Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto | Sähkö-, prosessi- ja automaatioala

Automaatioasentaja (AT) | Sähköasentaja (AT)

Sähkö- ja automaatioalan ammattilaiseksi! Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia sähköasentajan, automaatioasentajan tai lukitus- ja turvajärjestelmäasentajan työtehtävissä.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Ammattitutkinto

Hakuaika:

ilmoitetaan myöhemmin

Opintojen laajuus:

150 (osp)

Aloituspäivämäärä:

ilmoitetaan myöhemmin

Opintojen kesto:

1,5 vuotta

Opiskelutapa:

Monimuoto-opiskelu

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Peltola

Lähipäivät:

Lähiopetusta on maanantaista perjantaihin klo 8 - 16.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen suorittanut voi toimia sähköasentajan, automaatioasentajan tai lukitus- ja turvajärjestelmäasentajan työtehtävissä. Koulutuksen aikana voi erikoistua kiinteistöjen ja teollisuuden erilaisiin sähkö-, automaatio- ja turvajärjestelmäasennuksiin.

Tutkinnon suorittaneella sähköasentajalla on sähköturvallisuuslainsäädännössä sähköpätevyyteen 2 määritelty soveltuva koulutus. Automaatioasentajalla sekä lukitus- ja turvajärjestelmäasentajalla on rajoitettuun sähköpätevyyteen 3 määritelty soveltuva koulutus.

Tutkinnon suorittaminen työn ohessa onnistuu.

Tutkinnon perusteet

Kenelle

Koulutus soveltuu henkilöille, joilla on sähkö-, automaatio-, elektroniikka- tai ict-alan ammatillinen perustutkinto sekä sähköalan työkokemusta.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella.
Valintahaastattelut järjestetään oppilaitoksessa.
Kutsu lähetetään sähköpostitse.

Perustiedot

B1.2 Sujuva peruskielitaito.

Ammatillinen perustutkinto.

Alan työtehtävissä tarvitaan hyvää fyysistä kuntoa. Rajoittunut värinäkö voi vaikeuttaa alalla työskentelyä.

Opiskelijat valitaan haastattelun tai pääsy- ja soveltuvuuskokeen sekä tarvittaessa kielitestin perusteella.

Haastattelusta hakija voi saada maksimissaan 60 pistettä.
Pääsy- ja soveltuvuuskokeesta hakija voi saada maksimissaan 10 pistettä.

Hakija voidaan jättää valitsematta, jos koulutuksen järjestäjä arvioi, ettei hakijalla ole valmiutta tutkinnon suorittamiseen.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakijan kielellisiä edellytyksiä tavoitetutkinnon suorittamiseksi voidaan arvioida kielitestillä, joka sisältää haastattelun.

Opetus on maksutonta. Kustannuksia voi tulla sähköasentajan ammattityökaluista, työvaatetuksesta, turvakengistä sekä viranomaismaksuista. Yhteensä noin 350€.
Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti

Opintojen jälkeen

Ammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Työpaikkoja tarjoavat sähkön tuottamiseen, jakeluun, siirtoon ja sähköistyksen erikoistuneet yritykset sekä sähköasennuksia, korjauksia, huoltoa, automaatiota ja kunnossapitoa tarjoavat yritykset.

Tulosta