In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Piia Kinnunen
Lähihoitaja

Joensuu, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Kitee
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Perustutkinnot > Lähihoitaja

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Kouluttaudu lähihoitajaksi!

Lähihoitajana työskentelet moniammatillisen työryhmän jäsenenä hoito- ja hoivatyön, kasvatuksen, kuntoutuksen ja asiakaspalvelun tehtävissä.

Kenelle?

Sovit lähihoitajaksi jos olet vuorovaikutustaitoinen, vastuuntuntoinen ja palveluhenkinen. Säilytät harkintakykysi vaikeissakin tilanteissa. Sinulta edellytetään myös kykyä tehdä yhteistyötä ja sopeutua muuttuviin tilanteisiin.

Mihin työllistyn?

Lähihoitajana työskentelet moniammatillisen työryhmän jäsenenä kotihoidossa ja sairaaloissa, palvelukeskuksissa ja palvelutaloissa, toiminta- ja työkeskuksissa, vanhainkodeissa ja hoitokodeissa, kuntoutuskeskuksissa tai kylpylöissä. Saat valmiudet työskennellä myös henkilökohtaisena avustajana.

Soveltuvuus alalle

Opiskelu ja ammatissa toimiminen edellyttää hyvää fyysistä ja psyykkistä terveyttä.

Terveydentilavaatimusten tavoitteena on edistää turvallisuutta koulutuksessa ja työelämässä. Silloin kun opintoihin sisältyy potilas- tai asiakasturvallisuuteen, liikenneturvallisuuteen tai alaikäisten turvallisuuteen liittyviä vaatimuksia, sinua pyydetään hakuvaiheessa arvioimaan ajankohtaista terveydentilaasi ja toimintakykyäsi suhteessa sen tutkinnon terveydentilavaatimuksiin, johon olet hakeutumassa. Siksi sinulta voidaan pyytää tietoja terveydentilasi ja toimintakykysi rajoitteista ja sairauksiesi hoitotilanteesta.

Jos sinulla on terveydellisiä rajoituksia, jotka voivat vaikuttaa ammatinvalintaasi, keskustele niistä jo hakuvaiheessa ohjaajasi, huoltajiesi, terveydenhoitajan, lääkärin tai Riverian opiskeluhuollon henkilöstön kanssa!

Lue lisää

Opintopolku.fi > Hakijan terveydentila ja toimintakyky

Riveria: Opiskelijavalintaja ja terveydelliset vaatimukset

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon monimuotokoulutus toteutetaan seuraavasti:

2019–2020

Teoriajaksojen aikana kontaktiopetusta 2 iltaa viikossa klo 17–20 ja joka toinen lauantai klo 9–15.

Lisätietoja: Hakuneuvonta // p. 0132443000, hakuneuvonta@riveria.fi

 

Koulutuksen toteutus

Ensimmäisten opiskeluvuosien aikana opettelet lähihoitajan työn perusteet ja viimeinen opiskeluvuosi on osaamisalaopintoja.

Osaamisalassa syvennyt johonkin lähihoitajan työn vaihtoehtoiseen alueeseen. Valinta osaamisaloihin tehdään hakutoiveiden ja koulumenestyksen perusteella lukuun ottamatta ensihoidon osaamisalaa, johon voit hakeutua suoraan yhteishaussa. Osaamisaloista alkavat ne, joihin on riittävästi hakijoita.

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Opintojen kustannukset

Opetus on maksutonta. Opiskelukustannuksia tulee oppikirjoista, opiskeluvälineistä, työvaatteista ja -kengistä. Koulutukseen liittyvät viranomaisten myöntämät ja luvanvaraiset kortit ovat maksullisia.

Hae tästä

Lisätietoja

Joensuun koulutusyksikkö, Peltola

Ritva Pakarinen
koulutuspäällikkö 0505632186 ritva.pakarinen@riveria.fi

Kiteen, Lieksan, Nurmeksen ja Outokummun koulutusyksikkö

Eija Tuupanen-Laakkonen
koulutuspäällikkö +358505865062 eija.tuupanen-laakkonen@riveria.fi

 

Jatkuva haku

Sinulla on jo ammatti tai olet hakemassa yhteishaun ulkopuolella — hae Jatkuvassa haussa.

Jatkuvassa haussa olevat perustutkinnot

Yhteishaku

Jos päätät peruskoulun tai lukion, hae yhteishaussa 18.2.–10.3.2020 Opintopolku.fi -palvelussa.

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.

Katso myös

Hakeminen / ilmoittautuminen

 


 

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.