In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Mediapalvelujen toteuttaja, ”pelidevaaja”

Jaa
Etusivu > Hakijalle > Perustutkinnot > Mediapalvelujen toteuttaja, ”pelidevaaja”

Pelidevaaja-koulutuksessa pääset kehittämään erilaisia mobiili- ja tietokonepelejä

Opinnot koostuvat kontaktitunneista, ohjatuista harjoitustöistä ja itsenäisestä käytännön harjoittelusta. Striimatuista kontaktitunneista tuotetaan videotallenteet, joita voit käydä läpi omassa tahdissa. Osaamistasi voit kartuttaa myös työpaikalla oppien, joko koulutus- tai oppisopimuksella.

Koulutus on suunnattu aikuisille, ja toteutetaan kokonaan verkko-opintoina

Pääpaino on valmiiden pelien toteuttamisessa. Opiskeltavat sisällöt ovat peliohjelmointi, 3D-grafiikka ja animaatio sekä peli- ja kenttäsuunnittelu. Pelien suunnittelu ja toteuttaminen on pitkälti tiimityötä ja pääset toimimaan projekteissa tuotantoryhmän jäsenenä.

Opintoja varten tarvitset modernin PC tietokoneen, Windows 10 -käyttöjärjestelmän sekä riittävän suorituskykyisen näytönohjaimen. Verkko-opiskelua varten sinulla tulisi olla myös luotettava ja kohtuullisen nopea nettiyhteys.

Käytössäsi on alan yleisimmät ohjelmistot (Autodesk, Adobe, Unity, Unreal jne.).

Koulutuksessa suoritat media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon 180 osp ja tutkintonimikkeesi on mediapalvelujen toteuttaja.

Koulutus on jatkuvassa haussa 14.5.saakka, ja opinnot alkavat 23.8.2021. Koulutuksen kesto on 1,5 – 2 vuotta riippuen aiemmasta osaamisestasi ja niiden tunnustamisesta. Myös tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista.

Kenelle?

Pelialalla opiskelu ja työskentely vaatii sinulta elämän- ja ajanhallintataitoja, valmiutta itsenäiseen aktiiviseen toimintaan, vahvaa yhteistyökykyä, hyvää työmotivaatiota ja ennen kaikkea vastuun kantamista itsestäsi ja opinnoistasi.

Alan laajeneminen ja kiivas työtahti vaativat myös sopeutumiskykyä ja kiinnostusta osaamisen jatkuvaan kehittämiseen ja päivittämiseen myös opintojen jälkeen.

Opintojen sisältö:

// Peli- ja animaatioprojektit
// Peliteollisuuden ja -projektien tuotantovaiheet
// 3D- ja 2D-sovellukset
// 3D-mallintaminen
// 3D-animointi
// Pelieditorit
// Peliohjelmointi
// Hahmomallinnus ja -animaatio

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon kuuluu myös media-alan perustiedot ja -taidot kuten valo- ja videokuvaus, tekijänoikeudet, yrittäjyys jne. Tutkintoon kuuluu myös 35 osp yhteisiä opintoja, joita voit suorittaa e-Riveriassa.

Mihin työllistyn? 

Työpaikkasi pelialan osaajana voi olla pelistudiossa, mutta pelejä toteutetaan myös start-up yrityksissä, osuuskunnissa sekä itsenäisenä ammatinharjoittajana. Työelämässä ammattinimikkeitä ovat muun muassa peliohjelmoija (game programmer), 3D-graafikko, level designer (kenttäsuunnittelija) ja animaattori.

Opintojen aikana voit suorittaa ns. väyläopintoja ja varmistaa paikkasi jatko-opintoihin alan ammattikorkeakouluihin pelialalle.

Pelialan opinnot antoivat minulle vahvan perusosaamisen pelinkehityksen eri osa-alueilta, sekä aikaa keskittyä ja perehtyä itseäni eniten kiinnostaviin työtehtäviin.

Samuli Jolkio, Remedy Entertainment


Jatkuva haku

Sinulla on jo ammatti tai olet hakemassa yhteishaun ulkopuolella.

Hae jatkuvassa haussa oleviin perustutkintoihin tästä!

Haastattelussa 24-25.5.2021 voit tuoda esille motivaatiosi ja soveltuvuutesi alalle sähköisen portfolion muodossa.