In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Minna Selkimäki
Leipuri-kondiittori

Joensuu, Nurmes
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Perustutkinnot > Leipuri-kondiittori

Elintarvikealan perustutkinto, Leipomoalan osaamisala

Hanki maistuva ammatti!

Valmistat ruoka- ja kahvileipiä, konditoriatuotteita ja leipomoeineksiä sekä käsin että koneellisesti. Leipomossa työskentelee kondiittoreita, leipureita ja leipomotyöntekijöitä.

Kenelle?

Sinulta edellytetään kädentaitoa, tarkkuutta, hyvää muoto- ja väritajua sekä sommittelu- ja koristelutaitoa. Vaikka esim. leipomoalalla työvaiheet ovat kokonaan tai osin automatisoituja, leivontaan kuuluu paljon myös käsityötä.

Mihin työllistyn?

Leipuri-kondiittorina työskentelet pienessä tai keskisuuressa leipomossa, teollisuusleipomossa, kaupan paistopisteessä, kahvila-konditoriossa, ravintolassa tai pitopalveluyrityksessä.

Sovellunko alalle?

Terveydellisiä esteitä ovat jauhoallergia ja astma. Lisäksi on kiinnitettävä huomiota tuki- ja liikuntaelinsairauksiin ja ihottumiin.

Koulutuksen sisältö

Opintojen aikana tutuksi tulevat:

  • tuotteiden valmistuksessa käytettävät raaka-aineet
  • tuotannon koneet, laitteet ja työvälineet
  • ruoka- ja kahvileipien valmistus
  • konditoriatuotteiden valmistus
  • elintarvikkeiden myymälätoiminnot
  • elintarvikkeiden valmistus kansainvälisessä ympäristössä
  • elintarvikealan hygienia

Leipuri

Perinteisen leipurin ammattinimikkeen tilalla käytetään nykyisin työtehtävää kuvaavia nimikkeitä kuten taikinantekijä, ylöslyöjä tai paistaja. Taikinantekijä annostelee raaka-aineet ja valmistaa taikinan tai massan. Ylöslyöjä valmistaa taikinasta eri tuotteita ja paistaja huolehtii tuotteiden paistamisesta.

Kondiittori

Kondiittorina valmistat erilaisia makeita leivonnaisia, täytekakkuja, kääretorttuja ja pikkuleipiä. Kondiittorin työ on lähes kokonaan käsityötä.

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen toteutus

Opiskelet yksilöllisesti oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi mukaisesti ja valmistut ammattiin noin kahdessa–kolmessa vuodessa. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista on koulutuksen aikana merkittävästi.

Opintojen kustannukset

Opetus on oppivelvolliselle maksutonta. Jatkuvan haun opiskelijoille opiskelukustannuksia tulee mahdollisesti oppikirjoista, opiskeluvälineistä, työvaatteista ja -kengistä. Koulutukseen liittyvät viranomaisten myöntämät ja luvanvaraiset kortit ovat maksullisia.


Hae tästä:

Nurmeksen koulutusyksikkö Leipuri-kondiittori, elintarvikealan perustutkinto.
Haku avoinna 03.10.2022-12.05.2023

Yhteishaku

Yhteishaku ammatillisiin tutkintoihin ja TUVA-koulutuksiin 21.2.–21.3.2023.

Opintopolku.fi

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Oppisopimus


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.

Katso videolta miten tubettaja Pahalapsen ammatillinen uran on kehittynyt.

Kaupallinen yhteistyö.

Lahjakkaimmat opiskelijamme pääsevät kilpailemaan ammattitaidon SM-kilpailuihin, Taitajiin. Leipuri-kondiittoriopiskelija Janita Timonen osallistui kilpailuihin keväällä 2016 ja voitti hopeaa.