Sosiaali- ja terveysala, Kasvatus- ja ohjausala - Henkilöstötarina

Jaana Oravainen: Asenne vaikuttaa tosi paljon siihen, miten oman työnsä kokee.

Opiskelijat ovat tosi mukavia, ja minulla on sekä mukavat työkaverit että helposti lähestyttävät lähiesimiehet.

Tässä sitä ollaan. Päivääkään en ole katunut, että jätin vakituisen viran toisella työnantajalla ja sain Riveriasta työpaikan. Opiskelijat ovat tosi mukavia, ja minulla on sekä mukavat työkaverit että helposti lähestyttävät lähiesimiehet. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon siihen, miten oman työnsä kokee. Välillä on niitä hetkiä, jolloin mikään ei suju, mutta sitten on niitä päiviä, jolloin teen töitä ihan intopinkeänä. Useimmiten taidan olla se intopinkeä.

Tulin työhöni syksyllä 2007 tarkoituksenani tehdä lyhyt sijaisuus lähihoitajaopiskelijoiden toppiohjaajana ja sitten suorittaa ensimmäinen opetusharjoitteluni. Mutta kuinkas kävikään? Yllättäen huomasinkin seuraavana keväänä, että olen opintojeni lomassa opettajan sijaisena. Kun sain opinnot päätökseen, pääsin sitten hakemaan vakituista työpaikkaa.

Olen tykännyt tosi paljon siitä, että meillä on mahdollisuus lähteä USA-vaihtoon ja osallistua erilaisiin kv-projekteihin. Näiden kautta olen saanut paljon uusia kokemuksia ja vaihtelua työhöni, ja jopa pitkäaikaisia ystäviäkin. Toinen asia, mitä itse arvostan paljon, on mahdollisuus osallistua erilaisiin oman alan koulutuksiin. Digitaitoja tarvittiin todella paljon etäopetuksen aikaan, eikä niiden tarve ole vähentynyt yhtään. Onneksi niihinkin saadaan tarvittaessa apua ja opetusta.

Mielestäni meillä Riveriassa on aika paljon henkilöstöetuja. Minun pitäisi ottaa itseäni niskasta kiinni, ja käyttää ne 40 uinti- ja kuntosalilippua, jotka latasin ennen joulua. Ja siellä ePassillakin näyttää taas olevan saldoa. Olen enää viiden kuukauden ajan riverialainen, joten eikös se tee kahdeksan uintikertaa kuukaudessa? Huom! En todellakaan aio vaihtaa työpaikkaa, vaan arvelin siirtyä heinäkuussa 42 työvuoden jälkeen eläkkeelle.

Jaana Oravainen
sosiaalialan ja varhaiskasvatuksen lehtori

Sosiaalialan ja varhaiskasvatuksen lehtori Jaana Oravainen.

Olen tykännyt tosi paljon siitä, että meillä on mahdollisuus lähteä USA-vaihtoon ja osallistua erilaisiin kv-projekteihin.

Jaana Oravainen

Jaa somessa: