Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto | Ravintola- ja catering-ala
Dieettikokki
Dieettikokki valmistaa asiakkaan erityisruokavalion mukaisia ja eettisen vakaumuksen perustuvia ruokalajeja ja aterioita.
Koulutuksen tiedot
Tutkintotyyppi:
Erikoisammattitutkinto
Hakuaika:
jatkuva haku
Opintojen laajuus:
160 (osp)
Aloituspäivämäärä:
sovitaan henkilökohtaisesti
Opintojen kesto:
1 - 1,5 vuotta
Opiskelutapa:
Monimuoto-opiskelu
Paikkakunta:
Joensuu
Kampus:
Joensuu Niskala
Koulutuksen sisältö
Dieettikokkina valmistat asiakkaan erityisruokavalion mukaisia ja eettisen vakaumuksen perustuvia ruokalajeja ja aterioita, pakkaat ja laitat esille valmistamasi ruokalajit ja ateriat sekä huolehdit niihin liittyvistä pakkausmerkinnöistä ja tuoteselosteesta.
Tutkinto antaa laaja-alaiset tiedot ravitsemuksesta ja erityisruokavalioiden toteuttamisesta sekä edellytykset ylläpitää ja kehittää ammattitaitoasi.
Koulutuksessa voit suorittaa koko tutkinnon sijaan myös yksittäisiä tutkinnon osia.
Monimuoto-opiskelu mahdollistaa opiskelun työn ohessa. Opiskelu tapahtuu Workseed-oppimisympäristössä, jossa voit työskennellä ajasta ja paikasta riippumatta.
Kustannukset
Opetus on maksutonta. Kustannuksia voi tulla opiskelutarvikkeista. Opiskelijalla tulee olla tietokoneen ja verkkoyhteyden käyttömahdollisuus. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti.
Opiskelijavalinta
Koulutus on suunnattu jatkokoulutukseksi ravitsemisalalla jo toimiville, jotka tarvitsevat työtehtävissään erityisruokavalio-osaamista.
Opiskelijalla tulee olla työpaikka, jossa tutkinnonosien vaatimusten mukainen työskentely on mahdollista.
Työskentely alalla vaatii hyvää psyykkistä ja fyysistä kuntoa.
Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Valintahaastattelut järjestetään oppilaitoksessa jatkuvan haun aikataulun mukaisesti. Kutsu lähetetään sähköpostitse.
Opintojen jälkeen
Ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.
Dieettikokki työskentelee erityisruokavalioiden valmistuksen asiantuntijana ja dieettikokkina alan vaativimmissa työtehtävissä, mm. ravintoloissa, suurkeittiöissä ja erilaisissa ruokapalveluyrityksissä.