In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Irma Lehikoinen
TE-palvelujen Töihin-koulutusta ravintola- ja cateringalalle

Jaa
Etusivu > Hakijalle > Työvoimakoulutus > TE-palvelujen Töihin-koulutusta ravintola- ja cateringalalle

Töihin ravintola- ja cateringalalle

Oletko kiinnostunut työskentelemään ravintola- ja cateringalalla? Ala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä asiakaspalvelusta ruoanvalmistuksen työtehtäviin. Työtä tehdään yhdessä tiimin kanssa ruoka- ja palveluelämyksiä asiakkaille tuottaen.

Järjestämme Töihin-koulutusta Joensuussa ja Pohjois-Karjalan alueen alan työpaikoilla

Monimuotokoulutus sisältää lähiopetusta, etäopiskelua verkko-oppimisympäristössämme sekä työpaikalla oppimista, ohjauksen ja osaamisen arvioinnin näytöllä.

Töihin koulutuksen sisältöjä voivat olla

  • Töihin – baariin
  • Töihin – kahvilaan
  • Töihin – jakelukeittiöön
  • Töihin – ravintolan asiakaspalveluun
  • Töihin – lounasravintolaan
  • Töihin – pikaruokapaikkaan

Töihin-opintojen alussa on n. 1 vkon orientaatiojakso Joensuussa Riverian Niskalan toimipisteellä. Orientaatiojakso sisältää koulutuksen tavoitteet, perehtymisen verkko-opintoihin, tarvittavat passi-koulutukset (esim. hygieniapassi- ja anniskelupassikoulutus), henkilökohtaisen etenemisen suunnitelman käynnistäminen. Sinulla on mahdollisuus saada ammattikieleen integroidun suomen kielen opetusta sekä tukea verkko-opintovalmiuksien kehittymiseen.

Orientaatiojakson jälkeen opintoja jatketaan työelämässä, jakson lopussa osaaminen näytetään ravintola- ja cateringalan perustutkinnon tutkinnon osan tavoitteiden mukaisesti. Työelämässä tapahtuvien opintojen aikana opettaja ohjaa opiskelijoita osaamisen hankinnassa työpaikalla sekä verkko-opintojen kautta. Sinulle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), jota päivitetään opintojen ajan.

Alalla työskentely edellyttää hyvää terveyttä ja joustavuutta työaikojen suhteen. Työ on asiakaspalveluammatti ja se vaatii myös riittävää suomen kielen osaamista. Näyttämällä osaamistasi tutkinnon osien ammattitaitovaatimusten mukaisesti työpaikalla, parannat sijoittumistasi työelämään. Lisäksi sinulla tulee olla valmius verkko-opintoihin sekä valmius työskennellä ravintola- ja cateringalalla.

Tavoitteena on työllistyä ko. koulutuksen mukaisiin työtehtäviin.

Hakeminen
1.6.- 1.9.2022
Työmarkkinatori.fi

Valinnat tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella, joten perustelethan hakemuksesi huolella! Valintahaastattelu sisältää myös kielitaidon arvioinnin. Valintahaastattelut toteutetaan 15.9.2022.

Koulutus alkaa 29.9. ja se päättyy 2.6.2023.

Lisätietoja:
Koulutuspäällikkö Jaana Rajavuori
p. 050 462 1271, jaana.rajavuori@riveria.fi