In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Veera Korpela
Tarjoilija

Joensuu
Veera Korpela
Tarjoilija

Joensuu
Veera Korpela
Tarjoilija

Joensuu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Perustutkinnot > Tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, asiakaspalvelun osaamisala

Tarjoilijan työ on asiakaspalvelua ja myyntityötä

Kenelle?

Tarjoilijan työ sopii sinulle, jos olet asiakaspalveluhenkinen, sinulla on hyvä paineensietokyky etkä pelkää fyysistä työtä, jossa vietetään paljon aikaa seisten.

Mihin työllistyn?

Työskentelet ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- ja matkailuyrityksissä, liikenneasemilla sekä suurtalousalan toimipaikoissa.

Sovellunko alalle?

Alalla toimiminen edellyttää hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita ovat allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Koulutuksen sisältö

Opintojen aikana tutuksi tulevat:

  • asiakaspalvelu ja myynti
  • annosruokien ja juomien tarjoilu
  • À la carte -tarjoilu
  • kokouspalvelut
  • alkoholilainsäädäntö
  • juomien myynti ja tarjoilu
  • kahvilapalvelut
  • elintarvikehygienia
  • puhtaanapito

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen toteutus

Kartoitamme nykyisen osaamisesi ja teemme suunnitelman (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, HOKS), jonka mukaan opiskelet. Valmistut ammattiin noin kahdessa–kolmessa vuodessa. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista on koulutuksen aikana merkittävästi.

Opintojen kustannukset

Opetus on oppivelvolliselle maksutonta. Jatkuvan haun opiskelijoille opiskelukustannuksia tulee mahdollisesti oppikirjoista, opiskeluvälineistä, työvaatteista ja -kengistä. Koulutukseen liittyvät viranomaisten myöntämät ja luvanvaraiset kortit ovat maksullisia.


Hae tästä:

Joensuun koulutusyksikkö, Niskala Kokki / tarjoilija, ravintola- ja catering-alan perustutkinto.
Haku avoinna 20.03.2023-03.11.2023

Hakeminen tutkintoon uudistuu. Hakujaksojen välillä olemme sinuun yhteydessä puhelimitse elokuussa ja kutsumme sinut StartUp-päiviin. StartUp päivät ovat 28.-29.9.2023 osoitteessa Niskakatu 17, Joensuu, läsnäolo on välttämätön. Päivien aikana tutustut tarkemmin alan opintoihin, uramahdollisuuksiin, opiskeluympäristöön ja henkilökuntaan. Vahvistat opiskelupaikkasi osallistumalla StartUp-päiviin. Muussa tapauksessa opiskelupaikkasi mitätöidään. Hakuaikana kutsumme sinut kielitestiin, mikäli et ole suorittanut jotain seuraavista: suomalainen peruskoulu, lukio tai ammatillinen perustutkinto tai yleinen kielitutkinto taitotasolla YKI 3. Kielitesti pidetään Joensuussa 22.5.2023 ajalla 20.3.-12.5.2023 hakeneille. Jos kielitaitosi on riittävä, sinut valitaan. Hakemuksesi peruuntuu, jos kielitaitosi on riittämätön.

Yhteishaku

Yhteishaku ammatillisiin tutkintoihin ja TUVA-koulutuksiin 21.2.–21.3.2023.

Opintopolku.fi

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Oppisopimus


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.