In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Mielenterveys- ja päihdetyö (75 osp)

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Lieksa, Outokumpu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Tutkinnon osat > Mielenterveys- ja päihdetyö (75 osp)

Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala

Tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

Laajenna sosiaali- ja terveysalan osaamistasi!

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattilaisena osallistut eri-ikäisten mielenterveysongelmista kärsivien potilaiden hoitoon ja kuntoutukseen.

Työpaikkojasi ovat psykiatriset sairaalat, kuntoutuskodit, tuettu asuminen, päivätoimintakeskukset, asumispalveluyksiköt, kotihoito, perhehoito, päihdetyön kuntoutuslaitokset, hoito- ja huoltokodit, nuorisoasemat, vastaanottokodit, lastenkodit, nuorisokodit, erityislastenkodit ja koulukodit.

Koulutuksen kohderyhmä

Sinulla on jo suoritettuna sosiaali- ja terveysalan perustutkinto. Haluat laajentaa osaamistasi suorittamalla toisen osaamisalan opinnot.

Seuraavat asiat voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä:

  • sellaiset psyykkiset sairaudet, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus
  • sellaiset fyysiset sairaudet, kuten tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet tai vammat sekä krooniset ihottumat, jotka rajoittavat toimintakykyä siinä määrin, että estävät käytännön tehtävissä tai työssäoppimisessa toimimisen
  • veriteitse tarttuva sairaus saattaa rajoittaa käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen sijoittumista
  • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.

Lue lisää opiskelijavalinnasta ja terveydentilasta.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Koulutus alkaa 27.1.2020 Lieksassa ja Outokummussa. Koulutuksen aikana suoritetaan Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala (75 osp) sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna ja lähiopiskelupäiviä järjestetään 1–2 päivänä kuukaudessa. Lähiopiskelupäiviin liittyy kiinteästi etätyöskentelyä, joka pitää sisällään tehtäviä sekä opiskelua verkko-oppimisympäristössä. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella.

Opintojen aikana tulevat tutuksi:

  • Mielenterveys- ja päihdetyössä työskenteleminen, 40 osp
  • Mielenterveys- ja päihdetyö asiakas- ja verkostotyössä, 35 osp

Hakemukset käsitellään ja kutsu haastatteluun lähetetään koulutuskalenterin etusivulla olevan ohjeen ja aikataulun mukaisesti. Opintojen aloitus yksilöllisesti.

Huomioimme henkilökohtaisessa opiskelun kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä.

Hae tästä