In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Piia Kinnunen
Pienkonekorjaaja

Joensuu
Roosa Juvonen
Pienkonekorjaaja

Joensuu
Piia Kinnunen
Pienkonekorjaaja

Joensuu
Roosa Juvonen
Pienkonekorjaaja

Joensuu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Perustutkinnot > Pienkonekorjaaja

Autoalan perustutkinto, Moottorikäyttöisten pienkoneiden korjauksen osaamisala

Pienkonekorjaajaksi käden käänteessä!

Erikoisosaamistasi ovat moottorikäyttöiset pienkoneet ja työlaitteet. Tehtäviisi kuuluvat mm. moottoripyörien, mopojen, perämoottoreiden, veneiden, mönkijöiden, moottorikelkkojen, ruohonleikkureiden, moottori- ja raivaussahojen huoltaminen ja korjaaminen.

 

Mihin työllistyn?

Työskentelet asiakaspalvelu- ja korjaamotehtävissä pienkoneiden myynti- ja korjausliikkeessä, maahantuojan huoltokorjaamossa, vapaa-ajan viettoon erikoistuneessa yrityksessä ja kiinteistöhuoltoyrityksessä tai voit toimia itsenäisenä yrittäjänä.

Sovellunko alalle?

Alalla tarvitaan monenlaisia ja monipuolisia osaajia. Asiakaslähtöisyys ja palvelun laadun merkitys korostuvat kaikissa tehtävissä.

Koulutuksen sisältö

Opintojen aikana tutuksi tulevat:

  • pienkoneiden toimintaperiaate, rakenne ja järjestelmät
  • pienkoneen huoltamiseen ja korjaamiseen liittyvät taidot ja menetelmät
  • sähkö ja -elektroniikka sekä ohjausjärjestelmät
  • moottori ja voimansiirto
  • työhön kuuluvien materiaalien ja liitosmenetelmien tunteminen
  • asiakaspalvelu

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen toteutus

Opiskelet yksilöllisesti oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi mukaisesti ja valmistut ammattiin noin kahdessa–kolmessa vuodessa. Sinun on mahdollista toteuttaa opintoja henkilökohtaistettuna esim. kaksoistutkinto-, taitaja-, kansainvälisyys-, yrittäjyyspolkujen kautta.

Yhteishaussa Joensuussa autoalan osaamisalavalinta tehdään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä. Oppilaitoksen käyttämä valintaperuste osaamisalavalinnoissa on ensisijaisesti opiskelijan oma toive. Ryhmäkoon ylittyessä valintaperusteena käytetään yhteisvalinnan pistemäärää.

Sinulla on mahdollisuus erikoistua opiskelujen aikana myös varaosamyynnin tehtäviin valinnaisten tutkinnon osien kautta.

Opintojen kustannukset

Opetus on maksutonta. Koulutukseen liittyvät viranomaisten myöntämät ja luvanvaraiset kortit ovat maksullisia.

Hakeminen


Hae tästä:

Joensuun koulutusyksikkö, Peltola Ajoneuvoasentaja/ autokorinkorjaaja/ automaalari/ pienkonekorjaaja / varaosamyyjä, autoalan perustutkinto.
Haku avoinna 07.12.2020-03.12.2021

 


 

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.

 

Katso myös