In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
123RF
IT-tukihenkilöksi

Joensuu
Emmi Ylöstalo
Elektroniikka-asentajaksi

Joensuu
Ohjelmistokehittäjäksi

Joensuu
Tietoverkkoasentajaksi

Joensuu
Hyvinvointiteknologia-asentajaksi

Joensuu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Perustutkinnot > Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto
1.8.2020 alkaen

Kouluttaudu tieto-ja viestintätekniikan ammattilaiseksi

Aikaisemmin erillisinä tutkintoina olleet tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto ja tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto yhdistyvät 1.8.2020 alkaen.

Tutustu uuteen tutkintoon!

Elektroniikkasentajana osaat tehdä elektroniikka-asennuksiin liittyviä asennus-, testaus- ja huoltotöitä. Osaat käsitellä elektroniikka-asennuksissa tarvittavia komponentteja ja materiaaleja sekä käyttää tarvittavia työ- ja mittavälineitä.

Hyvinvointiteknologia-asentajana (uusi tutkintonimike) osaat asentaa turvalaite- ja hyvinvointiteknologiajärjestelmiä sekä hyödyntää hyvinvointiteknologiaa asiakkaan toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Osaat varmistaa laitteiden turvallisen käytön ja opastaa asiakasta hyvinvointiteknologian käytössä.

Tietoverkkoasentajana (ennen tietoliikenneasentaja) osaat tehdä tietoverkkokaapeloinnit asiakkaan vaatimusten ja ohjeiden mukaisesti. Osaat huomioida tietoliikenneverkkojen rakenteet ja käytetyt materiaalit sekä teet tarvittavia mittauksia ja testauksia järjestelmän toimivuuden varmistamiseksi.

IT-tukihenkilönä (ennen datanomi, käytön tuki) osaat toimia työasemien, verkko- ja lisälaitteiden sekä toimialueiden muodostamassa tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä. Toimit osana tietohallintoa sekä autat käyttäjiä erilaisissa teknisissä ongelmissa asiakkaan tiloissa tai etäyhteyden välityksellä.

Ohjelmistokehittäjänä (ennen datanomi, ohjelmistotuotanto) osaat ohjelmoida, hyödyntää rajapintoja, käsitellä tietoa sekä käyttää versionhallintaa. Ohjelmistokehitystiimin jäsenenä kommunikoit asiakkaan kanssa, suunnittelet ohjelmiston toteutuksen ja varmistat toteutettavien toimintojen laadun.

Mihin työllistyn?

Tieto- ja viestintätekniikan koulutus antaa sinulle hyvät valmiudet tietotekniikan alan monipuolisiin työtehtäviin. Voit työskennellä atk-tukihenkilönä, kouluttajana, järjestelmäsiantuntijana, laite- ja ohjelmistomyyjänä sekä ohjelmistosuunnittelijana ja -kehittäjänä IT- ja ohjelmistoyritysten ja organisaatioiden palveluksessa.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Ammatillisista tutkinnon osista pakollisia on 70—115 osaamispistettä ja valinnaisia 30—75 osaamispistettä.

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen toteutus

Opiskelet yksilöllisesti oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi mukaisesti ja valmistut ammattiin noin kahdessa-kolmessa vuodessa.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista on koulutuksen aikana merkittävästi.

Opinnot voidaan suunnitella toteutettavaksi esimerkiksi yrittäjyys-, Taitaja- tai väyläopintoina.

Opintojen kustannukset

Opetus on maksutonta. Opiskelukustannuksia tulee oppikirjoista ja opiskeluvälineistä.


Jatkuva haku

Sinulla on jo ammatti tai olet hakemassa yhteishaun ulkopuolella.

Hae jatkuvassa haussa oleviin perustutkintoihin tästä!

Yhteishaku

Yhteishaku ammatillisiin tutkintoihin ja TUVA-koulutuksiin 21.2.–21.3.2023.

Opintopolku.fi

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Oppisopimus


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.