In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Anne Keränen
Lastenohjaaja

Opiskele lasten kasvun ja kehityksen tukemisen menetelmiä ja perhetyötä!

Niittylahti
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Perustutkinnot > Lastenohjaaja

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, Varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisala

Työllisty lasten pariin!

Lastenohjaajana hallitset monipuolisten menetelmien käyttämisen lasten kehityksen ja kasvun tukemisessa.

Kenelle?

Olet innostava ja empaattinen, ja pidät lasten parissa työskentelystä. Sovit hyvin alalle, jos sinulla on halu tukea lasten kasvua ja kehitystä esimerkiksi leikin ja liikunnan keinoin.

Mihin työllistyn?

Voit työskennellä muun muassa päiväkodeissa, seurakuntien lapsi- ja perhetyössä sekä muissa lapsi- ja perhetyön osaamista edellyttävissä tehtävissä.

Sovellunko alalle?

Koulutuksen sisältö

Varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisalalla painottuvat varhaisiän kehitys ja pedagogiikka. Opinnot antavat sinulle valmiuksia mm. kielenkehityksen ja ilmaisutaitojen sekä tunnetaitojen tukemiseen.

Menetelmistä korostuvat leikki ja liikunta. Osaamisalaan sisältyvät valinnaisena kirkon varhaiskasvatukseen kelpoisuuden tuottavat opinnot.

Opintojen aikana tutuksi tulevat mm.:                            

  • Lapsen kasvu ja perushoito
  • Varhaiskasvatuksen pedagoginen toiminta
  • Perheiden kanssa toimiminen

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen toteutus

Opiskelet yksilöllisesti oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi mukaisesti ja valmistut ammattiin noin kahdessa-kolmessa vuodessa. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista on vähintään puoli vuotta. Voit suorittaa työssäoppimista myös ulkomailla.

Sinulla on mahdollisuus päästä opiskelemaan polkuopintoina sosionomiopintoja (amk). Polkuopinnoissa voit kerryttää opintoja niin paljon, että voit hakea avoimen väylän kautta ja päästä tutkintokoulutukseen jopa ilman valintakokeita.

Avoimen amk:n väylä

Opintojen kustannukset

Opetus on maksutonta. Opiskelukustannuksia tulee ulkoiluvaatetteista, yksittäisistä oppikirjoista sekä ensiapu- ja hygieniakorteista.


Jatkuva haku

Sinulla on jo ammatti tai olet hakemassa yhteishaun ulkopuolella.

Hae jatkuvassa haussa oleviin perustutkintoihin tästä!

Yhteishaku

Yhteishaku ammatillisiin tutkintoihin ja TUVA-koulutuksiin 21.2.–21.3.2023.

Opintopolku.fi

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Oppisopimus


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.

Valinnaisilla opinnoilla sinulla on mahdollisuus saada kelpoisuus seurakunnan lastenohjaajan tehtäviin. Videon tuotanto: Suomen ev.lut. kirkko.