In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Ikääntyvien hoito ja kuntoutuminen (75 osp)

Sosiaali- ja terveysalan ammattitutkinto

Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Kitee
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Tutkinnon osat > Ikääntyvien hoito ja kuntoutuminen (75 osp)

Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala

Tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

Laajenna sosiaali- ja terveysalan osaamistasi!

Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen ammattilaisena toimit kotihoidossa sekä muissa ympäristöissä, joissa ikääntyvät asuvat, ovat hoidettavina, kuntoutumassa tai palvelujen käyttäjinä. Osaamisellasi edistät asiakkaasi toimintakykyä ja edistät ikääntyvien osallisuutta.

Työskentelet erilaisissa hoidon ja huolenpidon, vanhus- ja vammaispalvelujen, kotihoidon, sekä erilaisissa sosiaali- ja terveydenhuollon avohoidon sekä laitoshoidon työtehtävissä.

Koulutuksen kohderyhmä

Sinulla on jo suoritettuna sosiaali- ja terveysalan perustutkinto. Haluat laajentaa osaamistasi suorittamalla toisen osaamisalan opinnot.

Seuraavat asiat voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä:

  • sellaiset psyykkiset sairaudet, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus
  • sellaiset fyysiset sairaudet, kuten tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet tai vammat sekä krooniset ihottumat, jotka rajoittavat toimintakykyä siinä määrin, että estävät käytännön tehtävissä tai työssäoppimisessa toimimisen
  • veriteitse tarttuva sairaus saattaa rajoittaa käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen sijoittumista
  • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.

Lue lisää opiskelijavalinnasta ja terveydentilasta.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Koulutus alkaa 27.1.2020 Kiteellä, Lieksassa, Nurmeksessa ja Outokummussa. Koulutuksen aikana suoritetaan Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala (75 osp) sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna ja lähiopiskelupäiviä järjestetään 1–2 päivänä kuukaudessa. Lähiopiskelupäiviin liittyy kiinteästi etätyöskentelyä, joka pitää sisällään tehtäviä sekä opiskelua verkko-oppimisympäristössä. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella.

Opintojen aikana tulevat tutuksi:

  • Kotihoidossa toimiminen, 40 osp
  • Ikääntyvien osallisuuden edistäminen, 35 osp

Hakemukset käsitellään ja kutsu haastatteluun lähetetään koulutuskalenterin etusivulla olevan ohjeen ja aikataulun mukaisesti.

Huomioimme henkilökohtaisessa opiskelun kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä.

Hae tästä