In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Mediapalvelujen toteuttaja, esitys- ja teatteritekniikka

Outokumpu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Perustutkinnot > Mediapalvelujen toteuttaja, esitys- ja teatteritekniikka

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, Audiovisuaalisen viestinnän osaamisala
// Esitys- ja teatteritekniikka

Valoa ja ääntä livekeikoilla

Ääni- ja valotekniikka ovat lähellä sydäntäsi ja palat halusta päästä rakentamaan esitystekniikkaa erilaisiin tapahtumiin ja artisteille.

Kenelle?

Tarvitset työssä paljon teknistä osaamista. Työssäsi toimit tiimin jäsenenä, joten yhteistyökyky ja joustavuus korostuvat. Sinun on osattava arvioida, mikä on teknisesti mahdollista toteuttaa annetuilla resursseilla. Ratkaisujen löytäminen vaatii sinulta luovuutta, ideointikykyä ja kekseliäisyyttä. Keikkatyö edellyttää sinulta myös sopeutumista epäsäännöllisiin työaikoihin sekä ilta- ja viikonlopputyöhön.

Opintojen sisältö:

  • äänitekniikat
  • äänentoistojärjestelmät
  • akustiikka
  • valotekniikka
  • valo-ohjausjärjestelmät
  • tila- ja valosuunnittelu
  • laitteiden kunnossapito ja huolto
  • sähkötekniikka ja sähköturvallisuus

Opinnoissa pääset toteuttamaan runsaasti käytännön harjoittelua erilaisissa tapahtumissa tai esityksissä. Riverian ääni- ja valokalusto ovat ammattilaistasoa ja sillä hoituu isommankin tapahtuman lavatekniikka.

AV-viestinnän opintoihin kuuluvat myös perustiedot ja -taidot media-alalla toimimisesta, kuten sisällöntuotannosta, tekijänoikeuksista, valokuvauksesta, videosta ja yrittäjyydestä.

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Mihin työllistyn?

Liveäänen ja valon osaajana voit työllistyä teatteriin, kulttuurikeskukseen, tapahtuma- ja ohjelmapalveluyritykseen tai toimia palvelun toteuttajana bändeille, yhtyeille ja työskennellä tiimin jäsenenä konserteissa, festareilla tai tapahtumissa. Työelämässä nimikkeesi voi olla valo- ääni- tai näyttämömies, miksaaja, tehosteiden hoitaja tai tekninen avustaja.

Media-alan koulutuksella on laajat työelämäverkostot ympäri Suomen ja sinulla on mahdollisuus saada alan osaamista myös kansainvälisissä vaihdoissa. Media-alalla toimivat soveltavat tietojaan ja taitojaan monipuolisesti alan erilaisissa työtehtävissä ja muuttuvissa työtilanteissa. Media-alalla toimivat ovat usein myös itsenäisiä yrittäjiä.

Audiovisuaalisen viestinnän osaamisalalla tarjoamme erilaisia opintopolkuja: 3D-tuotanto, Peliala, Esitys- ja teatteritekniikka, Äänituotanto, Video- ja radiotuotanto sekä Valokuvaus.

Huom! Polkuihin ei haeta suoraan, vaan hakukohteena on:
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, audiovisuaalisen viestinnän osaamisala.

Voit keskittyä yhteen alaan tai yhdistellä eri opintopolkujen osaamista.

Joidenkin Riverian koulutusten opiskelijavalintaan kuuluu pääsy- ja soveltuvuuskokeet, joilla mitataan hakijoiden motivaatiota ja soveltuvuutta alalle.

Kokeeseen kutsutaan kaikki hakijat.

Jos et osallistu pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, sinua ei voida valita koulutukseen.

Lue lisää

Opintojen kustannukset

Opetus on maksutonta.


Jatkuva haku

Sinulla on jo ammatti tai olet hakemassa yhteishaun ulkopuolella.

Hae jatkuvassa haussa oleviin perustutkintoihin tästä!

Yhteishaku

Yhteishaku ammatillisiin tutkintoihin ja TUVA-koulutuksiin 22.2.–22.3.2022.

Opintopolku.fi

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Oppisopimus


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.