In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Irma Lehikoinen
Kokki

Joensuu, Lieksa, Kitee
Irma Lehikoinen
Kokki

Joensuu, Lieksa, Kitee
Tuomas Partanen
Kokki

Kokki taitaa raaka-aineiden käsittelyn.

Joensuu, Lieksa, Kitee
Tuomas Partanen
Kokki

Joensuu, Lieksa, Kitee
Jaa

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, ruokapalvelun osaamisala

Kouluttaudu ravintola-alan osaajaksi

Kokkina tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä osaat niiden käsittelyn. Valmistat maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa ja osaat ottaa huomioon myös erityisruokavalioasiakkaat.

Kenelle?

Olet innostunut ruoanlaitosta etkä pelkää fyysistä työtä.

Mihin työllistyn?

Työpaikkoina ovat mm. ravintolat, henkilöstöravintolat, suurkeittiöt sekä juhlapalveluyritykset.

Sovellunko alalle?

Alalla toimiminen edellyttää hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita ovat allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Kokkiopiskelijoita

Koulutuksen sisältö

Opintojen aikana tutuksi tulevat:

  • lounasruokien valmistus
  • À la carte -ruokien valmistus
  • tilaus- ja juhlaruokien valmistus
  • asiakaspalvelu
  • kahvilapalvelut
  • elintarvikehygienia
  • puhtaanapito

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen toteutus

Opiskelet yksilöllisesti oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi mukaisesti ja valmistut ammattiin noin kahdessa–kolmessa vuodessa. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista on koulutuksen aikana merkittävästi.

Opintojen kustannukset

Opetus on oppivelvolliselle maksutonta. Jatkuvan haun opiskelijoille opiskelukustannuksia tulee mahdollisesti oppikirjoista, opiskeluvälineistä, työvaatteista ja -kengistä. Koulutukseen liittyvät viranomaisten myöntämät ja luvanvaraiset kortit ovat maksullisia.


Hae tästä:

Joensuun koulutusyksikkö, Niskala Kokki / tarjoilija, ravintola- ja catering-alan perustutkinto.
Haku avoinna 20.03.2023-03.11.2023

Hakeminen tutkintoon uudistuu. Hakujaksojen välillä olemme sinuun yhteydessä puhelimitse elokuussa ja kutsumme sinut StartUp-päiviin. StartUp päivät ovat 28.-29.9.2023 osoitteessa Niskakatu 17, Joensuu, läsnäolo on välttämätön. Päivien aikana tutustut tarkemmin alan opintoihin, uramahdollisuuksiin, opiskeluympäristöön ja henkilökuntaan. Vahvistat opiskelupaikkasi osallistumalla StartUp-päiviin. Muussa tapauksessa opiskelupaikkasi mitätöidään. Hakuaikana kutsumme sinut kielitestiin, mikäli et ole suorittanut jotain seuraavista: suomalainen peruskoulu, lukio tai ammatillinen perustutkinto tai yleinen kielitutkinto taitotasolla YKI 3. Kielitesti pidetään Joensuussa 22.5.2023 ajalla 20.3.-12.5.2023 hakeneille. Jos kielitaitosi on riittävä, sinut valitaan. Hakemuksesi peruuntuu, jos kielitaitosi on riittämätön.

Lieksan koulutusyksikkö Kokki, ravintola- ja catering-alan perustutkinto.
Haku avoinna 05.12.2022-28.07.2023
Kiteen koulutusyksikkö Kokki, ravintola- ja catering-alan perustutkinto.
Haku avoinna 05.12.2022-28.07.2023

Yhteishaku

Yhteishaku ammatillisiin tutkintoihin ja TUVA-koulutuksiin 21.2.–21.3.2023.

Opintopolku.fi

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Oppisopimus


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.