In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Lasten ja nuorten kasvatus ja hoito (75 osp)

Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Kitee
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Tutkinnon osat > Lasten ja nuorten kasvatus ja hoito (75 osp)

Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala

Tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

Laajenna sosiaali- ja terveysalan osaamistasi!

Huolehdit lasten perushoidosta ja varhaiskasvatuksesta sekä hoidat sairaita ja erityistä huolenpitoa tarvitsevia lapsia ja nuoria.

Työskentelet lasten päiväkodeissa, perhepäivähoidossa, lastensuojelun avo- ja laitospaikoissa, koulun yleis- ja erityisopetuksessa, koululaisten iltapäivätoiminnassa ja sairaalan lastenosastoilla. Saat valmiudet työskennellä myös henkilökohtaisena avustajana.

Koulutuksen kohderyhmä

Sinulla on jo suoritettuna sosiaali- ja terveysalan perustutkinto. Haluat laajentaa osaamistasi suorittamalla toisen osaamisalan opinnot.

Seuraavat asiat voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä:

  • sellaiset psyykkiset sairaudet, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus
  • sellaiset fyysiset sairaudet, kuten tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet tai vammat sekä krooniset ihottumat, jotka rajoittavat toimintakykyä siinä määrin, että estävät käytännön tehtävissä tai työssäoppimisessa toimimisen
  • veriteitse tarttuva sairaus saattaa rajoittaa käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen sijoittumista
  • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.

Lue lisää opiskelijavalinnasta ja terveydentilasta.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Koulutus alkaa 27.1.2020 Kiteellä, Lieksassa, Nurmeksessa ja Outokummussa. Koulutuksen aikana suoritetaan Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala (75 osp) sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna ja lähiopiskelupäiviä järjestetään 1–2 päivänä kuukaudessa. Lähiopiskelupäiviin liittyy kiinteästi etätyöskentelyä, joka pitää sisällään tehtäviä sekä opiskelua verkko-oppimisympäristössä. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella.

Opintojen aikana tulevat tutuksi:

  • Varhaiskasvatus
  • Kouluikäisten ja nuorten kasvatus, hoito, tukeminen ja ohjaus
  • Lasten ja nuorten varhaiskuntoutus ja erityiskasvatus

Huomioimme henkilökohtaisessa opiskelun kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä.

Hae tästä