenhoitajan työ sopii, jos erilaisten kotieläinten hoitaminen kiinnostaa. Osaaminen voi painottua joko tuotanto- tai pieneläinten hoitamiseen ja hyvinvointiin.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Perustutkinto

Hakuaika:

31.07.2023 - 01.12.2023

Opintojen laajuus:

180 (osp)

Aloituspäivämäärä:

10.01.2024

Opintojen kesto:

2 vuotta

Opiskelutapa:

Lähiopiskelu

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Peltola

Lähipäivät:

Lähijaksot n. 2 kk koululla ja yhteistyöyrityksissä arkisin klo 8 - 15, jonka jälkeen n. 2 kk työssäoppimisjakso opittujen tietojen ja taitojen syventämiseksi.

Koulutuksen sisältö

Eläintenhoitaja huolehtii eläinten hyvinvoinnista ja terveydestä ja hoitaa erilaisia tuotanto- ja pieneläimiä. Hän osaa käyttää eläintenhoitotyössä tarvittavia koneita ja laitteita sekä pitää huolta eläinten ympäristöstä.

Tutkinnon perusteet

Kenelle

Eläintenhoitajan koulutus sopii eläinrakkaille, rauhallisille, oma-aloitteisille ja määrätietoisille henkilöille, jotka ovat valmiita työskentelemään vaihtelevissa olosuhteissa.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelut järjestetään 11. - 12.12.2023 klo 8-16. Haastattelukutsu lähetetään sähköpostitse.

Perustiedot

B1.1 Toimiva peruskielitaito

Perusopetuksen oppimäärä tai vastaavat tiedot

Opinnot ja alalla työskentely vaativat hyvää fyysistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita ovat allergiat, astma sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Opiskelijat valitaan haastattelun tai pääsy- ja soveltuvuuskokeen sekä tarvittaessa kielitestin perusteella.
Haastattelusta hakija voi saada maksimissaan 60 pistettä. Pääsy- ja soveltuvuuskokeesta hakija voi saada maksimissaan 10 pistettä. Hakija voidaan jättää valitsematta, jos koulutuksen järjestäjä arvioi, ettei hakijalla ole valmiutta tutkinnon suorittamiseen.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakijan kielellisiä edellytyksiä tavoitetutkinnon suorittamiseksi voidaan arvioida kielitestillä, joka sisältää haastattelun.

Opetus on maksutonta. Kustannuksia voi tulla työvaatteista ja -kengistä sekä passi- ja korttimaksuista.
Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti

Oppivelvolliselle opiskelusta ei aiheudu kustannuksia. Oppilaitos tarjoaa oppikirjat, -materiaalit ja opiskelussa tarvittavat työasut ja -välineet. Oppivelvollisuuden piiriin kuuluville opiskelijoille tietokone annetaan omaksi henkilökohtaiseen käyttöön opintojen alussa.

Opintojen jälkeen

Ammatillisen perustutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi siis jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Työpaikkoja tarjoavat maatilat, kotieläinpuistot, lemmikkihoitolat ja eläinkaupat. Eläintenhoitaja voi toimia myös yrittäjänä.

Tulosta