Urheiluakatemia Riveriassa - Riveria

Urheiluakatemia Riveriassa

Onko tähtäimessäsi ura ammattiurheilijana? Haluatko urheilun lisäksi opiskella itsellesi myös ammatillisen tutkinnon? Hae Riveriaan ja yhdistä tavoitteellinen urheilu opiskeluun!

Urheiluakatemia auttaa yhdistämään urheilun ja opiskelun joustavasti Riverian ammatillisten opintojen ja paikallisten seurojen kanssa. Joensuun Urheiluakatemia on tarkoitettu tukiverkostoksi kilpaurheileville nuorille ja nuorille aikuisille, joiden tähtäimessä on kansallinen ja kansainvälinen huippu.

Voit hakea urheilijaopiskelijaksi kaikkiin Riverian tarjoamiin koulutuksiin.

Urheilijan edut

Riveriassa yhdistät kilpaurheilun sekä opiskelun vaivattomasti. Riverian urheilijaopiskelijana saat käyttöösi kaikki Urheiluakatemian edut, jotka tukevat urheilu-uran ja opintojen yhdistämistä. Saat lisäksi joustavuutta poissaoloihin, jotka johtuvat valmennusleireistä ja kilpailumatkoista. Lisäksi pystyt sisällyttämään valmentautumista opintoihisi.

Mitä akatemiaopiskeluun kuuluu?

  • aamuvalmennus (6-8 tuntia/viikko)
  • urheiluvalmennuksesta osaamispisteitä tutkintoon
  • joustavat opintopolut
  • hallikortti
  • urheilijan terveystarkastus
  • psyykkinen valmennus
  • fysioterapia
  • lääkärikonsultaatio
  • urheilupappi

Kuka voi hakea Urheiluakatemiaan?

Valinnan edellytyksenä on opiskelupaikka ammatillisessa koulutuksessa, riittävän korkealla tasolla oleva tavoitteellinen urheilu sekä haastattelu. Urheilulliset tasovaatimukset muodostuvat Suomen Olympiakomitean valtakunnallisen linjauksen mukaisesti. Opiskelija valitaan urheiluvalmennukseen vuodeksi kerrallaan, mutta hakea ei tarvitse kuin kerran. Urheilun ja opiskelun tilanne tarkistetaan vuosittain.

Miten haet?

Yhteishaussa hakevat

Täytä yhteishaun hakulomake Opintopolku-sivulla.

Urheilijaopintojen kiinnostus kysytään yhteishaun lomakkeella. Hae yhteishaussa haluamiisi tutkintoihin ja ilmoita samalla lomakkeella kiinnostuksesi urheilijoiden ammatilliseen koulutukseen. Tämän jälkeen urheilijan lisäkysymykset avautuvat sähköiselle hakulomakkeelle.

Jatkuvassa haussa hakevat

Jatkuvan haun kautta voit hakea opiskelupaikkaa ympäri vuoden.

Muita mahdollisuuksia

Jos olet saanut Riveriasta opiskelupaikan, mutta et hakutilanteessa ole hakenut urheilijoiden ammatilliseen koulutukseen, voit koska tahansa tiedustella oppilaitoksen urheilukoordinaattorilta mahdollisuuksia saada urheilijastatus kesken lukuvuoden.


Ota yhteyttä

Palviainen Mia

lehtori

Palvelutoiminta

Tahvanainen Pasi

lehtori

Teollisuus ja biotalous