In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Vammaistyö (75 osp)

Tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

Outokumpu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Tutkinnon osat > Vammaistyö (75 osp)

Vammaistyön osaamisala

Tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

Laajenna sosiaali- ja terveysalan osaamistasi

Vammaistyön osaajana suunnittelet, toteutat ja arvioit eri syistä vammautuneiden henkilöiden tarvitsemaa hoitoa, huolenpitoa ja kuntoutusta.

Työskentelet moniammatillisen työryhmän jäsenenä vammaisten kodeissa, palvelutalossa, päivähoidon erityisryhmissä, erityiskouluissa, päivä- ja toimintakeskuksissa, perhekodeissa,asumisyksiköissä, vammaisjärjestöissä ja vammaisten hoitolaitoksissa. Saat valmiudet työskennellä myös henkilökohtaisena avustajana.

Koulutuksen kohderyhmä

Sinulla on jo suoritettuna sosiaali- ja terveysalan perustutkinto. Haluat laajentaa osaamistasi suorittamalla toisen osaamisalan opinnot.

Seuraavat asiat voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä:

  • sellaiset psyykkiset sairaudet, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus
  • sellaiset fyysiset sairaudet, kuten tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet tai vammat sekä krooniset ihottumat, jotka rajoittavat toimintakykyä siinä määrin, että estävät käytännön tehtävissä tai työssäoppimisessa toimimisen
  • veriteitse tarttuva sairaus saattaa rajoittaa käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen sijoittumista
  • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.

Lue lisää opiskelijavalinnasta ja terveydentilasta.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Koulutus alkaa 27.1.2020 Outokummussa. Koulutuksen aikana suoritetaan Vammaistyön osaamisalan (75 osp) sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna ja lähiopiskelupäiviä järjestetään 1–2 päivänä kuukaudessa. Lähiopiskelupäiviin liittyy kiinteästi etätyöskentelyä, joka pitää sisällään tehtäviä sekä opiskelua verkko-oppimisympäristössä. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella.

Opintojen aikana tulevat tutuksi:

  • Kuntoutusmenetelmän vammaistyössä
  • Puhetta tukevat ja korvaavat kommunikaatiomuodot (esim. viittomat, eleet, kuva- ja symbolijärjestelmät)
  • Erityiskasvatus
  • Ammatillinen vuorovaikutus
  • Hoito ja huolenpito hoitotyössä

Huomioimme henkilökohtaisessa opiskelun kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä.

Hae tästä