In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Mediapalvelujen toteuttaja, ”pelidevaaja”

Outokumpu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Perustutkinnot > Mediapalvelujen toteuttaja, ”pelidevaaja”

Pelidevaaja-koulutuksessa pääset kehittämään erilaisia mobiili- ja tietokonepelejä

Koulutus on suunnattu aikuisille ja toteutetaan kokonaan verkko-opintoina. Opinnot koostuvat kontaktitunneista, ohjatuista harjoitustöistä ja itsenäisestä käytännön harjoittelusta. Striimatuista kontaktitunneista tuotetaan videotallenteet, joiden avulla voit kerrata oppimaasi. Huomioithan, että opinnot ovat päätoimisia.

Pääpaino on valmiiden pelien toteuttamisessa. Opiskeltavat sisällöt ovat peliohjelmointi, 3D-grafiikka ja animaatio sekä peli- ja kenttäsuunnittelu. Pelien suunnittelu ja toteuttaminen on pitkälti tiimityötä ja pääset toimimaan projekteissa tuotantoryhmän jäsenenä. Osaamistasi kartutat myös työpaikalla oppien joko koulutus- tai oppisopimuksella.

Koulutusta toteutetaan yhteistyössä useiden itsenäisten pelinkehittäjien sekä mm. seuraavien yritysten kanssa: Epic Games, Frozenbyte, RedHill Games, Metacore, Kalla Gameworks.

Opintoja varten tarvitset modernin PC-tietokoneen, Windows 10 -käyttöjärjestelmän sekä riittävän suorituskykyisen näytönohjaimen. Verkko-opiskelua varten sinulla tulisi olla myös luotettava nettiyhteys sekä tilaa virtuaalipalvelimella (esim. Google Drive, DropBox, Onedrive). Saat käyttöösi alan yleisimmät ohjelmistot (Autodesk, Adobe, Unity, Unreal jne) opintojen ajaksi.

Koulutuksessa suoritat media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon 180 osp. Tutkintonimikkeesi on mediapalvelujen toteuttaja. Koulutuksen kesto on 1,5–2 vuotta riippuen aiemmasta osaamisestasi ja sen tunnustamisesta.

Kenelle?

Pelialalla opiskelu ja työskentely vaatii sinulta elämän- ja ajanhallintataitoja, vahvoja yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, hyvää työmotivaatiota ja ennen kaikkea vastuun kantamista itsestäsi ja opinnoistasi.

Alan laajeneminen, kansainvälisyys ja kiivas työtahti vaativat sopeutumiskykyä ja kiinnostusta osaamisen jatkuvaan kehittämiseen ja päivittämiseen myös opintojen jälkeen. Etätyö on osa pelialan toimintakulttuuria ja saat siihen hyvät valmiudet koulutuksen myötä.

Voit hakea koulutukseen, jos olet opintojen alkaessa vähintään 18-vuotias. Koulutus toteutetaan kokonaan verkko-opintoina, minkä vuoksi siihen ei voi saada opiskelijan oleskelulupaa.

Opintojen sisältö:

// Peli- ja animaatioprojektit
// Peliteollisuuden ja -projektien tuotantovaiheet
// 3D- ja 2D-sovellukset
// 3D-mallintaminen
// 3D-animointi
// Pelieditorit
// Peliohjelmointi
// Hahmomallinnus ja -animaatio

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon kuuluu myös media-alan perustiedot ja -taidot, kuten valo- ja videokuvaus, tekijänoikeudet, yrittäjyys jne. Tutkintoon sisältyy myös 35 osp yhteisiä opintoja, joita voit suorittaa e-Riveriassa.

Mihin työllistyn? 

Työpaikkasi pelialan osaajana voi olla pelistudiossa, mutta pelejä toteutetaan myös start-up yrityksissä ja osuuskunnissa. Voit toimia myös itsenäisenä ammatinharjoittajana. Työelämässä ammattinimikkeitä ovat muun muassa peliohjelmoija (game programmer), 3D-graafikko, level designer (kenttäsuunnittelija) ja animaattori.

Opintojen aikana voit suorittaa myös ns. väyläopintoja ja varmistaa paikkasi jatko-opintoihin alan ammattikorkeakouluihin. Pilotti pelialan opiskelijoille – Opiskelijan opas / Riveria (riverialainen.fi)

Pelialan opinnot antoivat minulle vahvan perusosaamisen pelinkehityksen eri osa-alueilta, sekä aikaa keskittyä ja perehtyä itseäni eniten kiinnostaviin työtehtäviin.

Samuli Jolkio, Remedy Entertainment


Jatkuva haku

Sinulla on jo ammatti tai olet hakemassa yhteishaun ulkopuolella.

Hae jatkuvassa haussa oleviin perustutkintoihin tästä!