In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
123RF
Rikastaja

Outokumpu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Perustutkinnot > Rikastaja

Kaivosalan perustutkinto, rikastajan osaamisala

Kaivostyön ammattilaiseksi!

Kaivosalan ammattilaisena työskentelet louhintaan ja rikastukseen, kaluston kunnossapitoon, huoltoon ja tuotannon käynnissäpitoon sekä automaatioon ja prosessinohjaukseen liittyvissä tehtävissä. Nykyisin kaivostyö on tehokasta, tietotekniikka laajasti hyödyntävää koneellistettua työtä.

Kaivosalan opinnoissa opiskelet kaivosalan perustaitoja, joihin kuuluvat kaivossuunnitelmat, koneet ja laitteet, malmin tutkimus ja kairaus sekä turvallisuus-, ergonomia- ja ympäristötietous. Riverialla on käytössä alan huippukalustoa!

Mihin työllistyn?

Kaivosmiehenä työskentelet maanalaisissa kaivoksissa ja maanpäällisillä avolouhoksilla erilaisissa malmien ja mineraalien louhintatehtävissä kaivosyhtiöiden palveluksessa.

Sovellunko alalle?

Hyvä fyysinen yleiskunto edesauttaa itsenäisessä ja riskialttiissa työssä viihtymistä ja ehkäisee psyykkistä rasitusta. Astma voi olla esteenä ammatissa toimimiselle.

Koulutuksen sisältö

Opintojen aikana tutuksi tulevat muun muassa:

  • kaivosalalla toimiminen
  • rikastus
  • kaluston kunnossapito
  • prosessiautomaatio
  • hydrauliikka- ja pneumatiikka-asennukset
  • muut valinnaiset tutkinnon osat

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Opintojen kustannukset

Opetus on maksutonta. Opiskelukustannuksia tulee työvaatetuksesta, työvälineistä, oppimateriaalista ja opiskeluvälineistä.

Hakeminen

Kaivosalan perustutkinto ei kuulu yhteishakuun, vaan tutkintoon haetaan jatkuvan haun kautta.

Voit suorittaa ammatillisen tutkinnon myös oppisopimuksella. Oppisopimukseen voit hakea Koulutuskalenterista.


Hae tästä:

Outokummun koulutusyksikkö Kaivostyöntekijä/rikastaja, kaivosalan perustutkinto.
Haku avoinna 05.12.2022-01.12.2023

Opintojen aloitus 7.8.2023.

 


 

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.