Tiedotteet

Kolme näyttelyä ja yhteisteos: Syvyyksissä, Taidetta ruplalle ja Kuvitusnäyttely

taidenäyttelyjulisteet

Syvyyksissä-näyttely

Aika: 31.5. – 30.6.2023

Mitä siellä näet, kuulet, haistat ja ennen kaikkea tunnet? Mitä kaikkea syvyys voikaan tarkoittaa ja kuinka kauas olet sinne valmis katsomaan? Syvyyksissä -näyttely avaa ikkunoita monenlaiseen maailmaan. Voit löytää itsesi esimerkiksi meren pohjasta, unen aallokoista, korkealta tai matalalta, täynnä iloa tai polvillasi surusta. Sukeltaessasi syvyyksiin, pääset kurkistamaan taiteilijan mieleen sekä muodostamaan omia, henkilökohtaisia merkityksiäsi.

Taiteilijat ovat tänä keväänä Riveriassa ensimmäisen vuotensa päättäviä kuvataiteen opiskelijoita. Teoksia yhdistävät tunteet, tunnelmat ja tarina, sekä erilaiset syvyyden merkitykset. Taiteilijat ovat valinneet näyttelyyn teoksia kahdesta vuoden aikana suoritetusta tutkinnonosasta, kuvan rakentaminen sekä kuvataiteen materiaalien ja menetelmien käyttö. Tutkinnonosissa on opeteltu maalausta sekä grafiikkaa eri tekniikoin. Näyttelyssä nähdään kuivaneulaa, akryylimaalausta, öljymaalausta, temperamaalausta, carborundumia, linografiikkaa sekä puupiirrosta.

Taiteilijat: Venla Hämäläinen, Titta Sirviö, Sanni Valonen, Sanni Voutilainen ja Enni Martiskainen.

Tervetuloa keskustelemaan taiteilijoiden kanssa
Aika: pe 2.6. klo 10
Paikka: Joensuun Pakkahuone, Rantakatu 2 B, Joensuu

Lisätietoja antaa
Opiskelija Enni Martiskainen puh. 050 4931 899

Kuvitusnäyttely
Aika: 26.5.2023 – 10.8.2023

Mitä sinulle kertoisin?
Näyttelyssä on Riveria Outokummun kuvallisen ilmaisun opiskelijoiden teoksia. Taiteilijoina Manu Alastalo, Taisto Hurri, Venla Hämäläinen, Heli Jääskeläinen, Tapio Lemmetyinen, Enni Martiskainen, Jaana Mertanen, Tiina Miettinen, Vesa Mujunen, Jonne Nuutinen, Titta Sirviö, Sanni Valonen

Näyttely koostuu kuvallisen ilmaisun opiskelijoiden luomista kuvitus, mytologia ja rakkaus –aiheisista teoksista, joiden tekniikkana on akvarellin, kopiolito- ja linografian menetelmät. Herkät ja värikkäät kuvat vievät katsojan tarinoiden ja mielikuvituksen maailmaan.
Kumpi oli ensin, kuva vai tarina? Näyttely on suunnattu lapsille ja lapsenmielisille.

Paikka: Outokummun kirjaston lasten osasto, Koulukatu 7 Outokumpu
Aika Ma-pe klo 10–16

maalaus

Taidetta Ruplalle -näyttely
Àlkaen 5.6.


Ruplalle on juuri tekeytymässä ikäihmisten iloksi yhteisömaalaus. Maalaaja on NY yrittäjä kokelas Artkaari NY:n Tiina Miettinen. Hän on pyytänyt yhteistyöhön kanssaan kaksi Riverian opiskelijakaveria (Manu Alastalon ja Jonne Nuutisen) Liitteenä luonnos teoksesta (liite 1).
Teos tekeytyy akryylimaalein tämän ja ensi viikon aikana Riverian kuvallisen ilmaisun ateljeessa (osoite Teollisuuskatu 2, Outokumpu)

Näyttely ripustuu to 1.6. aamupäivällä Kosilkan kahvilassa. Kummunkatu 2, Outokumpu

Lisätietoja antaa:
Artkaari NY, Tiina Miettinen, puh. 044 3665999, artkaari@gmail.com

Kesäkuun ajan Outokummun Kahvila Kosilkassa on myös taidegrafiikan näyttely. Taiteilijat Ekaterina Antonova ja Uljaana Godkovan.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyihin ja keskustelemaan taitelijoiden kanssa!

Lisätietoja antaa:
Riveria, kuvallinen ilmaisu
Lehtori Marja-Riitta Siimala
p. 050 5020328,  marja-riitta.siimala@riveria.fi

Jaa somessa: