In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Riveriassa voit erikoistua esim. liikunnanohjaukseen tai seikkailu- ja elämystoimintaan.

Niittylahti
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Perustutkinnot > Nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, Nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisala

Kouluttaudu ohjauksen osaajaksi

Nuoriso- ja yhteisöohjaajana järjestät innostavaa ja kehittävää toimintaa ryhmille ja yksilöille ohjattavan iästä riippumatta.

Kenelle?

Olet innostava ja empaattinen sekä pidät erilaisten ihmisten parissa työskentelystä. Sovit hyvin alalle, jos sinulla on halu olla luomassa toisille yhteisöllisyyden, onnistumisen ja elämyksellisyyden kokemuksia. Erilaiset tilanteet ja olosuhteet ovat sinulle mielenkiintoisia haasteita.

Sovellunko alalle?

Terveydentilavaatimusten tavoitteena on edistää turvallisuutta koulutuksessa ja työelämässä. Silloin kun opintoihin sisältyy potilas- tai asiakasturvallisuuteen, liikenneturvallisuuteen tai alaikäisten turvallisuuteen liittyviä vaatimuksia, sinua pyydetään hakuvaiheessa arvioimaan ajankohtaista terveydentilaasi ja toimintakykyäsi suhteessa sen tutkinnon terveydentilavaatimuksiin, johon olet hakeutumassa. Siksi sinulta voidaan pyytää tietoja terveydentilasi ja toimintakykysi rajoitteista ja sairauksiesi hoitotilanteesta.

Jos sinulla on terveydellisiä rajoituksia, jotka voivat vaikuttaa ammatinvalintaasi, keskustele niistä jo hakuvaiheessa ohjaajasi, huoltajiesi, terveydenhoitajan, lääkärin tai Riverian opiskeluhuollon henkilöstön kanssa!

Lue lisää

Opintopolku.fi > Hakijan terveydentila ja toimintakyky

Riveria: Opiskelijavalintaja ja terveydelliset vaatimukset

Koe järjestetään keväällä 2019. Hakijat kutsutaan kokeeseen.

Ohjaus ja kasvatusalan valintakoe:

  • haastattelu (n. 30 min)
  • Niittylahdentie 297, 82220 Niittylahti
  • haastattelun kellonaika ilmoitetaan kunkin hakijan valintakoekutsussa.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeet Riveriassa

Mihin työllistyn?

Voit työskennellä muun muassa järjestössä, projektissa, nuorisotalolla, työpajassa, oppilaitoksessa, nuoriso- ja perhekodissa, iltapäiväkerhossa, palvelulaitoksessa, vapaa-ajan yrityksessä tai ikääntyvien parissa. Erilaisia tehtävänimikkeitä on yli 70.

Koulutuksen sisältö

Opinnoissa saat valmiuksia vaikeissa elämäntilanteissa olevien nuorten kohtaamiseen ja ohjaamiseen sekä yhteisöllisyyden tukemiseen. Ohjattavat ovat iältään kouluikäisistä ikääntyviin.

Keskeisiä valittavia menetelmiä:

  • luonto- ja elämystoiminta
  • liikunnanohjaus
  • projektityöskentely
  • digitaalisuus

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Opinnoissa saat halutessasi vahvat valmiudet tapahtumatuotantoon ja yrittäjyyteen. Opiskeluaikaan sisältyy paljon toiminnallista tiimityötä ja asiakastöitä.

Omaa ammatillista osaamista on mahdollista painottaa valinnaisten tutkinnon osien avulla muun muassa vapaaehtois- ja järjestötoimintaan, ikääntyvien toiminnan ohjaamiseen, liikuntakasvatukseen, luonto- ja elämystoimintaan tai tukea tarvitsevien ohjaamiseen.

Koulutuksen toteutus

Opiskelet yksilöllisesti oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi mukaisesti ja valmistut ammattiin noin kahdessa-kolmessa vuodessa. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista on vähintään puoli vuotta. Opiskelijoitamme on ollut työssäoppimassa myös ulkomailla.

Opintojen kustannukset

Opetus on maksutonta. Opiskelukustannuksia tulee ulkoiluvaatteista, yksittäisistä oppikirjoista sekä ensiapu- ja hygieniakorteista.


Hae tästä:

Joensuun koulutusyksikkö, Niittylahti Lastenohjaaja / nuoriso- ja yhteisöohjaaja, kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto.
Haku avoinna 30.08.2021-01.10.2021

Yhteishaku

Yhteishaku ammatillisiin tutkintoihin ja Valmaan 23.2.–23.3.2021.

Opintopolku.fi

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Oppisopimus

 


 

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.