Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto | Ravintola- ja catering-ala

Dieettikokki

Dieettikokki valmistaa asiakkaan erityisruokavalion mukaisia ja eettisen vakaumuksen perustuvia ruokalajeja ja aterioita.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Erikoisammattitutkinto

Hakuaika:

jatkuva haku

Opintojen laajuus:

160 (osp)

Aloituspäivämäärä:

sovitaan henkilökohtaisesti

Opintojen kesto:

1 - 1,5 vuotta

Opiskelutapa:

Monimuoto-opiskelu

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Niskala

Koulutuksen sisältö

Dieettikokkina valmistat asiakkaan erityisruokavalion mukaisia ja eettisen vakaumuksen perustuvia ruokalajeja ja aterioita, pakkaat ja laitat esille valmistamasi ruokalajit ja ateriat sekä huolehdit niihin liittyvistä pakkausmerkinnöistä ja tuoteselosteesta.

Tutkinto antaa laaja-alaiset tiedot ravitsemuksesta ja erityisruokavalioiden toteuttamisesta sekä edellytykset ylläpitää ja kehittää ammattitaitoasi.

Koulutuksessa voit suorittaa koko tutkinnon sijaan myös yksittäisiä tutkinnon osia.

Monimuoto-opiskelu mahdollistaa opiskelun työn ohessa. Opiskelu tapahtuu Workseed-oppimisympäristössä, jossa voit työskennellä ajasta ja paikasta riippumatta.

Tutkinnon perusteet

Kustannukset

Opetus on maksutonta. Kustannuksia voi tulla opiskelutarvikkeista. Opiskelijalla tulee olla tietokoneen ja verkkoyhteyden käyttömahdollisuus. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti.

Opiskelijavalinta

Koulutus on suunnattu jatkokoulutukseksi ravitsemisalalla jo toimiville, jotka tarvitsevat työtehtävissään erityisruokavalio-osaamista. 

Opiskelijalla tulee olla työpaikka, jossa tutkinnonosien vaatimusten mukainen työskentely on mahdollista. 

Tässä koulutuksessa edellytetään opiskelijalta suomen kielen taitotasoa YKI 3 tai B1.1 Sujuva peruskielitaito. Jos äidinkielesi ei ole suomi, liitä hakemukselle todistus suomen kielen taidosta. Katso hyväksytyt todistukset kielitaidosta.

Työskentely alalla vaatii hyvää psyykkistä ja fyysistä kuntoa.

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelu järjestetään oppilaitoksen tiloissa. Haastattelukutsu lähetetään hakijalle sähköpostitse.

Haastatteluja järjestetään jatkuvan haun aikataulun mukaisesti.

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Valintahaastattelut järjestetään oppilaitoksessa jatkuvan haun aikataulun  mukaisesti. Kutsu lähetetään sähköpostitse.

Opintojen jälkeen

Ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Dieettikokki työskentelee erityisruokavalioiden valmistuksen asiantuntijana ja dieettikokkina alan vaativimmissa työtehtävissä, mm. ravintoloissa, suurkeittiöissä ja erilaisissa ruokapalveluyrityksissä.

Tulosta