In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Tuotantoeläinten tilasiemennys naudat

Jaa
Etusivu > Hakijalle > Tutkinnon osat > Tuotantoeläinten tilasiemennys naudat

Maatalousalan ammattitutkinto, tuotantoeläinten tilasiemennys naudat -tutkinnon osa

Koulutuksessa opit kehittämään eläinainesta jalostuksen avulla, määrittämään oikean siemennysajankohdan, siementämään  tuotantoeläimiä ja huolehtimaan työvälineistäsi. Koulutuksen aikana suoritat Maatalousalan ammattitutkinnostasta tutkinnon osan Tuotantoeläinten tilasiemennys, naudat.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat oppia siementämään oman tilasi nautoja tai olet työsuhteessa yksittäiseen tilaan, jonka nautoja sinun on tarkoitus ryhtyä siementämään koulutuksen päätyttyä.

Sinulla on työkokemusta karjanhoidosta ja mielellään myös alan koulutusta. Tilalla tulee olla oma siemennyspakki tarvikkeineen sekä typpipytty siemenvarastoineen ennen henkilökohtaisen opetuksen ja ohjauksen alkamista. Varusteita voit tilata ennen koulutusta tai koulutuksen aikana. Huom. Tämä koulutus ei ole seminologikoulutus.

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Se sisältää itsenäistä opiskelua, mahdollisesti jokin osio Teamsin välityksellä, lähiopetusta sekä omalla tai työpaikan tilalla tapahtuvaa henkilökohtaista opetusta ja ohjausta.

// Koulutus alkaa itsenäisellä opiskelulla 25.10.2021 ja päättyy opiskelijakohtaisen aikataulun mukaisesti suoritettavaan tutkinnonosan näyttöön.
// Lähiopetus toteutetaan 8.- 11.11.2021 (4 pv) Outokummussa HKScanin ja Riverian Outokummun tiloissa, jonka jälkeen järjestetään henkilökohtainen opetus ja ohjaus erikseen sovittavalla aikataululla kahtena päivänä ( n. 3 h/pv) omalla tai työpaikan tilalla.
// Pääasiallisina opettajina toimivat kokeneet, ammattitaitoiset eläinlääkärit (Emovet ja Luke) ja seminologit (Faba).

Majoitus

Majoitusta varten on varattu hyvin varusteltu 2-kerroksinen mökki/huvila, johon mahtuu koko ryhmä. Majoituksen hinta on henkilömäärästä riippuen 150 – 190 eur/hlö (sis.alv 10 %).

Koulutuksen hinta

Koulutuksen hinta 1450 eur/hlö, johon sisältyy myös näyttö. Koulutustoimintamme on verotonta (alv 0%).

Hakeminen

Koulutukseen otetaan 12 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on vähintään 9. Valintahaastattelu toteutetaan puhelinhaastatteluna viimeistään hakuajan päättyessä. HUOM! Koulutus toteutetaan mikäli korona-tilanne sen sallii kaikkien toteuttajien näkökulmasta.

Hakemaan pääset tästä