Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto | Sähkö-, prosessi- ja automaatioala

Automaatioasentaja (AT) | Sähköasentaja (AT)

Sähkö- ja automaatioalan ammattilaiseksi! Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia sähköasentajan, automaatioasentajan tai lukitus- ja turvajärjestelmäasentajan työtehtävissä.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Ammattitutkinto

Hakuaika:

ilmoitetaan myöhemmin

Opintojen laajuus:

150 (osp)

Aloituspäivämäärä:

ilmoitetaan myöhemmin

Opintojen kesto:

1,5 vuotta

Opiskelutapa:

Monimuoto-opiskelu

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Peltola

Lähipäivät:

Lähiopetusta on maanantaista perjantaihin klo 8 - 16.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen suorittanut voi toimia sähköasentajan, automaatioasentajan tai lukitus- ja turvajärjestelmäasentajan työtehtävissä. Koulutuksen aikana voi erikoistua kiinteistöjen ja teollisuuden erilaisiin sähkö-, automaatio- ja turvajärjestelmäasennuksiin.

Tutkinnon suorittaneella sähköasentajalla on sähköturvallisuuslainsäädännössä sähköpätevyyteen 2 määritelty soveltuva koulutus. Automaatioasentajalla sekä lukitus- ja turvajärjestelmäasentajalla on rajoitettuun sähköpätevyyteen 3 määritelty soveltuva koulutus.

Tutkinnon suorittaminen työn ohessa onnistuu.

Tutkinnon perusteet

Kustannukset

Opetus on maksutonta. Kustannuksia voi tulla sähköasentajan ammattityökaluista, työvaatetuksesta, turvakengistä sekä viranomaismaksuista. Yhteensä noin 350€.
Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti

Opiskelijavalinta

Koulutus soveltuu henkilöille, joilla on sähkö-, automaatio-, elektroniikka- tai ict-alan ammatillinen perustutkinto sekä sähköalan työkokemusta.

Tässä koulutuksessa edellytetään opiskelijalta suomen kielen taitotasoa YKI 3 tai B1.2 sujuvaa peruskielitaitoa.Jos äidinkielesi ei ole suomi, liitä hakemukselle todistus suomen kielen taidosta. Katso hyväksytyt todistukset kielitaidosta.

Alan työtehtävissä tarvitaan hyvää fyysistä kuntoa. Rajoittunut värinäkö voi vaikeuttaa alalla työskentelyä.

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelu järjestetään oppilaitoksen tiloissa. Haastattelukutsu lähetetään hakijalle sähköpostitse.

Haastatteluja järjestetään jatkuvan haun aikataulun mukaisesti.

Jos hakijan äidinkieli ei ole suomi, hänen on liitettävä hakemukselle todistus suomen kielen taidosta. Katso hyväksytyt todistukset kielitaidosta.

Lue tarkemmat valintaperusteet.

Opintojen jälkeen

Ammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Työpaikkoja tarjoavat sähkön tuottamiseen, jakeluun, siirtoon ja sähköistyksen erikoistuneet yritykset sekä sähköasennuksia, korjauksia, huoltoa, automaatiota ja kunnossapitoa tarjoavat yritykset.

Tulosta