Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto | Ravintola- ja catering-ala
Dieettikokki
Dieettikokki valmistaa asiakkaan erityisruokavalion mukaisia ja eettisen vakaumuksen perustuvia ruokalajeja ja aterioita.
Koulutuksen tiedot
Tutkintotyyppi:
Erikoisammattitutkinto
Hakuaika:
non stop
Opintojen laajuus:
160 (osp)
Opintojen kesto:
1 - 1,5 vuotta
Opiskelutapa:
Monimuoto-opiskelu
Paikkakunta:
Joensuu
Kampus:
Joensuu Niskala
Koulutuksen sisältö
Dieettikokki valmistaa asiakkaan erityisruokavalion mukaisia ja eettisen vakaumuksen perustuvia ruokalajeja ja aterioita. Hän myös pakkaa ja laittaa esille valmistamansa ruokalajit ja ateriat sekä huolehtii niihin liittyvistä pakkausmerkinnöistä ja tuoteselosteesta.
Tutkinto antaa opiskelijalle laaja-alaiset tiedot ravitsemuksesta ja erityisruokavalioiden toteuttamisesta sekä edellytykset ylläpitää ja kehittää ammattitaitoaan.
Koulutuksessa voi suorittaa koko tutkinnon sijaan myös yksittäisiä tutkinnon osia.
Monimuoto-opiskelu mahdollistaa opiskelun työn ohessa. Opiskelu tapahtuu Workseed-oppimisympäristössä, jossa voi työskennellä ajasta ja paikasta riippumatta.
Kenelle
Koulutus on suunnattu jatkokoulutukseksi ravitsemisalalla toimiville henkilöille, jotka tarvitsevat työtehtävissään erityisruokavalio-osaamista.
Opiskelijalla tulee olla työpaikka, jossa tutkinnonosien vaatimusten mukainen työskentely on mahdollista.
Opiskelijavalinta
Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Valintahaastattelut järjestetään oppilaitoksessa jatkuvan haun aikataulun mukaisesti. Kutsu lähetetään sähköpostitse.
Perustiedot
B1.1 Toimiva peruskielitaito
Ammatillinen peruskoulutus
Työskentely alalla vaatii hyvää psyykkistä ja fyysistä kuntoa.
Opiskelijat valitaan haastattelun sekä tarvittaessa kielitestin perusteella.
Haastattelusta hakija voi saada maksimissaan 60 pistettä.
Hakija voidaan jättää valitsematta, jos koulutuksen järjestäjä arvioi, ettei hakijalla ole valmiutta tutkinnon suorittamiseen.
Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakijan kielellisiä edellytyksiä tavoitetutkinnon suorittamiseksi voidaan arvioida kielitestillä, joka sisältää haastattelun.
Opetus on maksutonta. Kustannuksia voi tulla opiskelutarvikkeista. Opiskelijalla tulee olla tietokoneen ja verkkoyhteyden käyttömahdollisuus. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti.
Opintojen jälkeen
Ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.
Dieettikokki työskentelee erityisruokavalioiden valmistuksen asiantuntijana ja dieettikokkina alan vaativimmissa työtehtävissä, mm. ravintoloissa, suurkeittiöissä ja erilaisissa ruokapalveluyrityksissä.