In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Välinehuoltaja

Joensuu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Perustutkinnot > Välinehuoltaja

Välinehuoltoalan perustutkinto

Välinehuollon osaajaksi

Välinehuoltajana huolehdit terveydenhuollon tutkimus- ja hoitovälineiden puhdistamisesta ja desinfioinnista, tarkistamisesta, pakkaamisesta ja steriloinnista.

Koulutuksessa opiskelet mm. infektioiden torjuntaa välinehuoltotyössä, tutkimus- ja hoitovälineiden puhdistamista, desinfiointia, pakkaamisprosessissa toimimista ja sterilointia sekä prosessin ohjausta, tuotantojärjestelmien hyödyntämistä ja laatutyötä välinehuoltotyössä.

Kenelle?

Koulutus sopii sinulle, joka haluat sosiaali- ja terveysalalle ja olet kiinnostunut välinehuoltajan työstä. Sinulla on hyvä fyysinen ja henkinen terveys, hyvät käden hienomotoriset taidot ja kiinnostus järjestelmälliseen tarkkuutta vaativaan työhön.

Tarvitset myös vahvaa viestintä- ja tietoteknistä osaamista, hyviä yhteistyötaitoja ja asiakaspalveluhenkisyyttä.

Mihin työllistyn?

Välinehuoltajana työskentelet sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä, kuten sairaaloiden välinehuoltokeskuksissa ja sen etäpisteissä, yksityisissä terveyspalveluiden välinehuolloissa tai muissa vastaavissa välinehuollon työympäristöissä, joissa tuotetaan hoito- ja tutkimusvälineiden puhdistamiseen, desinfiointiin, pakkaamiseen ja sterilointiin liittyviä palveluja.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Välinehuoltoalan perustutkinto (180 osp) on laaja-alainen tutkinto, joka muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta, valinnaisista tutkinnon osista ja yhteisistä tutkinnon osista. Näytöt järjestetään työpaikalla.

// Pakolliset tutkinnon osat (115 osp)
// Valinnaiset tutkinnon osat (30 osp)
// Yhteiset tutkinnon osat (35 osp)
Tutustu tutkinnon ePerusteisiin

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena.

Valinnat suoritetaan hakemusten ja haastattelun perusteella. Tarvittaessa myös kielikoe.

Opintojen kustannukset

Opetus on maksutonta. Opiskelukustannuksia tulee oppikirjoista, opiskeluvälineistä, työvaatteista ja -kengistä. Koulutukseen liittyvät viranomaisten myöntämät ja luvanvaraiset kortit ovat maksullisia.


Jatkuva haku

Sinulla on jo ammatti tai olet hakemassa yhteishaun ulkopuolella.

Hae jatkuvassa haussa oleviin perustutkintoihin tästä!

Yhteishaku

Yhteishaku ammatillisiin tutkintoihin ja TUVA-koulutuksiin 21.2.–21.3.2023.

Opintopolku.fi

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Oppisopimus


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.