In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Turvallisuusvalvoja

Joensuu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Perustutkinnot > Turvallisuusvalvoja

Turvallisuusalan perustutkinto

Kouluttaudu turvallisuusalan osaajaksi!

Turvallisuusvalvojana työtehtäviäsi ovat muun muassa turvalaitteiden asennus ja ylläpito, vartiointi- ja vahtimestaripalvelut, järjestyksenvalvonta, valvomo- ja opastustehtävät sekä kuljetusten turvaaminen.

Mihin työllistyn?

Turvallisuusvalvojana voit toimia erilaisissa tehtävissä vastaanottopalveluissa, teknisten turvallisuusjärjestelmien toteutuksessa ja ylläpidossa sekä kiinteistönhoidon ja vartiointialan töissä.

Turvallisuusvalvojat työskentelevät teollisuuden ja palveluorganisaatioiden turvallisuusvalvonnassa, vartiointiliikkeiden, valtion ja kuntien palveluksessa.

Sovellunko alalle?

Kun haet opiskelijaksi yhteishaussa ammatilliseen perustutkintoon, merkitset yhteishaun sähköisessä hakulomakkeessa terveydentilaan liittyviä asioita, joissa arvioit itselläsi mahdollisesti olevia terveydellisiä esteitä tai puutteita.

Jos koulutus ei kuulu yhteishakuun, oppilaitos pyytää sinulta vastaavat tiedot omassa hakulomakkeessaan. Oma kuvauksesi nykyhetken terveydentilasta riittää valintatilanteessa. Oppilaitos voi antamasi ilmoituksen perusteella pyytää tarkempia terveydentilatietoja, esimerkiksi lääkärintodistuksen.

Opiskelijaksi ottamisen esteenä turvallisuusalan perustutkinnossa voi olla:

  • -sellainen näön tai kuulon heikkous, joita ei voida apuvälineillä korjata
  • -sellaiset psyykkiset sairaudet, jotka estävät käytännön työtehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus
  • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus
  • toimintakykyyn vaikuttava tuki- ja liikuntaelimistön sairaus.

Koulutuksen sisältö

Opintojen aikana tutuksi tulevat:

  • turvallisuusalan toiminta
  • turvallisuustekniikka
  • vartiointi- ja järjestyksenvalvonta
  • pelastustoiminta
  • asiakaspalvelu

Koulutuksen toteutus

Opiskelet yksilöllisesti oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi mukaisesti ja valmistut ammattiin kahdessa–kolmessa vuodessa. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista on koulutuksen aikana merkittävästi.

Opintojen kustannukset

Opetus on maksutonta.

Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, saat kutsun kielitestiin. Kielitesti turvallisuusalan perustutkintoon hakeneille järjestetään paikan päällä Joensuussa, ei etäyhteydellä. Lue lisää


Jatkuva haku

Sinulla on jo ammatti tai olet hakemassa yhteishaun ulkopuolella.

Hae jatkuvassa haussa oleviin perustutkintoihin tästä!

Yhteishaku

Yhteishaku ammatillisiin tutkintoihin ja TUVA-koulutuksiin 22.2.–22.3.2022.

Opintopolku.fi

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Oppisopimus


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.