Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, ruokapalvelun osaamisala
Kouluttaudu ravintola-alan osaajaksi
Kokkina tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä osaat niiden käsittelyn. Valmistat maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa ja osaat ottaa huomioon myös erityisruokavalioasiakkaat.
Kenelle?
Olet innostunut ruoanlaitosta etkä pelkää fyysistä työtä.
Mihin työllistyn?
Työpaikkoina ovat mm. ravintolat, henkilöstöravintolat, suurkeittiöt sekä juhlapalveluyritykset.
Sovellunko alalle?
Alalla toimiminen edellyttää hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita ovat allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.
Koulutuksen sisältö
Opintojen aikana tutuksi tulevat:
- lounasruokien valmistus
- À la carte -ruokien valmistus
- tilaus- ja juhlaruokien valmistus
- asiakaspalvelu
- kahvilapalvelut
- elintarvikehygienia
- puhtaanapito
Tutustu tutkinnon perusteisiin
Koulutuksen toteutus
Opiskelet yksilöllisesti oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi mukaisesti ja valmistut ammattiin noin kahdessa–kolmessa vuodessa. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista on koulutuksen aikana merkittävästi.
Opintojen kustannukset
Opetus on oppivelvolliselle maksutonta. Jatkuvan haun opiskelijoille opiskelukustannuksia tulee mahdollisesti oppikirjoista, opiskeluvälineistä, työvaatteista ja -kengistä. Koulutukseen liittyvät viranomaisten myöntämät ja luvanvaraiset kortit ovat maksullisia.
Hae tästä:
Joensuun koulutusyksikkö, Niskala Kokki / tarjoilija, ravintola- ja catering-alan perustutkinto.Haku avoinna 20.03.2023-03.11.2023
Hakeminen tutkintoon uudistuu. Hakujaksojen välillä olemme sinuun yhteydessä puhelimitse elokuussa ja kutsumme sinut StartUp-päiviin. StartUp päivät ovat 28.-29.9.2023 osoitteessa Niskakatu 17, Joensuu, läsnäolo on välttämätön. Päivien aikana tutustut tarkemmin alan opintoihin, uramahdollisuuksiin, opiskeluympäristöön ja henkilökuntaan. Vahvistat opiskelupaikkasi osallistumalla StartUp-päiviin. Muussa tapauksessa opiskelupaikkasi mitätöidään. Hakuaikana kutsumme sinut kielitestiin, mikäli et ole suorittanut jotain seuraavista: suomalainen peruskoulu, lukio tai ammatillinen perustutkinto tai yleinen kielitutkinto taitotasolla YKI 3. Kielitesti pidetään Joensuussa 22.5.2023 ajalla 20.3.-12.5.2023 hakeneille. Jos kielitaitosi on riittävä, sinut valitaan. Hakemuksesi peruuntuu, jos kielitaitosi on riittämätön.
Lieksan koulutusyksikkö Kokki, ravintola- ja catering-alan perustutkinto.Haku avoinna 05.12.2022-28.07.2023 Kiteen koulutusyksikkö Kokki, ravintola- ja catering-alan perustutkinto.
Haku avoinna 05.12.2022-28.07.2023
Yhteishaku
Yhteishaku ammatillisiin tutkintoihin ja TUVA-koulutuksiin 21.2.–21.3.2023.
Oppisopimus
Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!
Ota yhteyttä
Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.