In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Irma Lehikoinen
Moniosaaja tapahtuma-alalle (95 osp)

Jaa
Etusivu > Hakijalle > Tutkinnon osat > Moniosaaja tapahtuma-alalle (95 osp)

Oletko käytännön tekijä, ja pidät vaihtelevasta ja vastuullisesta työstä? Sinulla voi olla aiempia taitoja tekniikan, logistiikan, rakentamisen tai kädentaitojen aloilta. Omaat hyvät vuorovaikutustaidot, olet joustava ja pitkäjänteinen, ja toimit ratkaisukeskeisesti. Olet valmis työskentelemään tarvittaessa iltoina ja viikonloppuina.

Tapahtuma- ja teatterialalla on kysyntää moniosaajista, jotka ovat mukana pienten ja suurien tapahtumien toteutuksissa, kaikessa siinä monipuolisessa tekniikassa ja tuotannossa, joka saa esityksen toimimaan yleisölle elämyksenä.

Työtehtäviä tarjoavat teatterit, festivaalit, erilaiset tapahtumat sisä- tai ulkotiloissa.

Työtehtävät voivat vaihdella valo-, video- ja äänitekniikan käyttämisestä aina lava- tai näyttämötekniikan pystytykseen ja purkamiseen.

Moniosaajaksi tapahtuma-alalle koulutuksen kesto on 8 kk, alkaen 16.1.2023. Hankit vain sinulta puuttuvaa osaamista lähijaksoilla, muuten suoritat opinnot pääosin työpaikalla oppien, joko koulutus- tai oppisopimuksella. Tarvittaessa koulutuspäivien määrää voi myös lisätä, jos sinulla ei ole vielä työpaikkaa tai aiempaa osaamista. Osa opinnoista on verkko-opintoina.

Moniosaaja tapahtuma-alalle koulutus alkaa 16.1.2023 ja päättyy 15.9.2023.

Kouluttajina toimivat alan asiantuntijat ja vierailijat yrityksistä.  Koulutusta järjestetään yhteistyössä alan yritysten ja toimijoiden kanssa.

Voit painottaa koulutusta työtehtävien ja aiemman osaamisen mukaan joko tapahtuma- tai näyttämötekniikkaan.

Koulutus sisältää mm:

  • valo- ja äänijärjestelmät ja niiden käyttö
  • videotekniikka, screenit ja näytöt
  • ripustusrakenteet, nostotyöt
  • pyrotekniikka
  • tuotannon hallinta, asiakaslähtöinen toiminta
  • muun rekvisiitan tai lavasteiden rakentaminen ja purkaminen

Sinulla on mahdollisuus suorittaa alalla tarvittavat työ- ja sähkötyöturvallisuuskortit sekä ensiapu- ja tulityökortit (yht. 4 pv.) koulutuksen yhteydessä.

Koulutuksen aikana suoritat kolme tutkinnon osaa Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinnosta yht. 95 osp. Koulutusta on mahdollista jatkaa koko ammattitutkintoon saakka. Lähipäivät toteutetaan pääosin Riverian esitys- ja lavastustekniikan koulutuksen tiloissa ja kalustolla Outokummun koulutusyksikössä. Koulutus on maksuton.

Haku koulutukseen 7.11.2022 – 6.1.2023
Haastattelut 12.12.2022 ja 13.1.2023

Hae tästä