Liiketoiminta-ala - Erikoisammattitutkinto, Työelämäyhteistyö, Opiskelijatarina, Oppisopimus

Henkilöstön kehittämisen osaamista Verohallinnossa

– Olen työskennellyt noin kuusi vuotta Verohallinnossa osaamisen kehittämisen asiantuntijana, kertoo Päivi Voutilainen.

Päivi valmistui yhteiskuntatieteiden maisteriksi vuonna 1995 ja on pitkän kaavaan mukaan opiskellut myös muita yliopiston aloja. Sen jälkeen hän on toiminut tutkijana yliopistolla kauppatieteiden parissa.

– Toimin parikymmentä vuotta johtamisen ja työyhteisön kehittämisen tehtävissä täydennyskoulutuksen puolella, kertoo Päivi.
Päivi aloitti Verohallinnon palveluksessa vuonna 2016.

– Työtehtäviini kuuluu Verohallinnon henkilöstön osaamisen kehittämiseen liittyviä asioita kuten esimerkiksi koulutusta, työssäoppimista, erilaisia kokeiluja tai projektien suunnittelua ja toteutusta, kertoo Päivi.

Mikä sai sinut hakeutumaan tähän koulutukseen?

– Itselläni oli tavoitteena saada lisää tietoja ja taitoja henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Oppisopimuskoulutus vastasi tarpeeseen, jota olin hakemassa oman osaamiseni täydentämiseen, kertoo Päivi.

Koulutukseen liittyvän kehittämissuunnitelman myötä Päivi lähti kehittämään oman työyhteisön osaamista.

– Osaamispolkuni liiketoiminnan erikoisammattitutkintoon lähti rakentumaan tarpeideni mukaisesti. Etäopiskelu sujui hyvin, kertoo Päivi.

Päivin koulutustarpeet olivat henkilöstöhallinnossa ja koulutusta pystyttiin räätälöimään juuri siihen tarpeeseen.

Terveisiä koulutuksesta kiinnostuneille

– Kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan. Voit valita itse eri tutkinnon osista omaan työhösi liittyvän ja kehittää ammattitaitoasi sen myötä, kertoo Päivi.

Tutkintokoulutuksessa pureudutaan henkilöstöjohtamisen polttaviin kysymyksiin

–Tarkastelemme HR:n muuttuvaa ja keskeistä työroolia johtamisen ja työelämän murroksessa, kertoo lehtori Henna Lamminluoto.

Koulutuksen ohjelmassa luvassa on mm. huippuasiantuntijaluentoja ja työelämäpuheenvuoroja.

– Järjestämme myös tilaa yhteiselle keskustelulle ja ajatusten vaihdolle vertaiskollegoiden kanssa. Edellisen ryhmän kanssa toteutimme, mm. virtuaalisia kahvihetkiä. Pääset opiskelijajäsenenä nauttimaan Henkilöstöjohdon ryhmän (Henry ry) eduista, kuten webinaareista, toteaa Henna.

– Koulutuksen toteutuksessa huomioimme ryhmän toiveet esimerkiksi etä- ja lähitoteutuksen osalta. Mukaan voi tulla kauempaakin, kertoo Henna.

Jaa somessa: