In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Matti Suomalainen
Maalari

Joensuu
Susanna Jonninen
Maalari

Joensuu
Maalari

Joensuu
Maalari

Joensuu
Jaa

Pintakäsittelyalan perustutkinto, Rakennusten pintakäsittelyjen osaamisala

Maalaa itsesi huippuosaajaksi!

 

Pintakäsittelyalan perustutkinnon jälkeen sinä osaat tehdä korjaus- ja uudisrakentamisen maalaustöitä. Opinnoissasi opit maalaustöiden lisäksi tapetoinnin ja tasoitetöiden perusteet. Näiden pakollisten opintojen lisäksi sinä valitset valinnaisia opintoja, joilla laajennat osaamistasi esimerkiksi julkisivujen maalaamiseen, lattianpäällysteiden asentamiseen ja puupintojen maalaamiseen liittyvillä opinnoilla.

Kenelle?

Maalarin työ vaatii hyviä vuorovaikutustaitoja ja rakennuksilla toimitkin usein työryhmässä, johon kuuluu usean eri ammatin omaavia työntekijöitä. Työssäsi tarvitset kykyä tehdä itsenäisiä päätöksiä ja sovellat osaamistasi muuttuvissa työtehtävissä. Työmaalla työskennellään monesti korkealla, joten korkeanpaikan kammoisille ala ei sovellu.

Maalari käyttää työssään paljon hengityssuojaimia ja on tekemisissä pölyn kanssa, joten astma ja pölyallergia voivat haitata opintojasi ja työllistymistäsi.

Mihin työllistyn?

Maalarina sinä työllistyt maalariksi rakennusliikkeisiin ja maalausliikkeisiin. Voit myös toimia yrittäjänä. Työtehtävät ovat esimerkiksi uudisrakennus- ja remontointikohteissa maalaus- ja tapetointityöt.

Suorittamasi perustutkinto antaa sinulle yleisen jatko-opintokelpoisuuden, joten voi opintojen jälkeen hakea korkeakouluun suorittamaan esimerkiksi rakennusinsinöörin tutkintoa.

Sovellunko alalle?

Alalla toimimista vaikeuttavat epilepsia, pölyallergiat ja astma. Liikuntaelinsairaudet ja -vammat sekä vaikea-asteiset hahmotushäiriöt voivat rajoittaa opiskelua ja ammatissa toimimista.

Koulutuksen sisältö

Opintojen aikana tutuksi tulevat:

  • maalaustyöt käsityövälineillä
  • tapetointityöt
  • tasoitetyöt
  • ruiskumaalaustyöt
  • julkisivumaalaustyöt
  • valinnaisiksi opinnoiksi voi valita esim. laatoituksen, vedeneristyksen, lattianpäällystetyöt

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen toteutus

Opiskelet yksilöllisesti oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi mukaisesti. Opinnot koostuvat lyhyistä koulujaksoista, joiden välissä kerrytät osaamistasi työpaikoilla. Työpaikoilla suoritetaan myös näytöt, joiden perusteella saat arvosanat kyseisestä opinnosta. Opinnot suoritetaan siis suurimmaksi osaksi työpaikoilla, joten sinulla on opintojesi jälkeen hyvät verkostot työllistymiseen.

Opintoihin kuuluu myös verkko-opetusta sekä muuta itsenäistä opiskelua.

Opintojen kustannukset

Opetus on maksutonta.


Hae tästä:

Joensuun koulutusyksikkö, Peltola Maalari.
Haku avoinna 10.01.2022-25.08.2023

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat työllistyä pintakäsittelytöihin. Koulutus edellyttää mahdollisuutta liikkua rakennustyömaille sekä oma-aloitteisuutta ja aktiivisuutta.

Yhteishaku

Yhteishaku ammatillisiin tutkintoihin ja TUVA-koulutuksiin 21.2.–21.3.2023.

Opintopolku.fi

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Oppisopimus


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.