Tiedotteet

Kataja Basket tarjoaa Riverian opiskelijoille ilmaisia koripallotreenejä

Ohjatulla harrastuksella halutaan tehostaa kansainvälisten opiskelijoiden kototutumista. Valmentajina toimivat Katajan kansainväliset pelaajat. Lanseeraustapahtuma veti paikalle kymmenittäin opiskelijoita.


Riveria ja kansainvälisestikin menestynyt Korisliiga-joukkue Kataja Basket aloittavat uudenlaisen yhteistyön perustamalla koripalloyhteisö Riveria Basketball Communityn. Yhteisön perimmäinen tarkoitus on kansainvälisten opiskelijoiden kotouttaminen ja integroiminen opiskelijayhteisöön ja suomalaiseen yhteiskuntaan.


Yhteistyön ensimmäinen hedelmä on kahdesti viikossa järjestettävät vapaat koripalloharjoitukset kaikille halukkaille Riverian opiskelijoille. Harjoituksia järjestetään 9. lokakuuta alkaen Joensuussa aina maanantaisin ja torstaisin. Myöhemmin toimintaa on tarkoitus laajentaa myös Riverian muihin yksiköihin maakunnassa. Valmentajina toimivat Katajan kansainväliset pelaajat. Toiminnan suojelijaksi on valittu Katajan edustusjoukkueen ja Suomen juniorimaajoukkueen päävalmentaja Petri Virtanen, joka vastaa yhteistyöstä ja harjoitusten järjestämisestä.


Ajatus yhteistyöstä tuli alun perin Riverialta, jossa kansainvälisiä opiskelijoita on tällä hetkellä jo yli 1 000. Määrä on jatkuvasti kasvussa.


– Ohjattu liikuntaharrastus on hyvä keino saada opiskelijat mukaan suomalaiseen yhteiskuntaan, ja sen vuoksi haluamme tarjota siihen mahdollisuuden hyvin matalalla kynnyksellä, kertoo Riverian rehtori ja kuntayhtymän johtaja Esa Karvinen.


Karvinen korostaa harrastustoiminnan tärkeyttä esimerkiksi ystävien saamisessa ja monenlaisen hyvinvoinnin tukemisessa.


Riveria Basketball Communityn toiminta lanseerattiin ensimmäisissä harjoituksissa perjantaina 6. lokakuuta Riverian Kuntotalolla. Paikalla tapahtumassa olivat valmentaja-Virtasen lisäksi pelaajat Devin Thomas, Grant Singleton ja Ivan Fatianov. Tapahtuma sai innostuneen vastaanoton paikalle saapuneilta kymmeniltä kansainvälisiltä ja suomalaisilta opiskelijoilta.

Tästä on hyvä jatkaa.

Jaa somessa: