Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, asiakaspalvelun osaamisala
Tarjoilijan työ on asiakaspalvelua ja myyntityötä
Kenelle?
Tarjoilijan työ sopii sinulle, jos olet asiakaspalveluhenkinen, sinulla on hyvä paineensietokyky etkä pelkää fyysistä työtä, jossa vietetään paljon aikaa seisten.
Mihin työllistyn?
Työskentelet ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- ja matkailuyrityksissä, liikenneasemilla sekä suurtalousalan toimipaikoissa.
Sovellunko alalle?
Alalla toimiminen edellyttää hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita ovat allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.
Koulutuksen sisältö
Opintojen aikana tutuksi tulevat:
- asiakaspalvelu ja myynti
- annosruokien ja juomien tarjoilu
- À la carte -tarjoilu
- kokouspalvelut
- alkoholilainsäädäntö
- juomien myynti ja tarjoilu
- kahvilapalvelut
- elintarvikehygienia
- puhtaanapito
Tutustu tutkinnon perusteisiin
Koulutuksen toteutus
Kartoitamme nykyisen osaamisesi ja teemme suunnitelman (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, HOKS), jonka mukaan opiskelet. Valmistut ammattiin noin kahdessa–kolmessa vuodessa. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista on koulutuksen aikana merkittävästi.
Opintojen kustannukset
Opetus on maksutonta. Opiskelukustannuksia tulee oppikirjoista, opiskeluvälineistä, työvaatteista ja -kengistä. Koulutukseen liittyvät viranomaisten myöntämät ja luvanvaraiset kortit ovat maksullisia.
Jatkuva haku
Sinulla on jo ammatti tai olet hakemassa yhteishaun ulkopuolella.
Hae jatkuvassa haussa oleviin perustutkintoihin tästä!
Yhteishaku
Yhteishaku ammatillisiin tutkintoihin ja TUVA-koulutuksiin 22.2.–22.3.2022.
Oppisopimus
Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!
Ota yhteyttä
Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.