Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala
Tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta
Laajenna sosiaali- ja terveysalan osaamistasi!
Huolehdit lasten perushoidosta ja varhaiskasvatuksesta sekä hoidat sairaita ja erityistä huolenpitoa tarvitsevia lapsia ja nuoria.
Työskentelet lasten päiväkodeissa, perhepäivähoidossa, lastensuojelun avo- ja laitospaikoissa, koulun yleis- ja erityisopetuksessa, koululaisten iltapäivätoiminnassa ja sairaalan lastenosastoilla. Saat valmiudet työskennellä myös henkilökohtaisena avustajana.
Koulutuksen kohderyhmä
Sinulla on jo suoritettuna sosiaali- ja terveysalan perustutkinto. Haluat laajentaa osaamistasi suorittamalla toisen osaamisalan opinnot.
Seuraavat asiat voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä:
- sellaiset psyykkiset sairaudet, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus
- sellaiset fyysiset sairaudet, kuten tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet tai vammat sekä krooniset ihottumat, jotka rajoittavat toimintakykyä siinä määrin, että estävät käytännön tehtävissä tai työssäoppimisessa toimimisen
- veriteitse tarttuva sairaus saattaa rajoittaa käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen sijoittumista
- päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.
Koulutuksen toteutus ja sisältö
Koulutus alkaa 27.1.2020 Kiteellä, Lieksassa, Nurmeksessa ja Outokummussa. Koulutuksen aikana suoritetaan Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala (75 osp) sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta.
Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna ja lähiopiskelupäiviä järjestetään 1–2 päivänä kuukaudessa. Lähiopiskelupäiviin liittyy kiinteästi etätyöskentelyä, joka pitää sisällään tehtäviä sekä opiskelua verkko-oppimisympäristössä. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella.
Opintojen aikana tulevat tutuksi:
- Varhaiskasvatus
- Kouluikäisten ja nuorten kasvatus, hoito, tukeminen ja ohjaus
- Lasten ja nuorten varhaiskuntoutus ja erityiskasvatus
Huomioimme henkilökohtaisessa opiskelun kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä.