In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
123RF
Mediapalvelujen toteuttaja, peli- ja 3D-tuotanto

Outokumpu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Perustutkinnot > Mediapalvelujen toteuttaja, peli- ja 3D-tuotanto

Mediapalvelujen toteuttaja, peli- ja 3D-tuotanto

Peli- ja 3D-tuotannossa pääset toteuttamaan erilaisia mobiili- ja tietokonepelejä 2D- ja 3D-ympäristöihin, sekä mallintamaan ja visualisoimaan esineitä ja ympäristöjä. Pääpaino on pelikenttien, hahmojen ja yksityiskohtien rakentamisessa.  3D-osaamista voit hyödyntää pelien lisäksi mainonnassa, videotuotannoissa, muotoilutuotteissa ja tuotekehityksessä.

Käytössäsi on pelialan uusimmat koneet ja ohjelmistot ja hyödynnämme myös VR-ympäristöjä

Kenelle?

Työpaikka peli- ja 3D-tuotannossa vaatii sinulta yhteistyökykyä ja ennen kaikkea hyvää työmotivaatiota. Pelien suunnittelu ja toteuttaminen ovat tiimityötä ja pääset toimimaan projekteissa tuotantoryhmän jäsenenä. Alan laajeneminen ja kiivas työtahti vaativat myös sopeutumiskykyä jatkuvaan kehittämiseen ja oman osaamisen päivittämiseen. Ala edellyttää myös kolmiulotteista hahmotuskykyä, pitkäjänteisyyttä ja tarkkuutta.

Opintojen sisältö:

  • 3D-mallintaminen
  • 3D-animointi ja visualisointi
  • hahmomallinnus ja -animaatio
  • 3D- ja 2D-sovellukset
  • pelieditorit
  • peliteollisuuden ja -projektien tuotantovaiheet
  • peliprojektit
  • VR-toteutukset
  • pelien julkaisu ja markkinointi

AV-viestinnän opintoihin kuuluvat myös perustiedot ja -taidot media-alalla toimimisesta, kuten sisällöntuotannosta, tekijänoikeuksista, valokuvauksesta, videosta ja yrittäjyydestä.

Mihin työllistyn?

Työpaikkasi pelialan osaajana voi olla pelistudiossa, mutta pelejä toteutetaan myös start-up yrityksissä ja osuuskunnissa. Työelämässä ammattinimikkeitä ovat muun muassa 3D-graafikko, level designer (kenttäsuunnittelija), 3D-mallintaja, 3D-visualisoija, muotoilija ja animaattori. Työpaikkoja tarjoavat peli- ja elokuvateollisuuden lisäksi teollisuus, suunnittelutoimistot, sisustus- ja mainosala.

Media-alan koulutuksella on laajat työelämäverkostot ympäri Suomen ja sinulla on mahdollisuus saada alan osaamista myös kansainvälisissä vaihdoissa. Media-alalla toimivat soveltavat tietojaan ja taitojaan monipuolisesti alan erilaisissa työtehtävissä ja muuttuvissa työtilanteissa. Media-alalla toimivat ovat usein myös itsenäisiä yrittäjiä.

Audiovisuaalisen viestinnän osaamisalalla tarjoamme erilaisia opintopolkuja: Peli- ja 3D-tuotanto, Mediatuotanto sekä Esitystekniikka- ja äänituotanto.

Huom! Polkuihin ei haeta suoraan, vaan hakukohteena on:
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, audiovisuaalisen viestinnän osaamisala.

Voit keskittyä yhteen alaan tai yhdistellä eri opintopolkujen osaamista.

Opintojen kustannukset

Opetus on maksutonta.


Hae tästä:

Outokummun koulutusyksikkö Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto (mediatuotanto, peli- ja 3D-tuotanto, esitystekniikka ja äänituotanto).
Haku avoinna 09.01.2023-14.04.2023

Valinnat tehdään haastattelun ja tarvittaessa suomen kielen kielitestin perusteella. Haastattelun yhteydessä sinua pyydetään esittämään työnäytteitäsi tai portfolio, joista käy ilmi soveltuvuus alalle. Työnäytteitä tai portfoliota ei pisteytetä erikseen, vaan ne muodostavat osan haastattelun pisteytyksestä.

Yhteishaku

Yhteishaku ammatillisiin tutkintoihin ja TUVA-koulutuksiin 21.2.–21.3.2023.

Opintopolku.fi

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Oppisopimus


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.