In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Irma Lehikoinen
TE-palvelujen Töihin-koulutusta ravintola- ja cateringalalle

Jaa
Etusivu > Hakijalle > Työvoimakoulutus > TE-palvelujen Töihin-koulutusta ravintola- ja cateringalalle

Töihin ravintola- ja cateringalalle

Oletko kiinnostunut työskentelemään  työntekijänä tai yrittäjänä ravintola- ja cateringalalla? Ala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä asiakaspalvelusta ruoanvalmistuksen työtehtäviin. Työtä tehdään yhdessä tiimin kanssa ruoka- ja palveluelämyksiä asiakkaille tuottaen.

Järjestämme Töihin-koulutusta Joensuussa ja Pohjois-Karjalan alueen alan työpaikoilla.

Monimuotokoulutus sisältää lähiopetusta, etäopiskelua esimerkiksi verkko-oppimisympäristössämme sekä työpaikalla oppimista, ohjauksen ja osaamisen arvioinnin näytöllä.

Töihin koulutuksen sisältöjä ovat

Töihin – baariin

  • työvuoroon valmistautuminen
  • juomatuotteiden suosittelu myynti ja tarjoilu (ANNISKELUPASSI)
  • juomasekoitusten valmistaminen ja myynti
  • alakohtaisen kielitaidon hyödyntäminen asiakaspalvelussa
  • työvuoron tilityksen tekeminen ja seuraavan työvuoronvalmistelu

Töihin – kahvilaan

  • asiakaspalvelutilanteisiin valmistautuminen
  • kahvilan ruoka- ja juomatuotteiden myynti ja tarjoilu (HYGIENIAPASSI)
  • myynnin rekisteröinti
  • työvuoron tilityksen tekeminen ja seuraavan työvuoronvalmistelu

Töihin – jakelukeittiöön

  • ruoka-aineiden, ruokien ja elintarvikkeiden vastaanottaminen
  • ruokien ja lisäkkeiden kuumentaminen tai valmistaminen (HYGIENIAPASSI)
  • ruokien jakaminen tai esille laittaminen
  • asiakaspalvelussa toimiminen
  • toimintaympäristön siistiminen ja järjestäminen sekä astiahuollon tehtävistä huolehtiminen

Töihin – ravintolan asiakaspalveluun

  • valmistautuminen työvuoroon
  • asiakaspalvelu, ruokien ja juomien myyminen
  • anniskelutehtävissä toimiminen (ANNISKELUPASSI)
  • asiakkaiden viihtyvyydestä ja palvelukokemuksesta huolehtiminen
  • myynnin rekisteröinti ja asiakkaiden laskuttaminen
  • alakohtaisen kielitaidon hyödyntäminen asiakaspalvelussa
  • työvuoron tilityksen tekeminen ja seuraavan työvuoron valmistelu

Töihin – lounasravintolaan

  • raaka-aineiden vastaanottaminen, varastoiminen ja käsittely
  • lounasruokien ja leivontatuotteiden valmistaminen (HYGIENIAPASSI)
  • asiakaspalvelu
  • työvuoron päättymiseen liittyvät työtehtävät

Töihin – pikaruokapaikkaan

  • asiakaspalvelutilanteisiin valmistautuminen
  • asiakaspalvelu ja pikaruokayrityksen ruoka- ja juomatuotteita myynti yrityksen palvelumallin mukaan
  • myynnin rekisteröinti ja asiakkaiden laskuttaminen
  • alakohtaisen kielitaidon hyödyntäminen asiakaspalvelussa
  • seuraavan työvuoron valmistelu

Koulutus toteutetaan
9.2.–8.12.2023

Töihin – opintojen alkuun on 1-2 vkon orientaatiojakso Niskalassa: sis. tavoitteet, perehtyminen verkko-opintoihin, passi-koulutukset(hätäensiapu-, hygieniapassi- ja anniskelupassikoulutus), henkilökohtainen etenemisen suunnitelma. Sinulla on mahdollisuus saada ammattikieleen integroidun suomen kielen opetusta sekä tukea verkko-opintovalmiuksien kehittymiseen. Opintojen aikana sinulla on mahdollisuus osana opintojasi suunnitella tulevaa yritystoimintaasi esim. suorittamalla yritystoiminnan suunnittelu- tutkinnonosan.

Orientaatiojakson jälkeen opintoja jatketaan työelämässä, jossa jakson lopussa osaaminen näytetään ravintola- ja cateringalan perustutkinnon tutkinnon osan tavoitteiden mukaisesti.  Työelämässä tapahtuvien opintojen aikana opettaja ohjaa opiskelijoita osaamisen hankinnassa työpaikalla sekä verkko-opintojen kautta. Opintojen kesto on yksilöllinen. Sinulle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), jota päivitetään opintojen ajan.

Alalla työskentely edellyttää hyvää terveyttä ja joustavuutta työaikojen suhteen. Työ on asiakaspalveluammatti ja se vaatii myös riittävää suomen kielen osaamista. Näyttämällä osaamistasi tutkinnon osien ammattitaitovaatimusten mukaisesti työpaikalla, parannat sijoittumistasi työelämään. Lisäksi sinulla tulee olla valmius verkko-opintoihin sekä valmius työskennellä ravintola- ja cateringalalla.

Tavoitteena on työllistyä ko. koulutuksen mukaisiin työpaikkoihin tai yrittäjänä.

Katso lisää

Hakeminen ja valinta

Hakuaika on 1.11.2022 – 8.1.2023

Valinnat tehdään hakemuksen ja valintahaastattelun perusteella, joten perustelethan hakemuksesi huolella! Valintahaastattelu sisältää myös kielitaidon arvioinnin.

Valintahaastattelu toteutetaan 23.1.2023, Niskakatu 17, 80100 Joensuu.

Hae koulutukseen

Lisätietoja

koulutuspäällikkö Jaana Rajavuori
p. 050 462 1271, jaana.rajavuori@riveria.fi