Taideteollisuusalan perustutkinto | Taideteollisuusala

Artesaani lavasterakentaminen

Käytännön tekemistä ja harjoittelua hyvässä porukassa koulutuksessa, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia työllistyä luoville aloille.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Perustutkinto

Hakuaika:

ilmoitetaan myöhemmin

Opintojen laajuus:

180 (osp)

Aloituspäivämäärä:

ilmoitetaan myöhemmin

Opintojen kesto:

2 - 2,5 vuotta

Opiskelutapa:

Lähiopiskelu

Paikkakunta:

Outokumpu

Kampus:

Outokumpu

Lähipäivät:

Ammatillista opetusta on tiistaista perjantaihin klo 9-15 väillä.

Koulutuksen sisältö

Artesaani-lavasterakentaja rakentaa lavasteita esimerkiksi teatteriin, elokuviin tai tapahtumiin. Lavasteiden suunnitteluvaiheessa rakennetaan pienoismalleja ennen lopullisten lavasteiden toteuttamista. Lavasterakentaja työstää materiaaleja kuten puuta, metallia tai muovia käsin tai erilaisia työstökoneita apuna käyttäen. Erilaisilla pintakäsittelymenetelmillä luodaan vaikutelmia toisesta materiaalista, esimerkiksi rakennusmateriaaleista saadaan luotua teräksen pintaa.

Opintojen aikana tutuksi tulevat erilaiset koneet ja välineet, ja niiden turvallinen käyttö. Työ on asiakaslähtöistä, ja lavasteita toteutetaan tilaajan toiveiden mukaisesti.

Koulutuksessa tehdään alusta lähtien tilaustöitä ja harjoitellaan yhteydenpitoa tilaajan kanssa. Opiskelija verkostoituu tilaustöitä tekemällä työnantajien kanssa. Koulutus perustuu käytännönläheiseen lähiohjaukseen, ja osaamisen karttuessa opiskelija siirtyy oppimaan työpaikalle urapolkunsa mukaan.

Tutkinnon perusteet

Kenelle

Koulutus sopii kädentaidoista kiinnostuneille, jotka käyttävät mielellään myös erilaisia koneita. Alalla tarvitaan myös luovuutta ja ideointikykyä, asiakaslähtöisyyttä ja tiimityötaitoja.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastatteluja järjestetään jatkuvan haun aikataulun  mukaisesti. Kutsu lähetetään sähköpostitse.

Haastattelun yhteydessä hakijaa pyydetään esittämään työnäytteitä tai portfolio, joista käy ilmi soveltuvuus alalle. Työnäytteitä tai portfoliota ei pisteytetä erikseen, vaan ne muodostavat osan haastattelun pisteytyksestä.

Perustiedot

B1.1 Toimiva peruskielitaito

Perusopetuksen oppimäärä tai vastaavat tiedot

Pölyallergia voi estää puun työstämisen ja vaikuttaa alalla työskentelyyn.

Opiskelijat valitaan haastattelun sekä tarvittaessa kielitestin perusteella. Haastattelusta hakija voi saada maksimissaan 60 pistettä. Hakija voidaan jättää valitsematta, jos koulutuksen järjestäjä arvioi, ettei hakijalla ole valmiutta tutkinnon suorittamiseen.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakijan kielellisiä edellytyksiä tavoitetutkinnon suorittamiseksi voidaan arvioida kielitestillä, joka sisältää haastattelun.

Opetus on maksutonta. Kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista ja viranomaismaksuista.

Oppivelvolliselle opiskelusta ei aiheudu kustannuksia. Oppilaitos tarjoaa oppikirjat, -materiaalit ja opiskelussa tarvittavat työasut ja -välineet.

Opintojen jälkeen

Ammatillisen perustutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Teatterit, museot, kulttuurikeskukset, messu- ja tapahtumajärjestäjät, pakohuonepeliyritykset ym. eri alojen yritykset, jotka tarvitsevat alan osaajia. Tutkinnon suorittanut voi toimia myös yrittäjänä.

Tulosta