In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Mediapalvelujen toteuttaja, peliala

Pelialalla pääset toteuttamaan erilaisia mobiili- ja tietokonepelejä 2D- ja 3D-ympäristöihin.

Outokumpu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Perustutkinnot > Mediapalvelujen toteuttaja, peliala

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, Audiovisuaalisen viestinnän osaamisala
// Peliala

Työskentelyä pelituotannon tiimeissä

Pelialalla pääset toteuttamaan erilaisia mobiili- ja tietokonepelejä 2D- ja 3D-ympäristöihin. Pääpaino on pelikenttien, hahmojen ja yksityiskohtien rakentamisessa. Pelien suunnittelu ja toteuttaminen ovat tiimityötä ja pääset toimimaan projekteissa tuotantoryhmän jäsenenä. Käytössäsi on pelialan uusimmat koneet ja ohjelmistot, hyödynnämme myös VR-ympäristöjä.

Kenelle?

Työpaikka pelialalla vaatii sinulta yhteistyökykyä ja ennen kaikkea hyvää työmotivaatiota. Alan laajeneminen ja kiivas työtahti vaativat myös sopeutumiskykyä jatkuvaan kehittämiseen ja oman osaamisen päivittämiseen.

Opintojen sisältö:

  • peli- ja animointiprojektit
  • peliteollisuuden ja -projektien tuotantovaiheet
  • 3D- ja 2D-sovellukset
  • 3D-mallintaminen
  • 3D-animointi
  • pelieditorit
  • hahmomallinnus ja -animaatio

AV-viestinnän opintoihin kuuluvat myös perustiedot ja -taidot media-alalla toimimisesta, kuten sisällöntuotannosta, tekijänoikeuksista, valokuvauksesta, videosta ja yrittäjyydestä.

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Mihin työllistyn?

Työpaikkasi pelialan osaajana voi olla pelistudiossa, mutta pelejä toteutetaan myös start-up yrityksissä ja osuuskunnissa. Työelämässä ammattinimikkeitä ovat muun muassa 3D-graafikko, level designer (kenttäsuunnittelija) ja animaattori.

Media-alan koulutuksella on laajat työelämäverkostot ympäri Suomen ja sinulla on mahdollisuus saada alan osaamista myös kansainvälisissä vaihdoissa. Media-alalla toimivat soveltavat tietojaan ja taitojaan monipuolisesti alan erilaisissa työtehtävissä ja muuttuvissa työtilanteissa. Media-alalla toimivat ovat usein myös itsenäisiä yrittäjiä.

Audiovisuaalisen viestinnän osaamisalalla tarjoamme erilaisia opintopolkuja: 3D-tuotanto, Peliala, Teatteri- ja esitystekniikka, Äänituotanto, Video- ja radiotuotanto sekä Valokuvaus.

Huom! Polkuihin ei haeta suoraan, vaan hakukohteena on:
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, audiovisuaalisen viestinnän osaamisala.

Voit keskittyä yhteen alaan tai yhdistellä eri opintopolkujen osaamista.

Joidenkin Riverian koulutusten opiskelijavalintaan kuuluu pääsy- ja soveltuvuuskokeet, joilla mitataan hakijoiden motivaatiota ja soveltuvuutta alalle.

Kokeeseen kutsutaan kaikki hakijat.

Jos et osallistu pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, sinua ei voida valita koulutukseen.

Lue lisää

Opintojen kustannukset

Opetus on maksutonta.


Jatkuva haku

Sinulla on jo ammatti tai olet hakemassa yhteishaun ulkopuolella.

Hae jatkuvassa haussa oleviin perustutkintoihin tästä!

Yhteishaku

Yhteishaku ammatillisiin tutkintoihin ja TUVA-koulutuksiin 22.2.–22.3.2022.

Opintopolku.fi

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Oppisopimus


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.

 

 

View this post on Instagram

 

Aaro Turunen, Kuopio. Toimii pelisuunnittelijana/koodarina Caffeine Overdosella. Työnkuvaan kuuluu mm. prototyyppien tekeminen asiakkaille ja pelien tekeminen muutenkin. Suurimmaksi osaksi hän tekee kuitenkin suunnitteluhommia. Aaro työskentelee pääsääntöisesti Kuopiossa, mutta matkustelee myös tarvittaessa. Isoja projekteja ovat olleet mm. opetuspeli Jyväskylän yliopiston kanssa sekä Aaron tekemä Break The Food Chain -peli, jonka voit löytää Steam verkkokaupasta. Aaro valmistui Outokummun ammattiopistosta pelialalta. Ohjeeksi oppilaille hän antaisi: ”Tehkää joka päivä sitä mistä tykkäätte ja kehittäkää taitojanne. Eniten työnhaussa vaikuttaa tekemäsi työnjälki ja halukkuus oppia”. #100kulttuuritekoa #duunissa #pkky #työllistyminen #työllistäitsesi #kulttuuriala #outokumpu #ammattiopisto #amooutokumpu Kuva otettu Caffeine Overdosen tiloissa Kuvaaja Piia Kinnunen

A post shared by Riveria Duunissa (@duunissa) on Jan 4, 2018 at 12:10am PST